Формування основ здорового способу життя у дітей – одне з головних завдань дошкільної освіти

Дата: 25.10.2018 15:10
Кількість переглядів: 603

Фото без опису25 жовтня 2018 року методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації Миненок О.В. на базі ДНЗ № 6 «Волошка» проведено засідання районного методичного об’єднання вихователів дошкільних навчальних закладів на тему: «Використання інноваційних освітніх технологій в організації фізкультурно-оздоровчої роботи з дітьми дошкільного віку. День здоров’я» .

На початку засідання методист районного методичного кабінету Миненок О.В. зазначила актуальність збереження та зміцнення фізичного, психічного і духовного здоров’я дитини  як першочергового завдання розвитку, навчання і виховання наймолодших громадян країни. З метою поліпшення знань вихователів про сучасні інноваційні технології Оксана Вікторівна ознайомила педагогів закладів дошкільної освіти з авторською технологією Ж.О. Фірильової «Са-фі-дансе», стретчингу, горизонтального пластичного балету.

Під час презентаційного блоку колектив ДНЗ № 6 «Волошка» представив свій досвід роботи з організації та проведення днів здоров’я в закладі із використанням інноваційних технологій: фітбол-гімнастики, оздоровчої технології М. Єфіменка, нетрадиційних видів масажу.

Психолого-педагогічну підготовку з проблеми організації фізкультурно-оздоровчої роботи в закладі дошкільної освіти вихователі вдосконалили під час тренінгу, який провела з педагогами Миненок О.В. Педагоги систематизували свої знання з ефективності використання інноваційних освітніх технологій  з дітьми дошкільного віку, а також закріпили вимоги щодо організації та проведення днів здоров’я в закладах дошкільної освіти.

Під час практичного блоку учасники засідання закріпили набуті теоретичні знання, переглянувши спортивні змагання валеологічного змісту в середній групі «Допоможемо звірятам» (вихователь ДНЗ № 6 «Волошка» Довбуш І.М.). Свої спортивні вмінні, прагнення до перемоги під час розваги «Осінні старти»   показали вихованці старшої групи, вихователь Антоненко О.М.

З досвідом організації днів здоров’я в ДНЗ № 5 «Берізка» ознайомила учасників засідання вихователь Заморока Н.М.

У ході засідання учасниками прийняті методичні рекомендації з ефективного використання інноваційних освітніх технологій під час організації днів здоров’я в закладах дошкільної освіти та активно залучати батьків до формування здорового способу життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування