Головне управління ДФС у Київській області інформує

Дата: 08.08.2019 08:09
Кількість переглядів: 342

Податківці Київщини ліквідували незаконне виробництво тютюну для кальянів

У серпні 2019 року співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області ліквідували незаконне масове виробництво тютюну для кальяну та вилучили велику партію підакцизної продукції.

В рамках проведення операції «Акциз-2019» та розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 КК України було встановлено групу осіб, які організували на території одного з міст Київщини незаконне масове виробництво тютюну для кальяну. В подальшому фальсифікат реалізовували через мережу Інтернет кінцевим споживачам без марок акцизного податку.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених за місцем незаконного виробництва, в офісних приміщеннях, за адресами проживання фігурантів та в транспортному засобі, який використовувався зловмисниками, з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання фальсифікованого кальянного тютюну та сировини для його виробництва, загальною вартістю майже 13 млн. грн., обладнання та засоби для забезпечення масового виробництва, а також чорнові записи, мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Всього виявлено та вилучено ТМЦ орієнтовною вартістю 22 млн. 840 тис. грн., у т.ч. підакцизної продукції – на суму 12 млн. 840 тис. грн.

Триває слідство.

Також повідомлялося, що податківці Київщини викрили діяльність організованої злочинної групи, яка незаконно привласнила майно та легалізувала 44 млн. грн.

Ми також писали, що податківці Київщини викрили «сімейний» підряд з ухилення від сплати податків.

Фото без описуПодаткові платежі до місцевих бюджетів Київщини демонструють зростання на 26%, - Олексій Кавилін

За сім місяців 2019 року дохідна частина місцевих бюджетів зросла на 26% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомляє начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін. За наданою ним інформацією, з початку року у місцевих скарбницях акумульовано суму у 8,2 млрд. грн. податкових платежів, що на 1,7 млрд. грн. перевищує показник попереднього року.  

«Традиційно найбільшу суму у бюджети територіальних громад забезпечує сплата податку на доходи фізичних осіб. Його питома вага у розрізі основних надходжень складає 65%. Наразі платники податків спрямували на розвиток громад 5,3 млрд. грн. ПДФО, що на 27% або 1,1 млрд. грн. більше за аналогічний період 2018 року.», - сказав Кавилін.

Представники малого та середнього бізнесу Київської області перерахували до місцевих скарбниць 1,2 млрд. грн. що на 30% або 286,4 мільйона гривень більше, аніж було сплачено минулого року.

Значну суму до бюджетів Київщини принесла сплата майнових податків, найбільшу частку з яких має плата за землю. Так, за сім місяців поточного року землекористувачі сплатили 829 мільйонів гривень, збільшивши приріст надходжень на 19% або 131 мільйон гривень порівняно з тим самим періодом минулого року.  Окремо Олексій Кавилін підкреслив, що найбільші темпи зростання демонструє сплата податку на нерухоме майно: «З початку року власники нерухомого майна перерахували до місцевих бюджетів 261,6 млн. грн. Сума приросту складає 35%, що у грошовому еквіваленті складає суму у 67,6 додаткових коштів».  

Власники елітного автотранспорту перерахували у місцеві скарбниці 12,9 млн. грн., що на 637 тис грн. більше сплаченої минулоріч суми. 

Сплата акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів на території Київської області забезпечила бюджети 234,3 млн. грн., що на 17% або 34,5 млн. грн. більше за показник аналогічного періоду 2018 року.

Раніше ми повідомляли, що до Державного бюджету за звітний період зібрано 7,5 млрд. грн.

Використайте право на податкову знижку за результатами 2018 року по 31 грудня 2019 року

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що відповідно до п.п.166.4.3 п.166.4 ст.166 ПКУ платник податку, який має право на податкову знижку  за наслідками звітного податкового року, має скористатися ним до кінця року, наступного за звітним, на наступні податкові роки таке право не переноситься.

Податкова знижка - документально підтверджена сума витрат платника податку – резидента у зв'язку з придбанням товарів або послуг у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року.

До витрат, дозволених на включення до податкової знижки  за наслідками 2018 податкового року, платник податку має право включити такі фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати:

- частину суми процентів, сплачених таким платником податку за користування іпотечним житловим кредитом;

- суму коштів або вартість майна, перерахованих (переданих) платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, які на дату перерахування (передачі) таких коштів та майна відповідали умовам п.133.4 ст.133 ПКУ, у розмірі, що не перевищує 4 % суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року;

- суму коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення;

- суму витрат платника податку на сплату страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) та пенсійних внесків, сплачених платником податку страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, банківській установі за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, а також внесків на банківський пенсійний депозитний рахунок, на пенсійні вклади та рахунки учасників фондів банківського управління як такого платника податку, так і членів його сім'ї першого ступеня споріднення;

- суму витрат платника податку на:

оплату допоміжних репродуктивних технологій згідно з умовами, встановленими законодавством, але не більше ніж сума, що дорівнює третині доходу у вигляді заробітної плати за звітний податковий рік;

оплату вартості державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;

- суму коштів, сплачених платником податку у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива;

- суми витрат платника податку на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.

До податкової знижки включаються фактично здійснені платником податку протягом звітного податкового року витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами: квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У цих документах обов'язково повинно бути відображено вартість оплачених товарів (робіт, послуг) та строк їх продажу (виконання, надання).

Право на податкову знижку мають громадяни України, які отримують дохід у вигляді заробітної плати та сплачують податок на доходи фізичних осіб.

Як отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків для неповнолітньої дитини?

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що фізична особа незалежно від віку (резидент та нерезидент), яка не включена до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, зобов’язана особисто або через представника подати до відповідного контролюючого органу облікову картку фізичної особи – платника податків за формою №1ДР і пред’явити документ, що посвідчує особу, який містить необхідні для реєстрації реквізити (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, місце проживання, громадянство).

Форма №1ДР є заявою для реєстрації у Державному реєстрі,

За малолітніх осіб віком до 14 років зазначені документи подаються одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника, або представника органу опіки і піклування якщо  щодо дитини ще не прийнято рішення про встановлення опіки (піклування).

Видане не українською мовою свідоцтво про народження дитини підлягає перекладу, у такому випадку слід подати засвідчений в установленому законодавством порядку переклад свідоцтва українською мовою, який після пред’явлення повертається, та його копію.

Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі малолітньої особи, видається одному з батьків (усиновителю, опікуну, піклувальнику) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі (картка платника податків), надається протягом  3-ох робочих днів з дня звернення фізичної особи або її представника до контролюючого органу за місцем проживання фізичної особи.

Звертаємо увагу, що громадяни України, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, можуть звернутися за отриманням документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, до будь-якого контролюючого органу. У такому разі строк видачі документа може бути продовжено до 5-ти робочих днів.

19 серпня закінчуються встановлені законодавством терміни сплати окремих податків, зборів, платежів за ІІ квартал (півріччя) 2019 року

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що  19 серпня 2019 року  закінчуються встановлені законодавством терміни сплати окремих податків, зборів, платежів за ІІ квартал (півріччя) 2019 року, а саме:

- податку на прибуток підприємств платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу, за IІ квартал 2019 р.;

- частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями за результатами фінансово-господарської діяльності за ІI квартал 2019 р.;

- ПДВ платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу, за II квартал 2019 р.;

- єдиного податку з сум доходів, що оподатковуються за ставкою 15% та задекларовані платниками єдиного податку груп 1 та 2 за II квартал 2019 р.;

- єдиного податку платниками – юридичними та фізичними особами, віднесеними до групи 3, за II квартал 2019 р.;

- екологічного податку  за II квартал 2019 р.;

- рентної плати платниками, для яких звітним періодом є квартал, за II квартал 2019 р.;

- збору за місця для паркування транспортних засобів за II квартал 2019 р.;

- туристичного збору за ІІ квартал 2019 року.

З огляду на викладене, ГУ ДФС  у Київській області звертає увагу платників податків, що у разі, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання  протягом строків, визначених Податковим Кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Крім того, при затримці понад 90 календарних днів сплати узгодженого податкового зобов’язання, платнику податків нараховується пеня за несвоєчасну сплату.

ГУ ДФС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування