Дайджест новин Уряду 5.11.2018

Дата: 05.11.2018 15:53
Кількість переглядів: 523

Фото без описуПрем’єр-міністр: Процес детінізації зарплат набирає обертів і буде продовжений

Реалізовані Урядом кроки з детінізації заробітних плат помітно збільшують кількість легально працюючих громадян в Україні. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи проміжні результати урядової кампанії проти нелегальної зайнятості. Вона активно стартувала у жовтні – за ініціативи Глави Уряду і у тісній кооперації одразу кількох відомств: Міністерства фінансів, Міністерства соціальної політики, Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби та Державної служби з питань праці. Так, лише за місяць кількість легально працюючих громадян зросла щонайменше на 150 тис. осіб. А надходження до Пенсійного фонду до кінця року зростуть щонайменше на 1,1 млрд грн.

«Питання зарплат – це питання захисту людей. Ми несемо відповідальність за мільйони працюючих, - сказав Володимир Гройсман. - Маємо посилити координацію і захистити інтереси людей праці. Люди, яких виводимо з тіні, отримуватимуть білу зарплату, а отже, матимуть право на гідну пенсію».

Глава Уряду наголосив, що союзником Кабінету Міністрів у цій боротьбі є легальний бізнес, який працює у правовому полі, сплачує всі податки і активно підтримує соціальні програми на своїх підприємствах. Така праця – орієнтир для підприємців. А на порушників законодавства будуть накладати штрафи.

Разом з тим, як наголосив Прем’єр-міністр, штраф – не самоціль. Важливе – викорінення  практики виплати зарплат «у конвертах». Адже пенсію в конвертах ніхто не платитиме. І претензії пред’являти за мінімально нараховані виплати буде нікому.

«Захист прав людей, які працюють, будемо продовжувати щоденно і системно. Щомісяця буду питати, скільки людей вивели з тіні. Доручаю також щотижнево проводити оперативні наради. Наш союзник – легальний бізнес і кожен громадян України».

Довідково:

За даними Держпраці, сьогодні кількість працюючого населення в Україні перевищує 16 млн людей. Кількість безробітних за методологією Міжнародної організації праці – близько 1,7 млн. На обліку в Державній службі зайнятості зареєстровані близько 300 тис. осіб. У вересні Уряд ініціював ухвалення і подальше втілення низки рішень, спрямованих на захист прав найманих працівників з огляду на дотримання умов праці та подальшого соціального захисту при досягненні пенсійного віку. Приводом для посиленої уваги стали непоодинокі випадки як порушення прав працівників, так і неможливості перевірити дотримання законодавства, коли інспекторів просто не допускають на підприємства. Найбільш проблемними галузями виявилися будівництво, торгівля, охоронні послуги та готельно-ресторанний бізнес. Саме там була зафіксована найбільша кількість нелегальних і неоформлених належним чином працівників. У регіональному розрізі лідирували Харківська, Київська, Івано-Франківська, Одеська області.

«Маємо великий виклик – питання захисту прав найманих працівників. Якщо це не зробити сьогодні, через певний період часу ці люди отримають мінімальні пенсії. А ще гірше, якщо трапиться травма на виробництві, то людина не отримає компенсації, - казав тоді Володимир Гройсман. – Треба тут мобілізувати роботу і довести роботодавцям, що своїх працівників треба поважати і не тільки виплачувати їм зарплати, а й оформлювати належним чином».

Одним з інструментів виправлення ситуації стали перевірки роботодавців. Наразі є вже понад 130 матеріалів про накладання штрафних санкцій.

Олександр Саєнко: Державна служба потребує сучасних менеджерів

«Увага конкурс! На посади #НоваДержавнаСлужба – одразу 42 вакантних місця. Сьогодні державна служба, як ніколи, потребує професійних та мотивованих службовців, здатних реалізувати амбітний курс змін в умовах сьогодення», - написав Міністр.Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко зазначив, що державна служба потребує менеджерів, які володіють сучасними інструментами управління. Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Він зазначив, що з початку кадрового набору тільки через career.gov.ua подалися більш ніж 25 тисяч кандидатів, з яких горнило конкурсу пройшли лише 470.

«Ми шукаємо не тільки тих, хто має досвід державної служби, а й «нову кров». Численний міжнародний досвід говорить про те, що саме змішані команди є найбільш ефективними. Будемо раді менеджерам з бізнесу, адже саме вони володіють сучасними робочими інструментами і досвідом, набутим у конкурентних умовах», - зазначив Олександр Саєнко.

Міністр закликав всіх охочих подавати документи на вакантні посади.

«Якщо ви відчуваєте, що можете зробити внесок у розвиток країни, не баріться, подавайте документи! Не бійтесь перешкод і жорстких умов конкурсу, бо саме це запорука успіху майбутньої команди, сформованої з найкращих!» - підкреслив Олександр Саєнко.

У рамках проекту "11 кроків до майбутнього з успішними українцями" відбулася зустріч із Володимиром Бондаренком

2 листопада в Міністерстві молоді та спорту відбулася четверта з одинадцяти зустрічей у рамках проекту "11 кроків до майбутнього з успішними українцями". Гостем та спікером став Державний секретар Кабінету Міністрів України Володимир Бондаренко. У заході також взяли участь представники закладів вищої освіти, громадських об’єднань та активна молодь.

Під час зустрічі йшлося про мотивацію до особистісного та професійного розвитку, досягнення успіху тощо. Історією власного життєвого шляху поділився Володимир Бондаренко, розповівши про свої студентські роки та перші професійні кроки.

Окрему увагу було приділено процесам реформування державної служби. Володимир Бондаренко підкреслив, що дуже важливо зробити держслужбу більш сучасною та динамічною, а також залучати молодих та ефективних людей. «Тому що саме молодь надихає свіжим і нестандартним мисленням, новими ідеями та підходами до реалізації завдань. Тож запрошую вас на стажування і роботу в органи влади та брати активну участь у державотворчих процесах в Україні», – зазначив Володимир Бондаренко.

Привітав присутніх також заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема.

«Для нас дуже важливе партнерство та залучення молодих людей до державотворчих і управлінських процесів на різних рівнях. А для цього необхідні знання і віра в те, що це можливо. І такі зустрічі, як сьогоднішня, є одним із інструментів для обміну знаннями і контактами, обговорення та визначення спільного шляху для руху вперед», – наголосив Олександр Ярема.

5-8 листопада Степан Кубів перебуватиме з робочим візитом у м. Шанхай

5-8 листопада українська делегація на чолі з Першим віце-прем’єр-міністром - Міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим перебуватиме у Китайській Народній Республіці з робочим візитом для участі у Китайській міжнародній імпортній виставці – China International Import Expo 2018 (CIIE 2018).

Метою візиту є презентація української продукції у рамках Національної експозиції України, а також участь в Міжнародному торгово-економічному форумі «Хунцяо» в рамках Першої Китайської міжнародної імпортної виставки.

У ході візиту Степан Кубів також проведе низку двосторонніх зустрічей з високопосадовцями Китайської Народної Республіки та інших країн - учасниць виставкових заходів.

Більше про Національний стенд України за посиланням: http://bit.ly/2SFkgaU

Про продукцію, яка буде на стенді http://bit.ly/2yNwZjb та http://bit.ly/2QdH8MR 

Довідково

Національний стенд України на China International Import Expo 2018 (CIIE 2018) - це стилізований простір, де презентовані українські товари та послуги за напрямками інвестицій, харчова і переробна промисловість, індустріалізація та машинобудування, креативні індустрії, інформаційно-комунікаційні технології (IT та інновації), туризм та освіта.

Сучасні вентиляційні системи у школах та дитсадках можуть стати обов’язковими

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми. Так, наразі вивчається можливість обов’язкового встановлення сучасних вентиляційних систем, зокрема, з використанням рекуператора, при будівництві та реконструкції шкіл та дитячих садків. Це дозволить постійно забезпечувати приміщення свіжим повітрям, що сприятиме створенню комфортних умов для навчання та виховання. Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

“Доросла людина витрачає близько 25 кубічних метрів повітря на годину, діти трохи менше. І якщо більшу частину свого часу вони проводять у закритих приміщеннях без свіжого повітря, наприклад, у шкільних кабінетах на уроках, їх самопочуття і настрій починає погіршуватися. Може з’явитися млявість, головний біль і навіть депресія. Ефективні системи вентиляції в таких випадках мають бути обов’язковими. Тому зараз, оновлюючи та вдосконалюючи діючі норми щодо навчальних закладів, розглядаємо можливість внести такі зміни у ДБН. Наприклад, передбачити сучасні системи вентиляції з рекуператором. Вони вже давно довели свою ефективність, як за кордоном, так і в Україні”, — зазначив він.

Рекуператор — сучасний метод забезпечення постійної та ефективної вентиляції в закритих приміщеннях. Він не витрачає енергію на підігрів отриманого повітря, а зберігає тепло, яке надходить від повітря, що виводиться. Крім того, такі системи можуть видаляти надлишкову вологу, сторонні запахи та вуглекислий газ.

Лев Парцхаладзе зазначив, що впровадження цих змін сприятиме створенню комфортних умов для навчання дітей та підвищення їх успішності. Це підтверджують і результати міжнародних професійних досліджень. Так, вчені Манчестерського університету відзначають, що якість повітря, температура та освітлення на 50% підвищують продуктивність роботи учнів і вчителів.

Створення комфортних умов для навчання дітей є також головною метою проекту “Новий освітній простір”, який ініційований Мінрегіоном і реалізується спільно з МОН у понад 300 школах і дитсадках України. Принципи НОП: енергоефективність, сучасне обладнання, мотивуючий простір та створення безбар‘єрного простору.

Нагадаємо, 1 вересня 2018 року в дію вступили оновлені ДБН щодо проектування шкіл (ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти«) та 1 жовтня 2018 року — оновлені ДБН щодо дитячих садків (ДБН В.2.2-4-2018 «Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти»).

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Ігор Жданов: Відкриття легкоатлетичної арени Центру олімпійських видів спорту «Прибережний» - приклад реального приватно-державного партнерства

3 листопада у селищі Лазурне Скадовського району Херсонської області відбулися урочистості з нагоди  відкриття легкоатлетичної арени Центру олімпійських видів спорту «Прибережний». На церемонію завітав Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, президент ФЛА АР Крим Андрій Ревуцький та голова правління «Механічного заводу» Андрій Путілов. 

Цього ж дня функціонал арени випробували учасники Всеукраїнських змагань з легкоатлетичного багатоборства серед юніорів та юнаків, відкритого чемпіонату АР Крим та міста Севастополя.

«Ми повинні діяти за алгоритмом: сказав - зробив. Не завжди так буває. Але сьогодні ми бачимо приклад реального приватно-державного партнерства. У квітні підписали Меморандум про співпрацю, а у листопаді проводимо в Лазурному відкритий чемпіонат Криму та міста Севастополя з легкоатлетичного багатоборства серед юнаків. Але я мрію про те, що відкритий чемпіонат з легкої атлетики, який ми відкриваємо сьогодні, пройде саме в українському Криму. Я впевнений, що це відбудеться», - наголосив Ігор Жданов, даючи старт змаганням.

Спортивні споруди нового комплексу займають 14 000 кв. м. Тут  розміщений сучасний стадіон з сертифікованими біговими доріжками на 4 смуги довжиною 400 м зі штучним покриттям, майданчик для  легкоатлетичних стрибків у довжину, потрійних стрибків, спринтерська доріжка на 6 смуг довжиною 100 м зі штучним покриттям, підготовлено фундамент для сектору для стрибків з жердиною.

Наступного року планується будівництво сектору для стрибків з жердиною та сектори ігрових багатофункціональних майданчиків – баскетбольні та волейбольні поля зі штучним покриттям. У подальших планах розбудови спортивного центру – будівництво двох корпусів для проживання спортсменів на 200-250 місць, номери яких будуть обладнані системою кондиціювання з системою обігріву навесні та восени. Таким чином, тренувальний сезон може тривати з квітня до кінця жовтня.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування