До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

Дата: 01.08.2019 14:56
Кількість переглядів: 479

Фото без описуВ рамках проведення інформаційної кампанії до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, з метою попередження торгівлі людьми та підвищення обізнаності громадян щодо безпечної міграції, 31 липня 2019 року  в Яготинському районному секторі управління Державної міграційної служби у Київській області, працівниками  Яготинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей та сім’ї Яготинської РДА, спільно із  інспектором з ювенальної превенції  Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області проведено інформування жителів району щодо обізнаності з питань протидії торгівлі людьми, форм експлуатації людей, як уберегтися від потрапляння у процес торгівлі людьми  та розповсюджено  інформаційні буклети: «#Людина не товар» , «Якщо ви потрапили у ситуацію, коли:», «#ПротиДійua Торгівлі людьми».

Поради, які будуть корисними перед поїздкою за кордон:

• Нікому не довіряйте Ваш паспорт. Документи, що засвідчують Вашу особу, завжди повинні знаходитись тільки у Вас.

• Якщо Ви збираєтесь працювати чи навчатись за кордоном, Вам необхідно підписати контракт. Контракт повинен бути написаний зрозумілою Вам мовою, а також містити інформацію про умови (оплата, вихідні дні, робота у святкові дні, медичне страхування), місце та час Вашої майбутньої праці чи навчання.

• Залиште вдома детальну інформацію про своє майбутнє перебування за кордоном з адресою та контактними телефонами, а також копію свого паспорта та контракту. Додатково рекомендовано залишити своє фото та адреси Ваших іноземних друзів.

• Домовтесь з близькими та друзями про фразу, або умовну позначку, які символізуватимуть, що Ви у небезпеці.

• Дізнайтесь номери телефонів, юридичні адреси українських посольств та консульських представництв за кордоном та візьміть їх з собою. Якщо Ви опинились у скрутній ситуації або Вам хтось загрожує, звертайтесь до представників своєї країни, які допоможуть Вам. У випадку, коли  у країні перебування немає посольства України – телефонуйте у посольство України  сусідньої держави.

• Дізнайтеся до від’їзду за кордон про неурядові організації та служби, котрі надають допомогу особам, які опинились у скрутному становищі. Володійте інформацією про їх юридичні адреси, контактні телефони. Звертайтесь до них у разі необхідності.

• Термін перебування на території іноземної держави вказаний у Вашій візі. Порушення візового режиму унеможливить Ваш наступний виїзд за кордон. Дотримуйтесь правил візового режиму!

• Пам’ятайте, що знання хоча б елементарних слів іноземної мови значно полегшить Ваше перебування за кордоном.

Запобігти рабству можна – готуючись їхати за кордон, дотримуйся порад із безпечної міграції!

stoptrafficking.org  – З метою запобігання торгівлі людьми та сучасному рабству в рамках Представництва МОМ в Україні функціонує Програма протидії торгівлі людьми, на сайті якої можна дізнатись більше про правила безпечної міграції, яких потрібно дотримуватись, вирушаючи за кордон.

 Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів:0 800 505 501(безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 527(безкоштовно зі з мобільних ).

Яготинський  районний  ЦСССДМ

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування