Відсвяткували День незалежності України

Дата: 27.08.2019 09:24
Кількість переглядів: 699

Фото без описуСерпень - особливий місяць, бо він несе нам чудові державницькі свята - День Прапора та День незалежності України.

Кожен українець із задоволенням долучається до святкування, бо всі ми вірні Батьківщині. Для кожного з нас Україна починається з рідної домівки, села чи селища, рідного краю. Проте незалежно від того, де ми живемо, ким працюємо – всіх українців об’єднала єдина держава, єдина любов до України, яка живе в наших серцях. Усе, чим багата Україна і наш район, складається із щоденної праці, знань і талантів кожного з нас.

Святкування з нагоди Дня незалежності розпочались з виставки робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Варто відзначити, що виставка була створена кожною окремою громадою села та міста Яготинського району. Загалом на виставці були представлені вироби у техніці декупаж, прикраси і картини з бісеру, роботи художників,  квіткові композиції у національних кольорах та страви української кухні.

Ще однією окрасою свята стала створена Яготинським будинком дитячої творчості карти України «Щедра Україна». Кожна з областей країни були викладені певними  овочами та фруктами.

Молодіжна громадська рада, що діє при Яготинській районній державній адміністрації створила неперевершену фотозону, якою могли скористатися всі бажаючі та створити неперевершені фото.

З теплими словами привітання до громади звернулась в.о. голови райдержадміністрації Т.П.Сухенко «Наша мальовнича Яготинщина споконвіку славилась своїми жителями та їх добрими справами. Ми –  люди мужні та працьовиті, багаті душею, щедрі й привітні, завжди гостинні. Вірю в щасливу долю району, у розквіт України. З Днем незалежності! Миру і процвітання нашій Державі!»

До привітання долучився в.о. голови районної ради В.А.Потельчак та міський голова Н.М.Дзюба , які побажали всім міцного здоров'я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, успіхів у всіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України, добробуту її народу.

Після офіційних промов відбулася церемонія нагородження.  Спільною грамотою Яготинської районної державної адміністрації та Яготинської районної ради за сумлінну працю, високий професіоналізм, зразкове виконання своїх посадових обов’язків та з нагоди Дня Незалежності України відзначено:

Василенко В.А. - водія автотранспортних засобів автотранспортної дільниці Товариства з додатковою відповідальністю «Яготинський маслозавод»;

Власенко С.А. - голову виконавчого комітету Годунівської сільської ради;

Галагана С.М. - директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Жоравська нива»;

Іванову М.І.  - лікаря-стоматолога Комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради;

Леус С.І. - директора будинку культури с. Лозовий Яр;

Москаленко Л.І. - медичного статиста Комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яготинської районної ради;

Онищенка А.М. - депутата VII скликання Яготинської районної ради, члена комісії з гуманітарних питань, охорони здоров’я та соціального захисту населення;

Пересту О.Л. - кочегара-машиніста котельні Яготинського Дошкільного навчального закладу № 4 «Пролісок»

Попазову В.А. - диспетчера поштового зв'язку Диспетчерської групи Центрального поштового зв’язку № 8 АТ «Укрпошта»;

Топчій О.І. - інструктора з передплати групи періодичних видань та поштових послуг Центрального поштового зв’язку № 8 АТ «Укрпошта»;

Цаплія О.М. - голову виконавчого комітету Жоравської сільської ради;

Шевченка М.І. – заступника директора-начальника відділу надання соціальних послуг Яготинської районної філії Київського обласного центру зайнятості.

По завершенню офіційної частини духовенство району провело молебень за Україну.

Цього року в районі започатковано проведення, ще двох щорічних патріотичних конкурсів «Вишиванка твій генетичний код» та «Коса – дівоча краса».

Споконвіків довга коса вважалась символом дівочої краси. Доглянута, пишна і довга коса була окрасою та гордістю українки. За участь у конкурсі І місце здобула Олександра Дендорф зі своєю мамою Світланою. ІІ місце виборола Марія Орел з мамою Ольгою, а Алла Васик посіла ІІІ місце.

Конкурс «Вишиванка – твій генетичний код» був оголошений відділом культури, туризму, національностей та релігії адміністрації в день Вишиванку. Так, всі бажаючі могли надіслати своє фото, або ж фото колективу  школи, підприємства, установи, організації до редакції газети «Яготинські вісті» та взяти участь у вказаному конкурсі. Загалом положенням про конкурс було визначено чотири номінації в яких перемогли:

«Колективне фото підприємства»

І місце - колектив Товариство з додатковою відповідальністю  «Яготинський маслозавод».

ІІ місце - колектив комунального підприємства Яготинської міської ради «Міськсвітло».

ІІІ місце – колектив комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради.

«Колективне чи персональне фото вихованців навчальних закладів» -

І місце - Богданівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.».

ІІ місце - Супоївський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.».

ІІІ місце - Лемешівська ЗОШ І-ІІІ ст.

У номінації «Діти молодшого віку»:

 І місце завоювала Олена Черненко,

 ІІ місце посіла Вікторія Кабанець,

 ІІІ місце Анастасія Шаповал.

У номінації «Жителі міста»:

І місце - Софія Стріха,

ІІ місце - Кіра Левченко,

ІІІ місце - Поліна Рекленко.

Продовжились святкування традиційним V фестивалем «Українська пісня єднає нас», на якому кожного року представники сільських рад Яготинського району демонструють свої таланти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування