Головне управління ДФС у Київській області інформує

Дата: 08.08.2019 16:28
Кількість переглядів: 356

Фото без опису "На соціальне забезпечення платники Київщини спрямували 5,9 млрд. грн. єдиного внеску"

За повідомленням начальника ГУ ДФС у Київській області Олексія Кавиліна, рівень сплати єдиного внеску зріс на чверть у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Він підкреслив, що сума, спрямована платниками Київщини  на забезпечення соціальних потреб, наразі складає 5,9 млрд. грн. При цьому, додаткові надходження у грошовому відображенні дорівнюють 1,2 млрд. грн. 

Кавилін зазначив, що найбільші суми з уплати єдиного внеску надійшли від Білоцерківського та Бориспільського районів – по одному мільярду гривень, та Києво-Святошиського – 965 млн. грн.

«Серед чинників, що вплинули на динаміку сплати єдиного внеску - збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня 2019 року, а також низка інших заходів, зокрема, роз’яснення мешканцям Київщини положень законодавства у сфері легального працевлаштування. Безумовно це створює передумови для детінізації зайнятості та офіційного працевлаштування населення», - зазначив Олексій Кавилін.

Довідково: мінімальний страховий внесок становить 22% від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на відповідний рік. У 2019 році  він становить  918,06 грн. : 22% х 4173,00.

Максимальний страховий внесок становить 15 мінімальних заробітних плат, встановленої законодавством на відповідний рік. У 2019 році  він становить  62595,0 грн. : 15 х 4173,00.

Нагадаємо, за період січень-липень 2019 року платники податків Київської області направили до зведеного бюджету 15,7 млрд. грн.

Також ми повідомляли, що дохідна частина місцевих бюджетів зросла на 26% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

З початку року підрозділи аудиту ГУ ДФС у Київській області упередили несплату 61 млн. грн. до бюджету

Протягом січня-липня 2019 року управлінням аудиту ГУ ДФС у Київській області проведено 364 документальні перевірки. Це на 13 перевірок більше, ніж за січень-липень 2018 року, в тому числі 144 планові та 220 позапланових перевірок.

За результатами проведених документальних перевірок донараховано узгоджених податкових зобов’язань в сумі 586,2 млн. гривень. Із донарахованих сум до бюджету надійшло 52,4 млн. грн., що на 16,2 млн. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року. Крім того, в ході документальних перевірок зменшено неправомірно задекларовані підприємствами збитки на суму 339,7 млн. грн., що дозволить у майбутніх періодах упередити несплату зазначеного податку до бюджету на 61,1 млн. грн. Також зменшено суму від'ємного значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом з ПДВ в розмірі 25,4 млн. гривень.

Крім того, за січень-липень 2019 року проведено 1 191 фактичну перевірку платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, за результатами яких до порушників податкового законодавства застосовані штрафні санкцій на загальну суму 25,9 млн. грн., з яких 8,2 млн. грн. сплачено до бюджету.

Перехід на спрощену систему оподаткування СГ – юридичної особи

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що суб’єкти господарювання - юридичні особи, що є платниками інших податків і зборів, мають право прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування  зі сплатою єдиного податку шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один лише раз протягом календарного року.

Перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені пунктом 291.4 ст. 291 ПКУ.

До поданої заяви СГ додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Заповнення в Електронному кабінеті декларації платника єдиного податку - ФОП

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що платники податків мають право подати податкову звітність до органів ДФС за власним вибором в один із таких способів:

а) подати особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

б) надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

в)  надіслати засобами електронногоз в'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

В електронній формі платник створює електронні документи у строки та відповідно до порядку, що визначені законодавством для відповідних документів, в електронному та паперовому вигляді, із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів( ПКУ та п.3 розд. ІІ Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 03.08.2017 за № 959/30827).

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС.

У відкритій частині Електронного кабінету у розділі «Допомога» розміщено покрокову допомогу щодо створення електронних документів за допомогою режиму «Введення звітності».

В режимі «Введення звітності» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету користувач має можливість створювати, редагувати, підписувати та надсилати, зокрема, податкову звітність за формою податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 зі змінами та доповненнями.

При формуванні податкової декларації користувач самостійно встановлює фільтр за параметрами: «рік», «період», «тип форми» та обирає необхідну форму податкової декларації (F0103306 – для податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця) за звітний період, щодо якого здійснюється звітування. В наступному вікні обирає «стан документа» та відповідний територіальний орган ДФС: «регіон», «район».

ГУ ДФС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування