Головне управління ДФС у Київській області інформує

Дата: 22.04.2019 15:43
Кількість переглядів: 636

Фото без описуВезли з Туреччини до Одеси. В пункті пропуску «Бориспіль» вилучено велику партію чоловічих футболок «Levis» і «Tommy Hilfiger»

Працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС зафіксовано спробу переміщення через митний кордон України з порушенням митного законодавства партії чоловічих футболок, з написом на англійській мові «Levis» і «Tommy Hilfiger» в кількості 1185 штук.

Під час проходження митного контролю в зоні митного контролю залу «Приліт» терміналу «D» ДП МА «Бориспіль» громадянки України С. та М., які прибули до України з Туреччини, своїми діями обрали канал, позначений символами зеленого кольору - «зелений коридор».  Після перетину пасажирками «зеленої лінії», яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю «зелений коридор», громадянкам України С. та М. було поставлено запитання щодо наявності в них товарів, що ввозяться на територію України. Громадянки С. та М. заявили про наявність в них товару (чоловічі футболки). Під час проведення огляду багажу було виявлено товар, а саме, чоловічі футболки в загальній кількості 1185 шт. Товар знаходився у 6 дорожніх сумках з багажними бирками виписаними на їхні ім’я, без ознак приховування

Зі слів громадянок України С. та М., всі перелічені товари були придбані ними особисто у Туреччині, м. Стамбул, на фабриці, не в комерційних цілях.

Жодних комерційних документів, товарних чеків, інвойсів щодо визначення та підтвердження вартості товару,  громадянки при собі не мали.

Митної декларації  вони не заповнювали, до інспекторів митниці з приводу декларування не звертались.

Таким чином, громадянки України С. та М., під час проходження митного контролю в залі «Приліт» терміналу «D» ДП МА «Бориспіль» порушили встановлений ст. 366 МК України порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю.

Довідково: «Зелений коридор» призначений для декларування шляхом вчинення дій громадянами, які переміщують через митний кордон України товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами та не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території і не підлягають письмовому декларуванню.

Перетин пасажиром «зеленої лінії», згідно з Наказом Міністерства Фінансів України № 671 від 03.08.2018р. «Про затвердження Порядку виконання митних формальностей на повітряному транспорті», яка позначає початок «зеленого коридору», вказує, що для проходження митного контролю нею обрано  «зелений коридор», і декларування здійснюється шляхом вчинення дій. Громадянин самостійно обирає відповідний канал («зелений коридор» або «червоний коридор») для проходження митного контролю.

Відповідно до п. п. 3.1. Технології пасажири категорії INT-DOM, які у пункті відправлення зареєстрували багаж до кінцевого пункту призначення, слідують трансфером через аеропорт «Бориспіль» з проходженням необхідних формальностей, передбачених при переміщенні через державний та митний кордони (паспортний контроль, митний контроль та митне оформлення, контроль на безпеку), при цьому отримують свій багаж у кінцевому пункті призначення.

Згідно з п. п. 3.2. багаж пасажирів категорії INT-DOM набувають статусу внутрішнього після завершення митного контролю та доставки багажу цієї категорії до зони комплектування багажу відповідного внутрішнього рейсу.

У відповідності до п. 3.3 пасажири категорії INT-DOM набувають статусу внутрішніх пасажирів з моменту залишення зони митного контролю.

Відповідно до ст. 374 МК України товари, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через пункти пропуску через державний кордон України, відкриті для повітряного сполучення, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 1 000 євро, але загальна фактурна вартість не перевищує еквівалент 10 000 євро, підлягають письмовому декларуванню в порядку, встановленому для громадян, з поданням документів, що видаються державними органами для здійснення митного контролю та митного оформлення таких товарів, та оподатковуються ввізним митом за ставкою 10 відсотків і податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України, в частині, що перевищує еквівалент 1 000 євро.

Частиною 2 статті 366 МК України передбачено, що канал, позначений символами зеленого кольору («зелений коридор»), призначений для декларування шляхом вчинення дій громадянами, які переміщують через митний кордон України товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами і не підлягають письмовому декларуванню.

Зазначені дії, що полягають у переміщенні через митний кордон України вказаними громадянками України С. та М., які формою проходження митного контролю обрали проходження через «зелений коридор», товару в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України, мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 471 МК України.

ГУ ДФС у Київській області

 

Олексій Кавилін: «Докладаємо зусиль у формуванні свідомого погляду на висвітлення питань економічної проблематики»

 

Нещодавно начальник ГУ ДФС у Київській області у якості експерта з податкового законодавства взяв участь у засіданні Оргкомітету Національної премії для журналістів «Mediaetc. 3.0», який підбив проміжні підсумки конкурсу для медійників та роз’яснив методику оцінювання робіт.

«Mediaetc. 3.0» - це Національна премія для медівників, журналістів, блогерів. Які спеціалізуються на економічній проблематиці та висвітлюють процес реформування економіки України, зміни у Податковій сфері, а також розвиток вітчизняного підприємництва. Премія заснована громадськими організаціями «Інститут податкових реформ» та «Громадське радіо».

За словами Олексія Кавиліна, Національна премія сприяє підвищенню медіа-грамотності з питань податкового законодавства. «Це, у свою чергу, позначається як на глобальних процесах у контексті держави, так і на буднях українських громадян. Тому ми докладаємо зусиль у формуванні свідомого погляду на висвітлення питань економічної проблематики», - підкреслив Олексій Анатолійович.

Голова оргкомітету «Mediaetc. 3.0» Олена Хотенко зазначила, що наразі отримано 261 роботу з 17 областей України. Найбільша кількість конкурсних робіт надійшла зі Київської, Львівської, Вінницької та Одеської областей. Кожну роботу оцінюватимуть два експерти: з медіасфери – на дотримання журналістських стандартів, та з економічної або юридичної – на змістовність. У підсумку, висновки експертів узагальнюватимуться оргкомітетом Премії.

ГУ ДФС у Київській області

 

Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ-ї групи, які тимчасового припинили господарську діяльність, сплачують земельний податок на загальних підставах

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що  платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування земельним податком є земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні та земельні частки (паї), які перебувають у власності (п.269.1 ст.269, п.270.1 ст.270 ПКУ).

Особливості справляння земельного податку суб’єктами господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, встановлюються гл.1 розд. XIV ПКУ (п.269.2 ст.269 ПКУ).

Нормами п.п.297.1.4 п.297.1 ст.297 ПКУ встановлено, що платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з податку на майно (в частині земельного податку), крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються платниками єдиного податку третьої групи для провадження господарської діяльності.

У разі тимчасового припинення господарської діяльності, юридична особа – платник єдиного податку третьої групи не використовує для провадження господарської діяльності свої земельні ділянки, а отже ним не виконуються умови, які звільняють платника єдиного податку третьої групи від сплати земельного податку.

Таким чином, юридичні особи – платники єдиного податку – власники земельних ділянок (землекористувачі на правах постійного користування земельними ділянками) у разі тимчасового припинення господарської діяльності сплачують земельний податок на загальних підставах.

ГУ ДФС у Київській області

 

 

Терміни сплати збору за спеціальне використання рибних та інших водних живих ресурсів

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що  част.5 ст. 18 Закону України від 13.12.2001 № 2894-ІІІ «Про тваринний світ» із змінами та доповненнями визначено, що порядок справляння і розміри збору за спеціальне використання об’єктів тваринного світу встановлює Кабінет Міністрів України.

Порядок справляння збору за спеціальне використання рибних та інших водних живих ресурсів і розміри збору за спеціальне використання рибних та інших водних живих ресурсів затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 06.04.1998 №449 із змінами та доповненнями.

Інструкція про порядок обчислення та внесення платежів за спеціальне використання рибних та інших водних живих ресурсів, затверджена спільним наказом Державного комітету рибного господарства України, Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України, Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України, Державної податкової адміністрації України від 24.12.1999 № 167/156/299/300/650.

Відповідно до п. 2.6 розд. 2 Інструкції платежі за спеціальне використання рибних та інших водних живих ресурсів уносяться користувачем не пізніше 25 числа місяця, наступного за звітним кварталом.

ГУ ДФС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування