Про моніторинг роботи КПТМ «Яготинтепломережа» Яготинської районної ради в опалювальний період 2018 – 2019 рр.

Дата: 08.07.2019 14:34
Кількість переглядів: 554

Фото без описуТак сталося, що опалювальний період 2018 – 2019 рр. завжди зрівнювали та і зрівнюють з опалювальним періодом  2017 – 2018 рр.., коли було дуже багато нарікань на якість послуг, що надавала КПТМ «Яготинтепломережа» Яготинської районної ради.

Стверджували, що із–за існуючих боргів КПТМ «Яготинтепломережа» не отримає лімітів на газ, опалення не буде вчасно включено. Та, не зважаючи ні на що, 16 жовтня 2018  року опалювальний сезон в Яготинському районі розпочався, КПТМ «Яготинтепломережа» подало тепло в школи, дитячі садочки, квартири мешканців міста, установи та організації. Для того, щоб це відбулося, було зроблено дуже багато:

  • проводилася заміна насосів на котельнях;
  • проводилися роботи по наладці котлів та пальників;
  • проводилися роботи з ремонту та реконструкції внутрішньо будинкових теплових мереж, теплові мережі закладів освіти та культури взято на обслуговування.

Не обійшлося без непопулярних заходів. Із-за виведення з експлуатації котельні в мікрорайоні "птахофабрики" без теплопостачання залишилось 27 квартир. Власникам 10 квартир по програмі «Турбота»  райдержадміністрацією спільно з міською радою були виділені кошти на встановлення індивідуального опалення. Силами КПТМ «Яготинтепломережа» були виконані монтажні роботи.

Також від теплопостачання були відключені житлові будинки по вул.. Вінниченка, 19, Мічуріна, 63, 69, Черняховського, 6, де встановлено більше 90% автономних систем опалення.

В результаті цих заходів підприємство отримало економію і в коштовному еквіваленті, були також зекономлені природні ресурси – газ, електроенергія,  а опалювальний сезон 2018 – 2019 рр. пройшов без збоїв, стабільно.

Порівняльна таблиця роботи підприємства за опалювальний сезон.

№ п/п

Показник

ОС 2018/2019

ОС 2018/2019

1.

Вироблено теплової енергії, Гкал

6457,5

5935,4

2.

Спожито газу, тис.м3

1066,9

833,4

3.

Використано електроенергії, тис.кВт

433,6

337,4

Не зважаючи на це, залишилось ще дуже багато проблем. І це – дуже високі тарифи на виготовлення та подачу тепла. В районі надають послуги з теплопостачання інші виробники тепла, і тарифи у них майже в половину нижчі. Пов’язано це з тим, що вони використовують більш новіше обладнання, вони “уходять» від багатокілометрових тепломереж, де губляться дуже багато вироблених «гігакалорій».

Основним завданням КПТМ «Яготинтепломережа» на опалювальний сезон 2019 – 2010 роки є удосконалення своєї виробничої бази, перехід до більш сучасного  та економічного обладнання, що в свою чергу призведе до зниження тарифів на теплопостачання.

 

Начальник відділу містобудування архітектури,

будівництва та ЖКГ                                                                                        Г.О. Колозіна  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування