В районі стартувала дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

Дата: 06.06.2019 14:36
Кількість переглядів: 798

6 червня, в Сорочому Яру м.Яготин розпочався районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"), метою якої є підвищення морально-духовного та національно-патріотичного виховання учнівської молоді на ідеях козацького лицарства та традицій.

Цьогоріч в грі взяло участь 11 команд учасників («Нащадки Дорошенка», «Козацька слава». «Байдак», «Байдак зміна», «Справжні козаки», «Отамани», «Козацька республіка», «Вовкулака», «Гайдамаки», «Запорожці», «Хоробре серце»).

На відкриття гри завітали перший заступник голови адміністрації Т.П.Сухенко та виконувач обов’язків начальника відділу освіти, молоді та спорту адміністрації О.В.Климась.

«Це не просто гра – це зв’язок з нашою історією, це виховання нашого майбутнього покоління, це розвиток нашої держави, тому хочу вам побажати, щоб ви показали гарні результати, відпочити, набратись гарних вражень та знайти нових друзів", - побажала Тетяна Петрівна.

Після таких настанов протягом двох днів юні джурята будуть активно демонструвати свою майстерність, витривалість, силу та кмітливість у квестах та змаганнях.

У напруженій командній боротьбі та особистих змаганнях учасники продемонструють свої знання, вміння та практичні навики в наступних конкурсах: гра «Відун», Топографія, Перетягування линви, Смузі перешкод,Орієнтуванні на місцевості, Конкурсі звітів та Облаштуванні побуту.

         За результатами змагань журі визначить переможців.

Довідково:

Джура – це молодий юнак чи юначка, які йдуть шляхом воїна, здобувають знання, вміння, навички, щоб бути успішними в усьому. “Сокіл” (“Джура”) – це військово-патріотична гра призначена для виховання юних патріотів України! У будь-якій країні світу в державній системі освіти немає безнаціонального виховання громадян. Виховання завжди має конкретно історичну національно-державну форму вираження. Україна має козацьку ідею, як традиційну основу для виховання патріотизму. Гра “Сокіл” (“Джура”) – чудовий приклад цьому.

Основні завдання гри «Джура»:

  • виховання дітей та молоді у дусі відданості Батьківщині та українському народу через відродження національних і загальнолюдських духовних та моральних цінностей;
  • набуття учнями знань, умінь і навичок, необхідних захиснику Вітчизни;
  • формування у молоді високих морально-психологічних якостей: доброчинності, мужності, сміливості, рішучості, відваги, стійкості, наполегливості, дисциплінованості та ініціативності на основі відновлених народних традицій;
  • оволодіння учнями основами народної культурної спадщини (пісні, думи, розпис та опорядження житла і сакральних споруд, звичаї, традиції, ритуали і свята);
  • впровадження військово-прикладних видів спорту, єдиноборств, верхової їзди на конях, бойових танців, видів спортивної боротьби, народних ігор та забав з метою гартування духу й тіла;
  • вивчення народного способу господарювання на землі;
  • оволодіння навичками приготування страв народної кухні;
  • пропагування та популяризація здорового способу життя;
  • зміцнення міжрегіональних зв’язків та дружби дітей та юнацтва;
  • організація змістовного дозвілля;
  • формування та закріплення основ самоврядування в учнівських колективах.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування