Дайджест новин Уряду 17 10 2018

Дата: 17.10.2018 14:31
Кількість переглядів: 520

Фото без описуГлава Уряду про бюджетний процес: Я не фахівець давати порожні обіцянки, пропоную об’єднатися навколо збалансованих рішень

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликає всіх учасників бюджетного процесу поводитися відповідально і приймати державницькі рішення, які дозволять країні розвиватися. Про це він сказав, відкриваючи засідання Уряду і коментуючи запланований розгляд проекту Державного бюджету на 2019 рік.

Прем’єр-міністр наголосив, що документ знаходиться у Верховній Раді понад місяць. Він є реалістичним і виваженим. Натомість вже зараз відчуваються намагання роздути видаткову частину – аж до обсягу кошторису таких країн, як Німеччина.

«Я розумію, що з політичних причин проект бюджету починають критикувати. Нам пропонують збільшити видатки на трильйони гривень. Але я не фахівець давати порожні обіцянки, - сказав Володимир Гройсман. - Це бюджет, який забезпечить розвиток і зростання економіки. З таким бюджетом ситуація буде стабільна, промисловість і виробництво будуть зростати, як і середні зарплати».

Прем’єр-міністр нагадав, що в проекті бюджету збережені всі пріоритети – від фінансування Збройних Сил до впровадження змін в освіті, медицині та подальшій децентралізації.

«Я хочу, аби українці пишалися своєю державою і тими, хто приймає державницькі рішення. Я всіх до цього закликаю. Цього очікують українські громадяни, - сказав Глава Уряду. – Я закликаю, аби всі учасники бюджетного процесу, незважаючи на вибори, приймали державні рішення, які дозволять вийти з проблем, що накопичувалися десятиліттями. Впевнений, що ми зможемо об’єднатися навколо збалансованих рішень».

У проекті Державного бюджету на 2019 рік закладено 2 млрд грн на енергоефективність

Наступного року також буде подовжено державну програму надання «теплих кредитів», на яку виділяється 400 млн грн. Ця програма вже довела свою ефективність: за 4 роки дії її учасниками стали понад 500 тисяч українських родин, які впровадили заходи з енергоефективності вартістю 6,7 млрд грн та економлять енергоресурсів в еквіваленті газу близько 230 млн м3 щорічно. Видатки з державного бюджету склали близько 2,3 млрд гривень.Уряд стабільно фінансує проекти із скорочення споживання енергоресурсів, що є важливим кроком на шляху побудови енергонезалежної держави. В проекті бюджету на наступний рік передбачено фінансування Фонду енергоефективності на рівні 1,6 млрд грн. Завдяки цим коштам українці зможуть отримати допомогу на енергомодернізацію власних осель.

У 2018 році на програму виділено 400 млн грн, цією допомогою скористалися більше 115 тис. родин.

Детальніше про проект Державного бюджету на 2019 рік за посиланням.

Уряди України та Республіки Болгарія готуватимуть проект Угоди про регулювання трудової міграції

Україна та Республіка Болгарія з метою розвитку дружніх відносин та у зв’язку з необхідністю забезпечення на законодавчому рівні захисту соціально-трудових прав українських громадян, які здійснюють оплачувану діяльність на території Республіки Болгарія, та громадян Республіки Болгарія, які здійснюють оплачувану діяльність на території України, домовилися провести переговори щодо укладення двосторонньої Угоди про регулювання трудової міграції між двома  державами з подальшим її підписанням.

З метою організації зазначених переговорів і вжиття заходів, необхідних для укладення Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Болгарія про регулювання трудової міграції між двома державами, прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України «Про делегацію Уряду України для участі в переговорах із делегацією Уряду Республіки Болгарія щодо підготовки тексту проекту Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Болгарія про регулювання трудової міграції між двома державами».

Зазначеним розпорядженням затверджено склад української делегації для участі в переговорах із болгарською стороною щодо підготовки тексту проекту Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Болгарія про регулювання трудової міграції між двома державами та затверджено директиви, в яких сформульована позиція української сторони.

Збірна України «Ігор Нескорених» 2018 року прямує до Сіднея

Сьогодні, 17 жовтня, на шляху до Сіднея для участі в «Іграх Нескорених» українську спортивну делегацію, очолювану заступником Міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенантом Анатолієм Петренком, в Дубаї привітали друзі з Об’єднаних Арабських Еміратів.

Іноземні друзі побажали учасникам Національної збірної України «Ігри Нескорених» («Invictus Games») гідно представити свою державу на спортивних змаганнях.

Нагадаємо, що на змаганнях у Сіднеї, які відбудуться 20-27 жовтня, Україна змагатиметься у шести спортивних дисциплінах:

1. Легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диска, стрибки в довжину).

2. Плавання (запливи на 50 і 100 м вільним стилем, брасом та на спині).

3. Веслування на тренажері (1-хвилинний спринт та 4-хвилинна витривалість).

4. Велоспорт на шосе.

5. Стрільба з лука.

6. Пауерліфтинг.

 

Довідково

 

Слово Invictus означає «незламний» або «нескорений» і уособлює стійкість чоловіків та жінок, які зазнали серйозних поранень, однак знайшли в собі сили до нових звершень. Перші Ігри відбулися 2014 року в Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри в Орландо, 2017 року Ігри пройшли в Торонто, а вже 2018 року військові спортсмени вчетверте зустрінуться в Сіднеї.

Історія «Ігор Нескорених» в Україні розпочалася з ініціативи агенцій StratCom Ukraine та Pepelatz Production, які виступили з пропозицією участі збірної України в Invictus Games 2017 року, а згодом об’єднали навколо цієї ідеї представників Уряду та громадянського суспільства в Україні та Канаді.

Партнери проекту: агенція НАТО з підтримки та постачання, міжнародна компанія «Crown Agents», паливний партнер проекту Shebel та інформаційний партнер телеканал СТБ.

Організацією відбору, підготовки та забезпечення збірної «Ігор Нескорених» в Україні займаються Міністерство оборони України, Міністерство внутрішніх справ України, Адміністрація Президента України, Урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України та Центр стратегічних комунікацій «StratCom Ukraine», за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства закордонних справ, Міністерства інформаційної політики України.

Вперше підписано Угоду між Міністерством молоді та спорту України і Секретаріатом спорту Аргентинської Республіки про співробітництво у сфері фізичної культури і спорту

 16 жовтня у Буенос-Айресі підписано Угоду між Міністерством молоді та спорту України і Секретаріатом спорту Аргентинської Республіки про співробітництво у сфері фізичної культури і спорту.

У церемонії підписання взяли участь Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, Державний секретар з питань спорту Аргентини Карлос Хав'єр Мак Аллістер, який є членом уряду, та його наступник Діохенес де Уркіса, який обов'язки свого колеги виконуватиме за місяць, а також Надзвичайний та повноважний Посол України в Аргентині Юрій Дюдін.

Подібна угода між Україною та Аргентиною підписується вперше. Нею створюється нормативно-правова база українсько-аргентинського співробітництва у сфері фізичної культури і спорту через центральні органи виконавчої влади та громадські організації фізкультурно-спортивної спрямованості.

Тож під час зустрічі Ігор Жданов та його аргентинські колеги обговорили подальші плани нашої співпраці. Зокрема, в рамках Угоди відбуватиметься інтенсивний обмін досвідом між тренерами та спортсменами обох країн. Також плануються навчальні візити фахівців, організація і проведення семінарів та конференцій з питань сфери фізичної культури і спорту за участі представників державних органів, національних федерацій з видів спорту, спортивних товариств і клубів.

«Переконаний, що реалізація підписаної нами Угоди сприятиме розвитку дружніх українсько-аргентинських відносин», - наголосив Ігор Жданов після підписання Угоди.

Сергій Савчук: Запуск системи аукціонів, ринку твердого та рідкого біопалива, «зелених» бондів та розвиток ЕСКО – пріоритети на найближчу перспективу

Прогрес та плани розвитку сталої енергетики в Україні обговорили представники влади, бізнесу, інвестори та інші гравці ринку на X Мiжнародному форумі i виставці сталої енергетики Центральної та Схiдної Європи  «SEF 2018».

Під час свого виступу Голова Держенергоефективності Сергій Савчук зауважив: «Позитивна динаміка введення нових потужностей на суму більше 1,3 млрд євро інвестицій за останні 4 роки доводить, що запроваджені законодавчі стимули ефективно працюють, а «зелена» енергетика - драйвер розвитку економіки та створення робочих місць в регіонах».

Ще один важливий пріоритет – широкомасштабна енергомодернізація. Завдяки запуску ЕСКО вдалося відкрити ринок утеплення будівель для інвесторів.

«На сьогодні маємо укладених більше 200 ЕСКО-контрактів на близько 200 млн гривень. Це лише старт, адже в країні близько 70 тис. бюджетних установ потребує термомодернізації», - додав Сергій Савчук.

«Щоб допомогти бізнесу із розробкою проектів та їх фінансуванням, ми спільно з Міністерством закордонних справ Фінляндії та Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) заснували Фінсько-український трастовий фонд. Детально дізнатись, як подати заявку, читайте на сайті Агентства», - повідомив Сергій Савчук.

«Сьогодні наше завдання – продовжувати підтримку інвестиційно сприятливих умов для розробки та реалізації «зелених» проектів», - розповів Голова Держенергоефективності.

Серед найголовніших законодавчих ініціатив – поетапне впровадження аукціонів, що будуть обов’язковими для проектів сонячної енергетики потужністю більше 10 МВт та вітрової енергетики потужністю більше 20 МВт.

Щоб підвищити інтерес інвесторів до таких проектів, пропонується надати їм можливість укладати договір на продаж «зеленої» енергії до 20 років.

«Також ми пропонуємо інтегрувати у зазначений законопроект рішення щодо обмеження строку дії технічних умов на приєднання об’єктів «чистої» електроенергетики до мереж на 5 років. Таким чином, ми сприятимемо вивільненню резервованих потужностей та запобіганню спекуляціям із безстроковими технічними умовами», - розповів Сергій Савчук.

Паралельно ведеться робота над:

- механізмом створення конкурентного та прозорого ринку твердого біопалива;

- ринком рідкого біопалива;

- формуванням належних умов для виробництва енергії із сміття.

Окрім цього, у фокусі уваги Агентства – започаткування ринку «зелених» бондів. Інтерес до цього питання вже проявляє Укргазбанк, який на сьогодні є лідером серед українських банків у фінансуванні «зелених» проектів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування