Голова адміністрації В.С.Шмигановський провів нараду з питань впровадження медичної реформи в Яготинському районі

Дата: 31.10.2018 14:58
Кількість переглядів: 681

Фото без описуГолова адміністрації В.С. Шмигановський провів чергову нараду щодо впровадження медичної реформи в Яготинському районі. Участь у нараді взяли, головний лікар комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» І.І. Сахно та керівники структурних підрозділів адміністрації.

У зв’язку з перебігом впровадження реформи первинної медичної допомоги присутні обговорили ряд питань стосовно приведення у відповідність з вимогами стану та оснащення амбулаторій, надання якісних медичних послуг сільському населенню, інтеграції медичних працівників фельдшерської ланки у загальну єдину систему, охорони здоров’я району, фінансування закладів за новим фінансовим механізмом та ін.

Головний лікар комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» І.І. Сахно, зазначив наступне. В місті Яготин всі кабінети педіатрів, терапевтів, реєстратури, пункту невідкладної медичної допомоги підключено до мережі інтернет «Кристал». Проведено закупівлю та встановлено комп’ютерну техніку по підрозділах. Проведено інтернет та є можливість заключати декларації (договора) в 23  підрозділах (населених пунктах району)

Станом на 30.10.2018р. в районі заключено  25 653 декларацій. Відсоток укладених декларацій (договорів) від постійного населення територій складає 78,72 %.

Не менш важливим є питання по виконанню Урядової програми  «Доступні ліки», згідно якої хворі на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу та бронхіальну астму можуть отримати ліки на пільговій основі.

В Яготинському районі 9 аптечних закладів приймають участь в даній програмі. Функціонує 38 пунктів відпуску ліків. Даний показник один з найкращих в області.

Сума виділених коштів на 2018 рік складає 1 208, 2 тис. грн.

Затверджений ліміт коштів на звітний місяць – 100, 7 тис. грн.

Заклад подав додаткову потребу в 150 000 грн. по даній програмі.

Працівниками Комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Яготинської районної ради проводиться інформування населення про препарати, які можна отримати на пільговій основі.

Аптечними закладами проводиться подача реєстрів згідно  яких здійснюється відшкодування, два рази на місяць – з 1 по 12 та з 13 по 30-31 число кожного місяця.

Згідно даних бухгалтерії Яготинської ЦРЛ за жовтень місяць згідно 14 реєстрів оплачено аптекам 72 691,08 гривень, відсоток виконання 72,2 %. Відсоток виконання за жовтень буде значно більший так як на даний час аптеками формуються реєстри за другу половину жовтня.

Наголошувалося на необхідності активізації роз’яснювальної роботи серед населення, адже медична реформа передбачає принцип «гроші ходять за пацієнтом», тобто фінансування первинної ланки медичної сфери здійснюватиметься за кількістю підписаних декларацій. З 1 січня медичної субвенції на «первинку» не буде,  отож, дуже важливо, аби кожен житель не відкладаючи, підписав декларацію з лікарем якому довіряє, в якого потім отримуватиме консультації.

За результатами наради було визначено ряд завдань, дано певні доручення головному лікарю КНП «Яготинський ЦПМСД» І.І.Сахну, вжити відповідних заходів для реалізації поставлених цілей, а саме забезпечити 100% заключення договорів населення з лікарями. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування