ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА ПРИ ГОЛОВІ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ В.С.ШМИГАНОВСЬКОМУ

Дата: 17.12.2018 15:19
Кількість переглядів: 961

Фото без описуПід керівництвом голови районної державної адміністрації В.С.Шмигановського, 17 грудня 2018 року, відбулася щотижнева апаратна нарада за участю першого заступника голови райдержадміністрації Т.П.Сухенко, заступника голови райдержадміністрації В.М.Гончара, керівників територіальних відомств та структурних підрозділів райдержадміністрації.

В рамках наради присутні розглянули питання, що стосувалися роботи Яготинської експлуатаційної дільниці Трубізького міжрайонного управління водного господарства, обліку водних об’єктів на території Яготинського району та стану виконання основних напрямків соціального захисту учасників антитерористичної операції.

Як доповів, начальник експлуатаційної дільниці Трубізького міжрайонного управління водного господарства І.Г.Андрощук, на Яготинській експлуатаційній дільниці Трубізького міжрайонного управління водного господарства на даний час працює 15 чоловік. В зоні своєї діяльності Яготинська е/д  Трубізького МУ ВГ забезпечує виконання своїх функцій: експлуатація осушувальних систем  (на площі 7,8 тис.га),  організовує роботи по забезпеченню дотримання вимог водного законодавства та Закону про меліорацію земель, проводить організаційні та практичні заходи по попередженню та ліквідації наслідків шкідливої дії вод на населені пункти та сільгоспугіддя.

На території Яготинського району протікає 9 річок загальною протяжністю 134,6 км із них на балансі управління 67,6км, загальна протяжність каналів в районі складає: 216 км з них 92км міжгосподарських  і  124 км внутрігосподарських, обслуговується 238шт ГТС, з них 70шт. міжгосподарських та 168 внутрігосподарських.

Основні роботи проводяться на річці Супій Яготинського та Переяслав-Хмельницького районів на площі 6,8 тис.га, це є подвійне регулювання русловими шлюзами в кількості 7 штук, яке забезпечує водо-повітряний режим сільськогосподарським культурам, а також захист від підтоплення. Проводимо контроль за протипожежним станом торфовищ на заплаві річки.

Проводяться ремонтно-доглядові роботи по руслових шлюзах та інженерною інфраструктурою річок та каналів (окоска, вирубка чагарників, очистка) Яготинська е/д щороку приймає участь у Всеукраїнській акції до чистих джерел.

На дільницю покладений контроль використання і охорона водних ресурсів по басейновому принципу в басейнах річок Супій, Оржиця, Лозова. Організовано комплекс заходів, що спрямовані на обмеження використання водних об'єктів, їх водоохоронних зон, прибережних захисних смугах. Дільниця здійснює контроль за дотриманням режимів роботи  водогосподарських систем, протиповеневих споруд,ставків,річок та інших водогосподарських об'єктів державного значення,що знаходяться в зоні діяльності експлуатаційної дільниці.

На території Яготинського району протікає 9 річок, знаходиться 4 водосховища та 95 ставків. Із них р. Супій -це середня річка у яку впадає 4 невеликих річок та меліоративних каналів-65 шт.

обслуговують руслові шлюзи,забезпечують подачу та скид води на заплавних землях понад 1000 га.

У зв’язку з закінченням вегетаційного періоду та необхідністю забезпечення належного функціонування державних меліоративних систем в складних погодних умовах зимової межені , Яготинська е/д  також проводить роботи з опускання затворів на руслових шлюзах-регуляторах до рівнів, при яких рівень води у верхньому б’єфі не буде перевищувати 1м, у відповідності до режимів роботи меліоративних систем та правил їх експлуатації

Згідно плану ремонтно-доглядових робіт,  виконуються такі роботи на осушувальних системах  вирубка лози, чагарників, спилювання аварійних дерев,обкошуються канали, ремонт ГТС, проводяться земляні роботи,очистка каналів, розрівнювання кавальєрів.

Про облік водних об’єктів на території Яготинського району доповіла в.о. начальника відділу юридичного забезпечення та звернень громадян апарату адміністрації Н.В.Дубик, На території Яготинського району орендатором водних об’єктів є Відкрите акціонерне товариство «Яготинський рибгосп» голова правління В.Е.Новіков. Орендовані землі та водні об’єкти знаходяться на території Яготинської міської ради, Кулябівської та Супоївської сільських рад Яготинського району Київської області.

03 лютого 2009 року було укладено договір оренди земельної ділянки площею 1943,88 га, що надані в постійне користування Яготинському рибгоспу за межами населеного пункту в адміністративних межах Яготинської міської ради Київської області. Договір укладено на 10 років.

Річна орендна плата вноситься орендарем у грошовій формі в розмірі 3 відсотка від нормативної грошової оцінки земельної ділянки: 384 988 гривень 71 коп. (Нормативно грошова оцінка земельної ділянки становить 12 832 956 гривень 94 коп.)

-  03 лютого 2009 року було укладено договір оренди земельної ділянки площею 104,10 га, що надані в постійне користування Яготинському рибгоспу (під господарськими шляхами - 2,04 га, під гідротехнічними спорудами - 0,68 га, відкриті заболочені землі - 100,62 га, під природними водотоками - 0,76 га) за межами населеного пункту в адміністративних межах Кулябівської сільської ради Яготинського району Київської області.

        Річна орендна плата вноситься орендарем у грошовій формі в розмірі 3 відсотка від нормативно грошової оцінки земельної ділянки: 13 396 гривень 39 коп. (Нормативно грошова оцінка земельної ділянки становить 613 212 гривень 88 коп.). Договір укладено на 10 років.

- 03 лютого 2009 року було укладено договір оренди земельної ділянки площею 74,96 га, що надані в постійне користування Яготинському рибгоспу (чагарники - 0,44 га, під гідротехнічними спорудами - 4,87 га, відкриті заболочені землі - 38,38 га, під водою - 31,27 га) за межами населеного пункту в адміністративних межах Супоївської сільської ради Яготинського району Київської області.

Річна орендна плата вноситься орендарем у грошовій формі в розмірі 3 відсотка від нормативної грошової оцінки земельної ділянки: 13 766 гривень 56 коп. (Нормативно грошова оцінка земельної ділянки становить 458 885 гривень 27 коп.). Договір укладено на 10 років.

- 30 грудня 2010 року було укладено договір оренди землі площею 44,9785 га, за межами населеного пункту в адміністративних межах Фарбованської сільської ради Яготинського району Київської області.

Річна орендна плата вноситься орендарем у грошовій формі в розмірі 3 відсотка від нормативної грошової оцінки земельної ділянки 9013 гривень 07 коп. (Нормативно грошова оцінка земельної ділянки становить 300 435 гривень 62 коп.

Голова адміністрації В.С.Шмигановський дав доручення першому заступнику голови адміністрації Т.П.Сухенко та в.о.начальника відділу юридичного забезпечення та звернень громадян Н.В.Дубик протягом декількох днів зібрати та узагальнити інформацію щодо оренди водних об’єктів в Яготинському районі та стан сплати по них.

Про стан виконання основних напрямків соціального захисту учасників антитерористичної операції, заступник начальника управління соціального захисту населення Яготинської районної державної адміністрації Н.В.Коверник.

Станом на 17.12.2018 в управлінні соціального захисту населення Яготинської районної державної адміністрації на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків (ЄДАРП)  відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» перебуває  280 учасник бойових дій АТО/ООС, із них: 3 – інваліди війни ІІ групи, 11 – інвалідів війни ІІІ групи, які користуються всіма пільгами та гарантіями передбаченими чинним законодавством України для вказаної категорії громадян.

У звітному періоді проведено оздоровлення 4-х учасників АТО в санаторно-курортних закладах на  загальну суму 32 743,00 грн.

Управлінням проводиться робота із психологічної реабілітації та професійної адаптації вказаної категорії громадян. На даний час курс психологічної реабілітації пройшли 19 осіб (використано 137403,60 грн.). По питанню професійної адаптації укладено 2 договори на суму 5600,00 грн. і послуги з  професійного навчання отримали Сковерський Є.А та Топчій Г.В.

У 2018 році 2-м учасникам бойових дій АТО (інвалідів війни ІІ групи) виділено грошову компенсацію  в загальній сумі 1 712 869,64 грн. для придбання  житла та поліпшення житлових умов (Черко А.Ю та Краснюк Є.Д.).

Крім цього в органах місцевого самоврядування функціонують програми «Турбота», заходами  яких є надання щорічної матеріальної допомоги вказаній категорії громадян.

На виконання комплексної програми «Соціальної підтримки в Київській області учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, а також родин Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності на 2018-2020 роки» до управління соціального населення Яготинської районної державної адміністрації звернулося 66 осіб, які мають право на виплату матеріальної допомоги із заявою та відповідним пакетом документів для подальшого подання до Департаменту соціального захисту населення КОДА на розгляд комісії. Із них одержали допомогу 27 осіб на суму 819 330,00 грн

Управлінням постійно проводиться  інформаційно-роз’яснювальна робота серед вказаної категорії громадян щодо надання оздоровчих, медичних, реабілітаційних, психологічних, освітніх та інших послуг.

Підводячи підсумки апаратної наради голова адміністрації В.С.Шмигановський вкотре звернув увагу присутніх на ввічливому ставленні до громадян та виконання своїх посадових обов’язків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування