Голова адміністрації В.С.Шмигановський провів чергову нараду щодо впровадження медичної реформи в Яготинському районі

Дата: 05.12.2018 15:46
Кількість переглядів: 693

Голова адміністрації В.С.Шмигановський провів чергову нараду щодо впровадження медичної реформи в Яготинському районі.

Головний лікар КНП «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сахно І.І., доповів, що в Яготинському районі проводиться активна робота по реформуванню медичної галузі та покращення надання медичної допомоги населенню. Щотижнево під головуванням голови Яготинської РДА проводиться нарада, де аналізується, що зроблено в медичній галузі району на протязі тижня та формуються основні плани та завдання.

Особлива увага в районі звертається на роботу первинної ланки, працівники якої першими надають медичну допомогу населенню. 10.04.2018 року прийнято рішення Яготинської районної ради про реформування Комунального закладу «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яготинського району Київської області в Комунальне некомерційне підприємство «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яготинської районної ради.

17.04.2018 року заклад зареєстрований в загальноукраїнській системі Е-Health. В місті Яготин всі кабінети педіатрів, терапевтів, реєстратури, пункту невідкладної медичної допомоги підключено до мережі інтернет «Кристал». Проведено закупівлю та встановлено комп’ютерну техніку по підрозділах. Проведено інтернет та є можливість заключати декларації (договора) в 23 підрозділах, що розташовані в селах, такі як: Лозовий Яр, Панфили, Трубівщина, Сулимівка, Райківщина, Капустинці, Годунівка, Жоравка, Гензерівка, Лемешівка, Кулябівка, Фарбоване, Добраничівка, Богданівка, Черняхівка, Сотниківка, Черкасівка, Супоївка, Засупоївка, Черняхівське, Червоне, Двірківщина та Ничипорівка. Укладення договорів між лікарями і населенням проводиться згідно рекомендацій та термінів, встановлених Міністерством охорони здоров`я України та Департаменту охорони здоров`я Київської обласної державної адміністрації. Головним критерієм проведення медичної реформи первинної ланки в районі будє виконання нормативних актів в галузі охорони здоров`я, відсутність скарг від населення, роз’яснювальна робота через засоби масової інформації району та при особистому спілкуванні медичних працівників з населенням.

Станом на 04.12.2018 в районі заключено 26642 декларацій. Відсоток укладених декларацій (договорів) від постійного населення територій складає 81,76 %. По області 61 заклад ЦПМСД заключили 1101373 декларацій, що в середньому на заклад складає 16 687 штук. 21 серпня 2018 року Яготинська районна рада прийняла рішення «Про створення Комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» та рішення «Про затвердження передавального акту балансових рахунків, матеріальних цінностей та активів комунального закладу «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яготинського району Київської області. 03.09.2018 року Комунальний заклад «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яготинського району Київської області реорганізувався та тепер має назву Комунальне некомерційне підприємство ««Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яготинської районної ради.

Не менш важливим є питання по виконанню Урядової програми «Доступні ліки», згідно якої хворі на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу та бронхіальну астму можуть отримати ліки на пільговій основі. В Яготинському районі 9 аптечних закладів приймають участь в даній програмі. Функціонує 38 пунктів відпуску ліків.

Проводиться щоденний моніторинг кількості виписаних рецептів. Сума виділених коштів на 2018 рік складає 1 208, 2 тис. грн. Затверджений ліміт коштів на звітний місяць – 100, 7 тис. грн. 

Відповідно до рішення сесії Яготинської районної ради відшкодування коштів проводиться через управління праці та соціального захисту населення адміністрації.

Закуплені електровелосипеди для ФАП с. Супоївка та ФП с. Черкасівка.

Підводячи підсумки наради голова адміністрації В.С.Шмигановський поцікавився який відсоток населення залишився до виконання плану підписання декларацій та надав ряд доручень керівнику медичного закладу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування