ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 01.08.2019 14:43
Кількість переглядів: 374

Фото без описуПодатківці Київщини викрили «сімейний» підряд з ухилення від сплати податків

Слідче управління ГУ ДФС у Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області, у липні поточного року викрили організовану групу в складі трьох осіб, які шляхом заниження майнових прав на житлові квартири, ухилились від сплати державі податків у сумі, що складає майже 4 млн. грн.

Так, встановлено, що один з провідних забудовників Київської області, з метою ухилення від сплати податків, продавав майнові права на належні йому об’єкти нерухомості в Києво-Святошинському районі столичного регіону своєму синові за заниженими цінами у порівнянні із ринковими, залучивши до схеми реалізації одне з пов’язаних підприємств.

У подальшому син забудовника після отримання права власності на житлові квартири, організовував їх продаж, в тому числі державним структурам, вже за ринковими цінами.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ст. 212 КК України.

За вчинення вказаного злочину законодавством передбачено покарання у виді штрафу з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

 

Олексій Кавилін: За шість місяців платники Київщини збільшили приріст надходжень з ПДВ на 30%

Як повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін, за підсумками першого півріччя платники податків Київщини спрямували до Державного бюджету 3,1 млрд. грн. податку на додану вартість.

Зокрема, він підкреслив, що цей показник зріс на 30% або 704 мільйона гривень порівняно з аналогічним періодом минулого року. «Із 6,6 млрд. грн., що надійшли до Держбюджету від суб’єктів господарювання пристоличного регіону, сплата ПДВ займає частку у 47%. Відповідно, зросла середньомісячна сума сплати цього виду податків – 516 мільйонів гривень з цього виду податку щомісяця стабільно спрямовується до бюджету. Минулого року ця сума складала 400 млн. грн.».    

Кавилін також зазначив, що найбільші суми ПДВ надійшли від суб’єктів господарювання, чия діяльність зосереджена у Києво-Святошинському районі – 692,2 млн. грн., Бориспільському  - 522,2 млн. грн. та Білоцерківському - 461 млн. грн. «Наразі на Київщині зареєстровано 16 548 юридичних та 1202 фізичні особи – платники податку на додану вартість», - повідомив він.

Серед галузей-лідерів за обсягами сплати ПДВ серед юридичних осіб Олексій Кавилін виділяє оптову та роздрібну торгівлю, ремонт автотранспорту – 615 млн. грн., переробну промисловість – 599 млн. грн., сільське, лісове та рибне господарства – 548 млн. грн.  З-поміж фізосіб також лідирують сфери торгівлі – 22,1 млн. грн., транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльностей – 16,1 млн. грн., а також переробної промисловості – майже 10 млн. грн.

Раніше повідомлялося, що платники податків Київської області сплатили до держбюджету 6,6 млрд. грн.

Також повідомлялося, що дохід місцевих бюджетів Київської області зріс на 1,3 млрд. грн.

 

Штрафи за порушення граничних термінів реєстрації

акцизних накладних

        Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що порушення платниками акцизного податку граничних термінів реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН) тягне за собою накладення штрафу в розмірі:

     - 2% від суми акцизного податку з відповідних обсягів пального, зазначених у акцизних накладних/розрахунках коригування, – у разі порушення терміну реєстрації до 15 календарних днів;
    - 10% суми акцизного податку з відповідних обсягів пального, зазначених у таких акцизних накладних/розрахунках коригування, – у разі порушення терміну реєстрації від 16 до 30 календарних днів;
   - 20% суми акцизного податку з відповідних обсягів пального, зазначених у таких акцизних накладних/розрахунках коригування, – у разі порушення терміну реєстрації від 31 до 60 календарних днів;
    - 30% суми акцизного податку з відповідних обсягів пального, зазначених у таких акцизних накладних/розрахунках коригування, – у разі порушення терміну реєстрації від 61 до 90 календарних днів;
     - 40 % суми акцизного податку з відповідних обсягів пального, зазначених у таких акцизних накладних/розрахунках коригування, – у разі порушення терміну реєстрації на 91 і більше календарних днів, -  п. 120 прим. 2.1 ст. 120 прим. 2 ПКУ.

          Відсутність з вини платника акцизного податку реєстрації акцизної накладної в ЄРАН/розрахунку коригування протягом більш як 120 календарних днів після дати, на яку платник податку зобов’язаний скласти акцизну накладну/розрахунок коригування, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 % суми акцизного податку з відповідних обсягів пального або спирту етилового, на які платник податку зобов’язаний скласти таку акцизну накладну/розрахунок коригування.
        Відсутність з вини платника акцизного податку, який отримав пальне або спирт етиловий, реєстрації в ЄРАН другого примірника акцизної накладної/другого примірника розрахунку коригування протягом більш як 120 календарних днів після граничного терміну реєстрації другого примірника акцизної накладної/розрахунку коригування – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 2% суми акцизного податку з відповідних обсягів пального або спирту етилового, зазначених у такій акцизній накладній/розрахунку коригування - п.120 прим. 2.1 ст.120 прим. 2 ПКУ.

     Сума акцизного податку для цілей п.п. 120 прим. 2.1 та 120 прим. 2.2 ст. 120 прим. 2 ПКУ визначається за ставкою, що встановлена на дату реалізації пального, та курсом Національного банку України, що діє на перший день кварталу, в якому здійснюється реалізація пального, а для спирту етилового – за ставкою, що встановлена на дату реалізації спирту етилового (п. 120 прим. 2.3 ст. 120 прим. 2 ПКУ).

 

Право на податкову знижку можна використати по 31 грудня

 

Головне управління ДФС у Київській області нагадує платникам податків, які протягом 2018 року здійснили витрати, які дають їм право на податкову знижку (перелік таких витрат наведено у п.166.3 ст.166 ПКУ), що  підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються ними у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами: квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу(виконання, надання).

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування