Київський окружний адміністративний суд відмовив позивачу в задоволенні позовних вимог щодо скасування розпорядження «Про дострокове припинення діяльності Громадської рад при Яготинській РДА»

Дата: 01.02.2019 15:36
Кількість переглядів: 803

Фото без описуНа сайті Єдиного державного реєстру судових рішень розміщено рішення у справі № 810/5030/18 від 25.01.2019 про скасування розпорядження Яготинської районної державної адміністрації № 323 від 12 вересня 2018 « Про дострокове припинення діяльності Громадської рад при Яготинській районній державній адміністрації».

Суть питання полягає в наступному. Яготинською районною державною адміністрацією прийнято розпорядження від 12 вересня 2018 року №323 «Про дострокове припинення діяльності Громадської рад при Яготинській районній державній адміністрації» та утворення ініціативної групи з підготовки установчих зборів з метою формування нового складу Громадської ради.

Підставою для винесення вказаного розпорядження стало те, що на звернення громадян міста та району, які надходили до голови районної державної адміністрації, проведено аналіз діяльності Громадської ради та встановлено невиконання Громадською радою без об’єктивних причин більшості заходів передбачених планом її роботи.

Крім того було порушено вимоги чинного законодавства щодо членства в Громадській раді, а саме: згідно з законодавством у разі припинення будь-якою особою членства у Громадській раді її місце займає наступний за черговістю кандидат до складу Громадської ради, який набрав найбільшу кількість голосів за результатами проведення рейтингового голосування та установчих зборах.

Проте Громадською радою Яготинської районної державної адміністрації заміна осіб, які із різних причин припинили своє членство у вищезгаданій організації проводилась виключно на власний розсуд головою Громадської ради разом з її заступником.

Не погодившись з розпорядчим документом Яготинської районної державної адміністрації щодо дострокового припинення діяльності Громадської ради Гета Н.В. ( голова Громадської ради) звернулась із позовом до Київського окружного адміністративного суду визнати протиправним та скасувати розпорядження № 323 від 12 вересня 2018 « Про дострокове припинення діяльності Громадської ради при Яготинській районній державній адміністрації».

Взявши до уваги всі обставини та керуючись вимогами чинного законодавства Київський окружний адміністративний суд вирішив відмовити позивачу ( Геті Н.В.) в задоволенні позовних вимог.

Посилання: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/79399825


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування