Профілактика негативних звичок в молодіжному середовищі на Яготинщині

Дата: 15.02.2019 15:18
Кількість переглядів: 515

Фото без описуЗа участі працівників Яготинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей та сім’ї Яготинської районної державної адміністрації, спільно із  інспектором з ювенальної превенції  Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області з метою профілактики бездоглядності, правопорушень серед дітей та  молоді, насильства в сім’ї та  мотивації молоді до здорового способу життя організовано та проведено профілактичні бесіди. Станом на 15 лютого охоплено  Яготинську ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Яготинський НВК №2, Яготинський НВК №3, Богданівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)», Черняхівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)» та КВНЗ КОР «Чорнобильський медичний коледж». Профілактичний заходи продовжуватимуться протягом лютого – березня з метою охоплення всіх навчальних закладів Яготинського району.

Представники розповіли, що вживання наркотичних речовин та алкоголю дітьми та молоддю залишається на сьогоднішній день однією з найгостріших проблем, яка постає перед суспільством. Проблема алкоголізації та наркотизації молодіжного середовища має не тільки психолого - педагогічний, а більше соціальний характер. В нашій країні наркоманія поширена найбільше серед молоді віком від 18 до 25 років. Але ситуація складається ще більш трагічно: вперше наркотики, як правило, починають вживати 14 - 16 річні підлітки. У цьому віці у дітей ще немає достатнього психологічного захисту, не сформовано цінності здоров’я та активної соціальної позиції. Тому перша спроба вживати наркотики, як відомо, є кроком до діагнозу. Офіційна статистика свідчить також про те, що наркоманія практично невиліковна, а наркомани рідко доживають до 35 років.

Інформаційно-просвітницькі бесіди дали молоді змогу відчути реальну небезпеку «експериментування» з алкоголем та психоактивними речовинами. Інспектор з ювенальної превенції повідомила присутніх щодо кримінальної відповідальності за вживання, зберігання та торгівлю наркотиками, фахівець із соціальної роботи докладно розповів про тяжку фізичну та психологічну залежність від психостимуляторів та небезпеку потрапляння до наркотичних компаній.

Також спеціалісти наголосили про відповідальність, яка наступає у разі не виконання своїх обов’язків учнями: пропуски уроків без поважних причин, жорстоке поводження, паління та вживання спиртних та слабоалкогольних напоїв у громадських місцях, крадіжки, перебування в нічний час поза межами дому без супроводу дорослих.

Спираючись на досвід роботи необхідно сказати, що подібні заходи є ефективними в плані профілактики та навчання молоді основам здорового способу життя. Профілактичні заняття мають єдину мету: навчити молодь правилам безпечної поведінки та вберегти їх від наркотиків, алкоголю та тютюнопаління.

Яготинський  районний  центр соціальних

служб для сім’ї, дітей та молоді,

Служба у справах дітей та сім’ї

Яготинської районної державної адміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування