День пам'яті захисників України,які загинули в боротьбі за незалежність, сувернітет і територіальну цілісність України

Дата: 27.08.2019 15:20
Кількість переглядів: 575

Фото без описуЗ метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві, 23 серпня Президент України В.Зеленський підписав Указ про встановлення 29 сепрня  - Дня пам'яті захисників України,які загинули в боротьбі за незалежність, сувернітет і територіальну цілісність  України.

Запрошуємо жителів міста та району долучитись до районних заходів, що відбудуться 29 серпня 2019 року о 09.00 на Алеї Слави біля пам'ятника "Захисникам України".

Довідково:

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №621/2019 від 23.08.2019 "Про День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України".

Як відомо, 29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування