В мікрорайоні Птахофабрика відкрили нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини

Дата: 01.03.2019 15:25
Кількість переглядів: 2780

Питання забезпечення якісними медичними послугами населення є надзвичайно актуальною проблемою сьогодення і одним із пріоритетів діяльності Яготинської райдержадміністрації. 1 березня 2019 року відкрито нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ) у м.Яготин в мікрорайоні Птахофабрика. Для мікрорайону – це важлива подія.

Яготинська АЗПСМ – це приміщення, площею 149 квадратних метрів із сучасними меблями та оснащене необхідним для роботи лікаря обладнанням. Це і електрокардіограф із вбудованою телеметричною системою, офтальмоскоп, тонометр, глюкометр, пульсоксиметр, комп’ютер з приладами для телемедицини та принтер, ростомір (вертикальний), ваги (напольні та дитячі), набір медикаментів.

В амбулаторії створені комфортні умови як для працівників амбулаторії, так і для відвідувачів. Амбулаторія має кабінет сімейного лікаря, маніпуляційну для прийому дорослих, маніпуляційна для дітей (кабінет щеплень), жіночий кабінет, реєстратуру. Лікар забезпечений кейсом сімейного лікаря, який укомплектованийі стетоскопами, тонометри дитячою та дорослою манжетками, неврологічними молоточками, отоскопами, пульсоксиметром,  глюкометром, кровоспинним джгутом. Амбулаторія забезпечена інтернет доступом.

Вартість ремонтних та оздоблювальних робіт становить 310 тис. грн. В амбулаторії працює 1 сімейних лікар,  2 медичні сестри та 1 молодша медична сестра. Вказаний медичний заклад також буде обслуговувати такі населені пункти як Червоне заріччя та с.Кулябівка.

Голова Яготинської районної адміністрації привітав усіх з відкриттям такого необхідного для жителів мікрорайону закладу, відзначивши, що на сьогодні зусилля влади спрямовані на покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я та надання якісних медичних послуг населенню.

«Ми надаватимемо широкий спектр послуг. В амбулаторії є можливість зробити ЕКГ, отримати лікувальні ін’єкції та вакцинацію, провести небулайзерну терапію, здійснити перевірку гостроти зору, зробити швидкі тести на ВІЛ,  глюкозу крові та інше.», – прокоментувала Ольга Вікторівна Тищенко, лікар сімейної медицини.

«Попереду у вас важка робота, бо, хорошого приміщення і нового обладнання недостатньо для того, щоби були задоволені пацієнти. Все залежить від вашого ставлення. Відностесь до пацієнтів з повагою, будьте ввічливі та уважні. Працюйте і успіхів вам», – зазначив очільник району.

На завершення візиту голова адміністрації В.С.Шмигановський поспілкувався з жителями мікрорайону, які прийшли на відкриття амбулаторії. Жителі мікрорайону Птахофабрика, звернулись до Василя Степановича з проханням відкрити на другому поверсі амбулаторії декілька груп садочка, як це було колись, адже молодим мамам тяжко щодня возити діток в садочки котрі знаходяться в центрі міста.

Обговорюючи проблеми мікрорайону очільник району запропонував побудувати на території поблизу амбулаторії та інклюзивно- ресурсного центру капличку, аби кожен мешканець Птахофабрики мав змову відвідати храм поставити свічку, освятити водичку, адже переважна більшість мешканців мікрорайону це люди поважного віку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування