В Яготинській райдержадміністрації відбулося засідання міжвідомчого оперативного штабу з питань проведення оздоровлення та відпочинку дітей Яготинського району

Дата: 14.05.2019 15:29
Кількість переглядів: 665

Фото без опису14 травня, під керівництвом першого заступника голови адміністрації Т.П.Сухенко відбулось засідання міжвідомчого оперативного штабу з питань проведення оздоровлення та відпочинку дітей Яготинського району.

В роботі міжвідомчого штабу взяли участь представники служби у справах дітей та сім’ї, Яготинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління фінансів, управління соціального захисту населення, відділу культури, туризму, національностей та релігії адміністрації,  Яготинської міської ради, Яготинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, КНП «Яготинський ЦПМСД» Яготинської районної ради та  профспілкових організацій.

На порядок денний виносились питання про підготовку до оздоровчої кампанії 2019 року, оздоровлення дітей пільгових категорій населення; оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Станом на 01.04.2019 року в районі вже оздоровлено 65 дітей, що становить 1,85 % від загальної кількості дітей шкільного віку. Заплановано забезпечити у 2019 році не менше 55% дітей шкільного віку послугами оздоровлення та відпочинку, з них оздоровчими послугами охопити не менше 15% дитячого населення району.

В ході засідання наголошено на першочерговому охопленні оздоровленням та відпочинком  дітей пільгових категорій: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей із числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, обдарованих дітей, дітей працівників агропромислового розвитку та соціальної сфери села. Особливу увагу акцентували на необхідності оздоровлення дітей, батьки яких мобілізовані до лав Збройних сил України.

Пріоритетним завданням при проведенні оздоровчої кампанії і надалі залишаються – безпека перебування дітей у дитячих таборах, безпека при перевезенні груп дітей на оздоровлення, та, звісно, забезпечення відпочиваючих якісними оздоровчими послугами, в тому числі й харчуванням, лікарськими засобами, а також створення належних умов для проживання дітей.

«Безперечно, організація літнього оздоровлення й відпочинку, змістовного дозвілля, творчого особистісного розвитку дітей та підлітків потребує фінансової підтримки з боку райдержадміністрації та місцевих бюджетів міської та сільських рад», - зауважила Тетяна Петрівна. Наразі на утримання літніх таборів з районного бюджету виділено близько 100 тис.грн., проте вказаних коштів замало.

Службою у справах дітей та сім’ї, підготовані та надіслані листи на міську та сільські ради з проханням виділити кошти на літнє оздоровлення дітей.

Загалом, влітку 2019 року при навчальних закладах району діятимуть 17 пришкільних таборів та 3 мовних табори, в яких будуть охоплені відпочинком 760 дітей.

У пришкільних таборах, які будуть функціонувати в літній канікулярний період, будуть надаватись послуги з оздоровлення дітей, тобто здійснення комплексу спеціальних заходів соціального, виховного, гігієнічного, спортивного характеру, спрямованих на відновлення та покращення фізичного та психічного стану здоров’я дітей.

Начальник Яготинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Київській області В.А.Омельченко, повідомив про проведення перевірок пришкільних таборів відпочинку при закладах загальної середньої освіти району з метою вивчення їх стану готовності до нового оздоровчого сезону.

За підсумками роботи міжвідомчого штабу прийнято відповідні рішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування