Рейд «Дозвілля молоді» Яготинщини

Дата: 22.12.2018 15:37
Кількість переглядів: 506

Фото без описуЗа участі працівників Яготинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей та сім’ї, відділу культури, туризму, національностей та релігії Яготинської районної державної адміністрації, спільно із  інспектором з ювенальної превенції  та працівниками Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області організовано та проведено рейд «Дозвілля молоді» 21 грудня 2018.

Рейдовою групою охоплені місця дозвілля молоді та  магазини - кафе Яготинського району, а саме сіл Засупоївка, Панфили, Богданівка, Черняхівка, Лозовий Яр та міста Яготин.

Слід зазначити, що в сільських будинках культури проводились вечори відпочинку для молоді, перегляд кінофільмів, дискотеки та змагання по настільному тенісу, більярду. Та нажаль не всі будинки культури працювали.

Представниками рейдової групи розповсюджено серед молоді рекламні буклети, щодо запобігання негативних звичок (вживання алкоголю, тютюнопаління) в молодіжному середовищі.  

В одному із сіл, були виявлені двоє неповнолітніх, які перебували в кафе, в нічний час, їхнім батька буде винесено офіційне попередження щодо недопущення в майбутньому подібних ситуацій.

Власника закладу попереджено про адміністративну відповідальність за статтею 180-1 КУпАП «Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування». Для першого разу було винесено усне попередження.

З молоддю проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належної поведінки в громадських місцях, шкідливості вживання алкогольних напоїв та наркотичних засобів, також інформовано про Закон України від 16 травня 2013 року № 243-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сферах розваг, або закладах громадського харчування у нічний час», який обмежує перебування дітей без супроводу батьків чи законних представників у зазначених закладах у нічний час.

Молодь було попереджено про адміністративну відповідальність.  Такі заходи не мають на меті обмежити у правах дітей, а тільки обмежити можливості впливу на них негативного та небезпечного середовища.  Головна мета – попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них.

Це ефективна можливість вберегти дітей від шкідливого впливу вулиці та стимулювання відповідальності батьків у цьому питанні.

Яготинський  районний  ЦСССДМ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування