Заборону на продаж автомобілів, розмитнених за зниженими ставками акцизного податку, скасовано

Дата: 11.01.2019 14:39
Кількість переглядів: 438

Фото без описуПро це повідомив начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій. Тепер автовласникам, щоб продати свій автомобіль, розмитнений за пільговими ставками, не потрібно чекати 365 днів.

«…Відмітка про заборону відчуження у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу не завадить вам продати авто. Щоб видалити відповідну відмітку, додатково проводити перереєстрацію авто не потрібно. Під час процедури перереєстрації співробітники сервісних центрів не будуть рахуватися з цією відміткою», — написав Владислав Криклій на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, Закон  України від 31 травня 2016 № № 1389-VIII   «Про внесення зміни до підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів» запровадив пільгові ставки акцизного збору для автомобілів, що були вперше ввезені на митну територію України. Цим Законом власникам "легковиків" заборонялося відчужувати їх упродовж року. У графу "особливі відмітки" свідоцтва про реєстрацію адміністратор сервісного центру МВС ставив відповідну позначку. Тепер, у зв’язку з набранням 25 листопада 2018 року чинності Закону України від 08.11.2018 № 2611-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів», наявність такої відмітки не завадить власникам продати своє авто - не чекаючи, коли мине 365 днів.

           З 25 листопада минулого року по 8 січня 2019 в Україні за новими правилами розмитнено майже 17 тисяч авто з іноземною реєстрацією. Про це повідомляє Державна фіскальна служба. Як наголошується, вказані авто були ввезені в нашу країну з 1 січня 2015 року та перебували у митних режимах «Тимчасове ввезення» або «Транзит». Із загальної кількості оформлених авто – майже 14 тисяч знаходились в Україні з порушенням вимог Митного кодексу. За даними фіскалів, найактивніше громадяни оформляли транспортні засоби у Києві, на Волині, на Буковині і Закарпатті.

         Станом на 9 січня 2019 року фахівцями територіальних сервісних центрів МВС в Київській області зареєстровано 1 445 автомобілів, ввезених з-за кордону. З них «українську прописку» отримало 255 автомобілів з екостандартом «Євро-5» (виготовлених в країнах Євросоюзу після 2008/2009 років) і 1 190 автомобілів – з нижчими екологічними нормами двигунів. Щодня дев’ять ТСЦ Київської області реєстрували в середньому 60 «євроблях».

До 22 лютого 2019 року (90 календарних днів з дня набрання чинності вищезгаданого закону) встановлені ставки податку для транспортних засобів із застосуванням коефіцієнта 0,5.

Цей коефіцієнт застосовується для легкових транспортних засобів, що були в користуванні та ввозяться на митну територію України фізичною особою для власного використання в кількості один легковий транспортний засіб на таку особу.

Докладну інформацію про реєстрацію і перереєстрацію автомобілів та про інші послуги, що їх надають сервісні центри МВС,  ви отримаєте за номерами телефонів: (044) 290-37-90, (068) 940-80-40. Також заходьте на наш офіційний сайт http://kyivobl.hsc.gov.ua та сторінку Регіонального сервісного центру МВС в Київській області у Facebook.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування