Головне управління ДФС у Київській області інформує

Дата: 23.05.2019 15:36
Кількість переглядів: 493

Верховна Рада відклала запровадження штрафів за євро бляхи до 22 серпня 2019.

Головне управління ДФС у Київській області інформує, що Верховною Радою України 16 травня 2019 відстрочено на три місяці початок терміну дії Закону України від 08.11.2018 № 2612-УІІІ «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України», яким запроваджені штрафи за керування не розмитненими автомобілями.

Закон № 2612 мав набрати чинності 24 травня, тепер він вступить в дію з 22 серпня 2019. З цієї дати розпочнеться процедура притягнення до відповідальності та накладання штрафів за використання автомобілів на іноземній реєстрації з порушенням митного режиму.

Протягом  додаткових 3 місяців удасться розмитнити ще певну кількість автомобілів на іноземній реєстрації.

Нагадуємо, що пільговий період, протягом якого власники євро блях могли сплатити удвічі менший акцизний податок, завершився 22 лютого 2019. А 22 травня добігав терміну так званий перехідний період, протягом якого євро бляхи можуть вільно пересуватися на євро номерах.

Після цього правоохоронці мали реагувати на всі випадки порушення податкового та митного законодавства, зупиняючи, штрафуючи та відправляючи автомобілі порушників на штраф-майданчики.

ГУ ДФС у Київській області

Акцизний податок при виробництві та реалізації електричної енергії

Головне управління  ДФС у Київській області  повідомляє, що з 1 липня 2019 набирають чинності ст. 54, 55, 66-71, 73 Закону України від 13 квітня 2017 № 2019-VІІІ «Про ринок електричної енергії», що впливає на визначення кола платників акцизного податку з електричної енергії.

Починаючи з 1 липня 2019, купівлю-продаж електричної енергії за двосторонніми договорами здійснюють виробники, електропостачальники, оператори системи передачі, оператори системи розподілу та трейдери.

Відповідно до п. 212.1 ст.212 Податкового кодексу України платниками акцизного податку є:

- особа, яка виробляє підакцизні товари (продукцію) на митній території України, у тому числі з давальницької сировини.

- особа - суб'єкт господарювання, яка ввозить підакцизні товари (продукцію) на митну територію України.

- оптовий постачальник електричної енергії.

- виробники електричної енергії, які мають ліцензію на право здійснення підприємницької діяльності з виробництва електричної енергії і продають її поза оптовим ринком електричної енергії.

Об'єктами оподаткування є операції з:

- реалізації вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції);

- оптового постачання електричної енергії.

Базою оподаткування є вартість реалізованої електричної енергії без податку на додану вартість, виходячи з якої обчислюється сума податкового зобов’язання із врахуванням ставки у розмірі 3,2%, а також дати виникнення податкових зобов’язань щодо постачання електроенергії – дати підписання акта прийому-передачі.

З урахуванням викладеного, обов’язок щодо подання декларації акцизного податку виникає по всіх суб’єктах господарювання, у т. ч. при реалізації електричної енергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками та/або з відновлюваних джерел енергії (операції не підлягають оподаткуванню) із заповненням додатків 7 та 4.

Податкові зобов’язання акцизного податку декларуються при реалізації електричної енергії, крім операцій, які не підлягають оподаткуванню.

ГУ ДФС у Київській області

 

Відмінено граничні строки розрахунків за окремими видами зовнішньоекономічних операцій

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє про набуття чинності з 16 травня 2019 постановою Правління Національного банку України від 14 травня 2019  №67 "Про встановлення винятків та (або) особливостей запровадження граничних строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів і внесення змін до деяких нормативно-правових актів". Постановою  визначено перелік окремих видів зовнішньоекономічних операцій, на які не розповсюджуються граничні строки розрахунків.

Встановленими нормами  передбачено, що  граничні строки розрахунків за зовнішньоекономічними операціями (на сьогодні – 365 днів) не будуть розповсюджуватися на такі з них:

- імпорт товарів за державними контрактами з оборонного замовлення;

- імпорт послуг чи лікарських засобів за угодами Міністерства охорони здоров’я України із спеціалізованими організаціями, а також імпорт послуг для лікування громадян із рідкісними (орфанними) захворюваннями;

- імпорт товарів, які використовуються для виробництва космічної та авіаційної техніки та агрегатів;

- експорт-імпорт товарів у межах угод про розподіл продукції;

- експорт робіт, послуг (крім транспортних і страхових послуг та робіт) та прав інтелектуальної власності.

Додатково інформуємо, що постанову Правління НБУ №67 опубліковано на офіційному веб-сайті Нацбанку 15.05.2019.

ГУ ДФС у Київській області

Кошти ЄСВ з 02 травня сплачуються на нові рахунки

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що з 2 травня 2019 року діють нові рахунки для сплати єдиного соціального внеску.

З цієї дати кошти, які спрямовувались платниками на старі рахунки, не зараховуються і повертаються платникам, як нез’ясовані надходження.

З метою з’ясування достовірності зарахування коштів єдиного внеску на нові рахунки та запобігання виникнення боргу, пропонуємо платникам податків провести звірку з органами ДФС.

Інформацію щодо реквізитів рахунків платники податків можуть отримати на офіційному порталі «Територіальні органи ДФС у Київській області» в рубриці «Бюджетні рахунки» за посиланням: http://kyivobl.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki//,та в ЦОПах територіальних органів ДФС у Київській  області, за місцем обліку платників податків.

ГУ ДФС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування