Щотижнева апаратна нарада при голові райдержадміністрації В.С.Шмигановському

Дата: 05.11.2018 15:41
Кількість переглядів: 586

Фото без описуПід керівництвом голови районної державної адміністрації В.С.Шмигановського, 5 листопада 2018 року, відбулася щотижнева апаратна нарада за участю першого заступника голови райдержадміністрації Т.П.Сухенко, заступника голови райдержадміністрації В.М.Гончара, керівника апарату райдержадміністрації В.Б.Шишко, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників установ та організацій району.

В рамках наради присутні розглянули ряд актуальних питань, що стосувалися виконання доручень голови Яготинської районної державної адміністрації за підсумками розширеної апаратної наради від 29.10.2018, про роботу відділу юридичного забезпечення та звернень громадян апарату Яготинської райдержадміністрації за січень-жовтень 2018 року, хід проведення осінньо – польових робіт в Яготинському районі, початок поточного ремонту вул. Незалежності, про укладення договорів з керівниками господарств на залучення снігоочисної техніки.

Як зазначила, начальник відділу юридичного забезпечення та звернень громадян Я.С.Сорокова, на протязі січня-жовтня 2018 року відділом підготовлено 20 розпоряджень про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, 35 розпоряджень про затвердження технічної документації із землеустрою та передачу у приватну земельної частки (паю) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Нормативно-правові акти (розпорядження) райдержадміністрації, що зачіпають права, свободи і законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер, подаються на державну реєстрацію до Головного територіального управління юстиції у Київській області. Станом на 2018 рік було зареєстровано 4 розпорядження.

За відповідний період відділом було надано 20 відповідей на запити на доступ до публічної інформації, також опрацьовано заяв, скарг та клопотань 95.

В.о. начальника управління економічного, агропромислового розвитку, торгівлі та інвестицій П.А.Іваніщенко в своїй доповіді, акцентував увагу на наступному. Комплекс осінньо – польових робіт знаходиться на заключному етапі. Для отримання цьогорічного щедрого урожаю кожним механізатором, спеціалістом, керівником вже зроблена велика, клопітка робота.  Залишається докласти останніх зусиль, щоб не втратити вирощене. Не менш важливими є також посів озимих культур та підготовка ґрунту під урожай 2019р.

Стан робіт по збиранню пізньої групи культур виглядає наступним чином:

Соя:Культура зібрана повністю. Вирощувалась на площі 7547га. Намолочено 19914т, при урожайності 26,4ц/га, що на 10,1ц більше від минулого року.

Кращих показників досягли ТОВ «Баришівська зернова компанія», де урожайність склала 34ц/га та ТОВ АФ «Яготинська» з урожайністю 31ц/га.

Соняшник:Роботи по обмолоту завершені. Площа до збирання складала 8105га з якої намолочено 26117т, середня урожайність – 32,2ц/га, що на 14ц/га більше у порівнянні з минулим роком. Кращих показників урожайності досягли ТОВ «Придніпровський край» (45ц/га), та  ТОВ «Урожай Плюс» (40,6ц/га).

Цукровий буряк:Викопано цукровий буряк на площі 438га (100%), валовий збір – 30515т, середня урожайність по району – 696,7ц/га, що більше на 281,8ц/га від минулого року. Кращих показників урожайності досягло ТОВ «Причиське»  (906 ц/га).

Кукурудза:Роботи тривають. Станом на 01.11.2018р. із 21943га, обмолочено – 11980га, що складає 54,6% посівних площ. Намолочено 119 104т кукурудзи. Середньорайонний показник урожайності на даний час становить 99,4ц/га, що на 39,1ц/га більше у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Збільшити темпи збирання кукурудзи практично неможливо, оскільки на сьогоднішній день валовий збір цієї культури в значній мірі перевищує багаторічні показники минулих років, тому часто не вистачає складських приміщень, а сушки вже завантажені на повну потужність. В результаті - деякі господарства призупинили обмолот.

Триває зяблева оранка. З запланованих 41295 га виорано 17000 га, або 41% до прогнозу. Фактично ці роботи в значній мірі пов’язані з темпами збирання кукурудзи.

Під урожай 2019 року посіяно близько 4 тис. га озимої пшениці та 1426 га озимого ріпаку. Отримано сходи на всіх площах посіву. Погодні умови для вегетації та розвитку задовільні.

За підсумками наради голова адміністрації В.С.Шмигановський надав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів адміністрації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування