Про соціально – побутове обслуговування інвалідів війни, ветеранів війни та праці, ветеранів військової служби.

Дата: 15.07.2019 12:31
Кількість переглядів: 384

Фото без описуВідповідно  до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, переліків таких засобів затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321 управлінням заключено 40 двох та тристоронніх договорів  на забезпечення вказаних категорій громадян технічними та іншими засобами реабілітації, протезами, чохлами, протезами молочної залози, колясками, ліжками, ходунками, кріслами з сан оснащенням, палицями, милицями та ін../   В 2019 році для забезпечення технічними засобами реабілітації виділено 779301 грн.  Видано 234 засоби  реабілітації на загальну суму 588571 грн.  Також виплачено компенсацію за самостійно   придбаний засіб для спілкування та обміну інформацією /мобільний телефон/ дитині з інвалідністю на суму 3252 грн.

      Управлінням постійно проводиться інформаційно-роз»яснювальна робота серед учасників АТО та постраждалих революції Гідності щодо порядку надання послуг з психологічної реабілітації, санаторно-курортного лікування та професійної адаптації.

         У  поточному році видано 2 путівки на санаторно-курортне лікування  учасникам АТО на загальну  суму 17460 грн. /кошторисом передбачено 25902 грн. залишку коштів не вистачає для заключення ще одного договору/.

         Для надання послуг з психологічної реабілітації кошторисом  на 2019 рік виділено 18694 грн.   Управлінням укладено 2 договори на суму 18354 грн.

        Також укладено 6 договорів для професійної адаптації вказаної категорії громадян. Сума договорів 23400 грн.

      Постійно проводиться санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства.  На поточний рік виділено 73900 грн.  для оздоровлення .  На цю суму заключено договорів на 4 особи.  Також за 1 півріччя 2019 року оздоровлено 18 осіб з інвалідністю в санаторіях, які підпорядковуються  Міністерству соціальної політики України.

         У 2019 році реалізується нова бюджетна програма  «Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок церебрального паралічу». Завдяки роз’яснювальній роботі серед батьків, діти яких хворі на ДЦП взято на облік 7 дітей із вказаним діагнозом.

         Станом на 01.07.2019 року укладено 6 договорів на суму 79318 грн. /реабілітаційні послуги вже надали ТОВ «Міжнародна реабілітаційна клініка Козявкіна» м. Трускавець, ТОВ «Центр реабілітації дитини «Вікторія» м. Бориспіль/ -   це 2 договори.

         Управлінням підготовлено до департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації  лист-клопотання щодо додаткового виділення коштів  для укладання сьомого договору на який в даний час не вистачає коштів.

          Щорічно  управління проводить виплату грошової  допомоги до 5 травня.   У квітні та травні поточного року виплачено вказану допомогу для 1028 ветеранів війни в розмірах, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2019 №  237 «Деякі питання виплати у 2019 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань». Загальна сума перерахованих коштів становить  1 млн. 307 тис. 040 грн.

      Також спеціалістами управління вже направлено 46 пакетів відповідних документів до департаменту соціального захисту Київської обласної державної адміністрації    для подальшого отримання грошової допомоги сім’ям, які складають з двох та більше інвалідів, в  тому числі дітей з інвалідністю, особам з інвалідністю, які опинилися в складних життєвих обставинах, одиноким особам з інвалідністю, особам з інвалідністю по зору та слуху І та ІІ груп, в тому числі дітям з вадами зору та слуху.   Допомога надається за рахунок коштів обласного бюджету у розмірі двох прожиткових мінімумів для осіб,  які втратили працездатність, якщо розмір сукупного доходу особи з інвалідністю у місяці, що передує місяцю звернення, не перевищує двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність станом на 01 січня поточного року, тобто не більше 2994 грн.

Начальник  управління соціального захисту населення

 Яготинської районної державної адміністрації                                              Г.В.Величко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування