Про підготовку закладів освіти Яготинського району до нового 2019-2020 навчального року

Дата: 28.08.2019 17:30
Кількість переглядів: 946

Фото без описуМережа навчальних закладів не змінилася у порівнянні з 2018-2019 навчальним роком, так станом на 02.09.2019 в районі функціонуватиме 18 ЗЗСО: 2 загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів, 2 навчально-виховних комплекси «спеціалізована школа – загальноосвітня школа І-ІІІ ст.», один опорний заклад  Жоравський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст..-ДНЗ (ясла-садок)» з філією Червонівський НВК «ЗОШ І ст. –ДНЗ (ясла-садок)», 10  навчально-виховних комплексів «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ (ясла-садок)», 2 навчально-виховних комплекси «школа  І-ІІ ст. – ДНЗ (ясла-садок)».

До 1 класу прийнято 424 заяви. До 10-х класів зараховано 186 учнів. 1 вересня до закладів загальної середньої освіти  району прийде 3722 учнів.

За межею пішохідної доступності проживають та  потребували підвезення 598 учнів  (54% від загальної кількості учнів сільської місцевості) та 159 (63% від загальної кількості) педагогічних працівників сільської місцевості. Окрім того, 13 вчителів підвозяться до місця роботи і в зворотньому напрямку місцевим автопідприємством.

В м. Яготині та Яготинському районі загальна кількість дітей з порушеннями психофізичного розвитку - 164. Тому постійно надаються роз’яснення батькам  дітей з особливими освітніми потребами, які звертаються в інклюзивно-ресурсний центр щодо освітніх потреб та консультації директорам, заступникам директорів з навчально-виховної роботи,  вчителям, асистентам вчителів по питанню організації навчання, розроблення індивідуальних програм розвитку,  облаштуванню освітнього середовища дітей даної  категорії.  Відділ освіти, молоді та спорту щорічно розширює мережу інклюзивних закладів освіти. На сьогодні у  районі функціонує: 8 інклюзивних  закладів загальної середньої освіти, а це 14 класів з інклюзивною освітою у закладах загальної середньої освіти, де навчається 24 учні та 4 інклюзивні заклади дошкільної освіти, відповідно - 4 інклюзивні групи, в яких виховується 7 дітей дошкільного віку.     Введено 1 ас. вчителя та 4 ст. асистента вихователя. Мережа інклюзивних загальноосвітніх закладів – 8,  класів – 14. Найбільше дітей з особливими освітніми потребами у Яготинському НВК №3 -  4 класи   (8 учнів), в Яготинському НВК № 2 –два  класи   (3 учні), Засупоївському НВК – два  класи (4  учні), Капустинському НВК – два  класи (5 учнів), Супоївський НВК один клас (1 учениця), Черняхівський НВК – один клас (1 учень), Лемешівський НВК один клас (1 учень), Двірківщинський НВК – один клас ( 1 учениця).  Заклади дошкільної освіти мають  чотири інклюзивні  групи –  (7 дітей); в ДНЗ № 2 «Дюймовочка» одна група (2 дітей),  ДНЗ № 4 «Пролісок» одна група (2 дітей), ДНЗ «Ромашка»  одна група (2 дітей),  в Капустинському НВК в яслах-садку – одна група (1дитина).  На індивідуальній формі навчання  у закладах загальної середньої освіти перебуває 17 учнів.                           

Буде працевлаштований  один молодий спеціаліст, вчитель початкових класів у Сулимівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ (ясла-садок)».

Основні вакансії педагогічних посад, які виникали  в закладах освіти на початок 2019-2020 навчального року –  закриті.

Згідно з вимогами трудового законодавства, відповідно до Закону України «Про охорону праці» та на виконання відповідного наказу відділу освіти, молоді та спорту 100 % працівників освітньої галузі пройшли медогляд.

В усіх навчальних закладах розроблені Правила внутрішнього трудового розпорядку, які прийняті і затверджені зборами трудового колективу.

Загальною проблемою, яка стосується і ДНЗ, і шкіл району, є оформлення державних актів на право постійного користування земельними ділянками, відведеним навчальним закладам. Цей процес зрушився з місця. На стадії завершення роботи по виготовленню у 7 навчальних закладах.

Важливою складовою системи забезпечення якості та безпечності харчування учнів є стан їдалень та харчоблоків. Протягом літнього періоду

відремонтовано харчоблоки Супоївського НВК, Яготинського ДНЗ № 4, зроблено косметичні ремонти в усіх харчоблоках закладів освіти.

Відповідно до висновків санітарно-епідеміологічної служби готовність харчоблоків до початку навчального року є задовільною, відповідає вимогам. Всі заклади освіти на час об’їзду  були забезпечені дезінфікуючими та миючими засобами проте  в недостатній кількості.

Відповідно до висновків санітарно-епідеміологічної служби готовність харчоблоків до початку навчального року є задовільною, відповідає вимогам. Всі заклади освіти на час об’їзду  були забезпечені дезінфікуючими миючими засобами.

З метою виконання норм харчування та здешевлення харчової продукції у навчальних закладах проводиться заготівля овочів, фруктів та фіточаїв. У новому навчальному році, як і в минулому, планується 100%  забезпечення безоплатним    гарячим        харчування учнів 1–4 класів, дітей-сиріт та з  малозабезпечених родин, дітей  з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах та дітей батьки яких є учасниками АТО.

У навчально-виховному процесі та адміністративно-господарській діяльності освітніх закладів використовується 517 комп’ютерів, що становить 7 учнів на 1 комп’ютер.

Всі заклади загальної середньої освіти  підключено до мережі Інтернет, що становить 100% від загальної кількості ЗЗСО Яготинського району.  Приєднання до швидкісного Інтернету становить лише 72 %.

17 з 17  закладів загальної середньої освіти  станом на 23.08.2019 р. мають власні веб-сайти, що становить 100% від загальної кількості ЗЗСО району.

За рахунок державного та місцевого бюджетів в кабінетах для учнів 1-х класів створюється нове освітнє середовище. 300 першокласників сядуть на нові мобільні парти.

Матеріально-технічна база навчальних закладів поповнилася технічними засобами та ІКТ (ноутбуками, мультимедійними дошками, проекторами, комп'ютерами, телевізорами).

        Бібліотека є невід’ємною частиною інформаційного середовища школи. Проте питання щодо їх комп’ютеризації та підключення до мережі Інтернет залишається відкритим.  Тому керівникам навчальних закладів слід потурбуватися про підключення бібліотек  до Інтернету.

У районі  підтримується програма Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Для успішного здійснення навчально-виховного процесу важливе значення має питання забезпечення школярів підручниками. Станом на 23.08.2019 всі учні забезпечені до навчального року необхідною навчальною літературою (крім 6 та 11 класів), частково не вистачає у 5 та 10 класах.

Питання доставки підручників для  учнів 6-х, 11-х класів є пріоритетним на сьогодні і вирішується першочергово. Отримання та розподіл підручників здійснюють миттєво на  виконання  факсограм  департаменту  освіти  і  науки

Київської обласної державної адміністрації. Інформація висвітлюється на сайті ІСУО (через сайт КУРС). Нехватка підручників здійснюється шляхом міжшкільного перерозподілу.

В ході об’їзду було також здійснено експертизу нормативних розпорядчих документів, що регламентують і забезпечують організаційні аспекти початку нового навчального року.

На виконання робіт з підготовки навчальних закладів освіти району до  нового 2019-2020 навчального року виконано  роботи по ремонту даху Яготинського НВК № 2, Яготинського НВК № 3 та Супоївського НВК, на  даний час тривають роботи по ремонту даху спортивного залу Яготинської ЗОШ № 1, виділено кошти на ремонт даху харчоблоку  Яготитнського ДНЗ № 1 «Зіронька», водостічних коробів Черняхівського НВК.

Облаштовано підлогу з ковроліну в ігровій кімнаті Яготинського районного інклюзивно-ресурсного центру (36 тис.грн.) та трьох класних кімнат Лемешівської ЗОШ, кімнати дошкільної групи та 1-го класу Ничипорівського НВК, кабінету фізики Яготинської ЗОШ № 1, виконано ремонт стелі коридору Сулимівського НВК, відмостки  Богданівського НВК та Супоївського НВК.

На даний час замінено електричні лампи на енергозберігаючі у Яготинській  ДЮСШ (6 шт.), Яготинському НВК № 2 (36 шт.), Богданівському НВК (24 шт.), Супоївському НВК (116 шт.), Яготинського НВК № 3 (36 шт.), установлено нові лічильники з струмообмежуючими автоматами у Двірківщинському та Засупоївському НВК,  виготовлено проектно-кошторисну документацію по заміні ламп Яготинської ЗОШ № 1 та направлено на держекспертизу, замовлено проектно-кошторисну документацію по ремонту електричної мережі старої школи Яготинського НВК № 3.

         Замінено  10 вікон у Яготинському ДНЗ № 2 «Дюймовочка»,  27 вікон у Яготинському  ДНЗ № 3 «Ромашка», 6 вікон у Яготинському ДНЗ № 6, 16 вікон у Яготинському ДНЗ № 5 «Берізка», замінено двері у Яготинському ДНЗ № 2 «Дюймовочка» (2 шт.) та Супоївському НВК  (4 шт.), виконано роботи по заміні вікон спортивного залу Двірківщинського НВК та 11 вікон  у Яготинській ЗОШ № 1,  відремонтовано гімнастичний зал Яготинського НВК № 2, каналізаційну систему Яготинського ДНЗ № 3 «Ромашка» та ОЗОНЗ «Жоравський НВК», закінчено роботи по ремонту спортивних залів Богданівського та Двірківщинського НВК.

На виконання робіт з підготовки закладів до опалювального періоду виконано роботи по ремонту теплових мереж Яготинського НВК № 3 та Яготинського ДНЗ  № 2 «Дюймовочка», тривають роботи у Яготинських ДНЗ № 1 «Зіронька»,  № 6 «Волошка», в роботі у Яготинському районному інклюзивно-ресурсному центрі та ОЗОНЗ «Жоравський НВК» (приміщення дитячого садка), заміна теплотраси Сотниківського НВК.

Виконано роботи по повірці димовивідних каналів (Слюсар О.В.), заміру опору ізоляції  (Гребенщиков В.В.), навчання операторів (ТОВ «Теплобудкомпані»), в роботі установка модемного зв’язку 4 котельні (ТОВ «Теплоресурс-М») та повірка лічильника Лемешівського ДНЗ («Укргазсервіс)».

Комплексно проводяться ремонти твердопаливних котлів (5 котелень), які пропрацювали 5 років (заміна дверей, колосників, стін з вогнетривкої цегли, монометри, датчики, вентилятори).

Придбано матеріали на утеплення труб теплопостачання у Ничипорівському та Сулимівському НВК.

Придбано паливні брикети (34 т.) для твердопаливних котелень, які перебувають на балансі відділу освіти, молоді та спорту. Придбано дрова – 490 м.куб. для твердопаливних котелень Богданівського, Сулимівського, Гензерівського ДНЗ,  Яготинських ДНЗ № 4, ДНЗ № 5 та Яготинського РІРЦ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування