Відбулось чергове засідання робочої групи з координації дій органів виконавчої влади в районі щодо забезпечення податкових та інших надходжень до державного бюджету

Дата: 12.08.2019 09:15
Кількість переглядів: 379

Фото без описуПід керівництвом виконувача обов’язків голови адміністрації Т.П.Сухенко відбулось чергове засідання робочої групи з координації дій органів виконавчої влади в районі щодо забезпечення податкових та інших надходжень до державного бюджету.

У засіданні взяли участь заступник голови адміністрації В.М.Гончар, начальник відділу доходів управління фінансів адміністрації В.П.Бенюх, директор Яготинської районної  філії Київського обласного центру зайнятості О.О.Рибак, ГДРІ відділу погашення боргу Бориспільського управління ГУ ДФС у Київській області В.П.Ісмагілова, начальник Яготинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області О.І.Жовтун, представник  управління Пенсійного фонду України Київської області О.П.Малинка, головний спеціаліст – головний бухгалтер управління  економічного, агропромислового розвитку, торгівлі та інвестицій адміністрації Л.Г.Косяченко, заступник начальника Яготинського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Л.В.Москалець, в.о. начальника управління  економічного, агропромислового розвитку, торгівлі та інвестицій адміністрації  С.В.Мостовий, начальник управління Державної казначейської служби України в Яготинському районі Київської області М.Ф.Шаврицький, начальник відділу юридичного забезпечення та звернень громадян апарату адміністрації В.В. Гелевера та боржники.

На засіданні обговорювалося питання заборгованності суб’єктів господарювання району зі сплати єдиного соціального внеску та заслуховувались боржники.

Збір Єдиного соціального внеску по району станом на 01.07.2019 року  становив – 72127,0 тис.грн.

Станом на 01.08.2019 р. заборгованість зі сплати Єдиного соціального внеску по району становить – 9768,3 тис.грн, в тому числі юридичні особи – 1920,1 тис.грн, фізичні особи –підприємці  - 7848,2 тис.грн.

Найбільшу заборгованість по юридичним особам мають ПрАТ «Яготинський рибгосп» - 1105,3 тис.грн, ПАТ «Яготинський завод продтоварів» - 595,1 тис.грн.

В структурі заборгованості фізичні особи- підприємці мають 80,3 % від усієї заборгованості ЄСВ по району.

Однією з причиин заборгованості є те, що фізичні особи-підприємці, які належать до неактивних нарощують борг. Адже відповідно Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI (зі змінами) проводиться щомісячне нарахування ЄСВ незалежно від стану платника.  

В рамках засідання робочої групи з координації дій органів виконавчої влади в районі щодо забезпечення податкових та інших надходжень до державного бюджету, суб’єктам підприємницької діяльності   рекомендовано здійснювати звірки з державною фіскальною службою на предмет сплати ЄСВ (простіше працювати з модернізованим електронним сервісом «Електроний кабінеті платника»), сплачувати вчасно платежі, а при необхідності скасувати свою підприємницьку діяльність.

При аналізі заборгованостей по ЄСВ виявилось, що в списку боржників є померлі. В процесі обговорення рекомендовано  Яготинському районному відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області надати довідки про померлих фізичних осіб-підприємців, які мають борги до Бориспільського управління ГУ ДФС України у Київській області, для подальшого реагування щодо не нарахування поточних сум.

 Також рекомендується  родичам (чоловік, дружина, батьки, діти, онуки,  дід, баба, брати, сестри) та спадкоємцям померлих ФОП необхідно звернутися з відповідними документами до державних реєстраторів органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування, які ведуть Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на предмет припинення  державної реєстрації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування