На Яготинщині вшанували захисників України, які, загинули в боротьбі за незалежність

Дата: 29.08.2019 20:54
Кількість переглядів: 462

Фото без описуХолодний смуток душу охопив

Дощем заплакав… свічка догорає..

Він не до жив, не докохав, не долюбив

Та праведна душа не помирає

29 серпня Україна вперше відзначила День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, встановлений відповідним указом Президента від 23 серпня 2019 року. Саме 29 серпня 2019 року розпочався вихід українських військ з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці.

За офіційними даними, тоді загинуло 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

З жовто-блакитними та червоними квітами  зранку на Алеї Слави зібрались представники влади, підприємств, установ, родичі, матері, дружини та побратими полеглих.

Мітинг – реквієм з нагоди відзначення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність розпочавсь з урочистої ходи на Алеї Слави до стели «Слава Героям України».

В руках батьків загиблих Героїв – портрети синів, в очах – біль та смуток…..

Зі словами вдячності до присутніх звернулась мама загиблого атовця Вадима Ткаченка, Валентина Григорівна Ткаченко, яка подякувала, що про їх дітей пам’ятають, шанують пам'ять про них. – «Це тяжкий біль матерів, які втратили найдорожче – дітей. В нас на Яготинщині всього п’ять сімей загиблих і я дякую Богу, що на цьому зупинилось лихо сумної звістки. Я дякую всім, що пам’ятають наших дітей».

Олександр Дяденко, учасник антитерористичної операції на Сході України, згадав дні проведені в АТО, побратимів,  частини з яких немає в живих.

В.о. голови районної державної адміністрації Т.П.Сухенко в своєму виступі зазаначила: «Ми повинні завжди пам’ятати про тих, хто віддав своє життя в ім'я світлого майбутнього нашої держави. Сьогодні ми іншими очима дивимося на військових. Це звичайні хлопці, яким в одну мить довелося стати захисниками України, Героями сьогодення, які щосекунди наражалися на небезпеку…День пам’яті захисників України  підштовхує до розуміння головного: справжні герої – серед нас! І ніхто окрім нас не захистить свою землю, свою державу, свої святині, свою родину!».

Загибель бійців – це велика кривава рана, яка назавжди залишиться у нашій пам’яті… Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували подвиг славних синів України – героїв АТО.

Благочинний Яготинського благочиння Української православної церкви України , протоієрей отець Володимир провів молебень за загиблими.

«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять наших військових. Ці хлопці – українці з великої літери. Вони віддали найцінніше, що вони мали –це життя, яке віддали за нас з вами. Тож давайте навіки збережемо пам'ять про наших земляків в своїх серцях», ­ ­– зазначив от. Володимир.

 В знак великої шани до загиблих- земляків учасники заходу поклали квіти до стели «Слава Героям України».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування