Мінагрополітики посилює інформування про державну підтримку фермерства у Київській області

Дата: 06.08.2019 13:11
Кількість переглядів: 291

Фото без опису5 серпня, відбулася зустріч заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети з представниками ЗМІ Київської області з метою інформування про актуальні напрями державної підтримки фермерських господарств. Участь у заході взяли представники Департаменту підтримки фермерства, кооперації та розвитку сільських територій Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Мінагрополітики аналізує інтенсивність використання фермерами державної підтримки та посилює інформаційну кампанію у областях з найменшою активністю. Сьогодні ми зосередилися на Київщині та запросили місцеву пресу для інформування про актуальні напрями державної підтримки фермерських господарств. Адже розвиток сільських територій саме через малих та середніх сільськогосподарських підприємств є пріоритетом міністерства», - відмітив Віктор Шеремета.

За словами заступника Міністра, важливою метою інформаційної кампанії є стимулювання фермерів реєструвати свої господарства, виходити у правове поле, долучатися до державної підтримки та розвивати свій бізнес. Легалізація сільськогосподарських підприємств дає багато можливостей для фермерів розширювати виробництво, просувати свою продукцію на внутрішньому ринку та експортувати на зовнішні.

Також Віктор Шеремета додав, що для інформування фермерів Міністерство використовує якомога більше каналів комунікації, зокрема, сьогодні акцентовано на представниках друкованої преси.

Так, присутніх було ознайомлено з 7-ма напрямами підтримки фермерства та кооперації, детальніше з якими можна ознайомитися на спеціальному сайті, присвяченому виключно дотаціям. Також було повідомлено про основні кроки, які необхідно зробити фермерам, щоб отримати державні кошти.

Крім того, було надано зручну інструкцію щодо отримання коштів за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам», яка реалізується через Укрдержфонд.

Довідково:

На сьогодні за програмою «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств» 44 фермерським господарствам Київської області нараховано 2,6 млн грн бюджетних коштів, та за програмою «Надання кредитів фермерським господарствам» 23 фермерським господарствам нараховано 9,8 млн грн.

Прес-служба Мінагрополітики

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування