В РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ВІДБУЛАСЬ НАРАДА ЩОДО ДОБРОВІЛЬНОГО ОБ'ЄДНАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНої ГРОМАДи

Дата: 04.01.2019 15:27
Кількість переглядів: 814

04 січня 2019 року в залі засідань районної державної адміністрації голова райдержадміністрації В.С.Шмигановський провів нараду з міським  та сільськими головами щодо активізації процесу добровільного об’єднання територіальної громади у районі. У нараді також взяли участь голова районної ради П.В.Гайдай, перший заступник голови райдержадміністрації Т.П.Сухенко, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації та представники засобів масової інформації.

На початку наради до присутніх звернувся голова райдержадміністрації В.С. Шмигановський: «Децентралізація, тобто, насамперед, передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування, має на меті надати якомога більше повноважень тим органам, які знаходяться ближче до людей і де такі повноваження можна реалізовувати найуспішніше. Президент України на Раді Регіонального розвитку, що відбулась 12 листопада 2018 року за участі голоів адміністрації, наголошував, що децентралізація - одне з основних завдань, що сьогодні стоять перед владою.» - зазначив Василь Степанович.

В обговоренні даного питання взяли участь всі учасники наради, які озвучили своє бачення і пропозиції щодо об’єднання громади. Всі присутні зійшлися на тому, що в межах району має бути сформовано одна об’єднана територіальна громада, в якій головна цінність – це люди, які повинні після процесу децентралізації отримати належний рівень низки важливих послуг, зокрема, у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства. Тому необхідно все детально продумувати, прораховувати і виважено підходити до процесу створення об´єднаної територіальної громади, щоб вона дійсно була спроможна забезпечити своїм жителям належний рівень життя.

В рамках наради вирішено, починаючи з лютого 2019 року провести в населених пунктах району громадські слухання щодо територіальної реформи. Головами місьсільвиконкомів прийнято рішення провести  робочі поїздки до діючих ОТГ з метою ознайомлення з перевагами їх створення та переймання позитивного досвіду.

- "Ніхто, крім нас самих, не зробить цю справу краще.  Ми не дамо вмерти селу, а будемо працювати над їх розвитком, незважаючи чи це забезпечене село чи дотаційне, всі мають прово на розвиток. "- підкреслив Василь Степанович.

Підводячи підсумки наради голова районної державної адміністрації Василь Шмигановський вкотре наголосив, що процес об’єднання територіальної громади неминучий. Проте реформуватися необхідно не заради реформи, а задля подальшого розвитку та покращення якості життя громадян.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування