ГОЛОВА АДМІНІСТРАЦІЇ В.С.ШМИГАНОВСЬКИЙ ПРОВІВ ЩОТИЖНЕВУ АПАРАТНУ НАРАДУ

Дата: 20.05.2019 14:23
Кількість переглядів: 692

Фото без опису20 травня, голова адміністрації В.С.Шмигановський провів чергову апаратну нараду за участі керівників структурних підрозділів адміністрації та  територіальних відомств.

Про хід виконання Урядової програми «Доступні ліки» та запровадження електронного рецепту в КНП «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» доповів головний лікар закладу І.І.Сахно, який повідомив, що згідно постанови Кабінету Міністрів України № 135 від 27 лютого 2019 року «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів» з 01 квітня реімбурсація лікарських засобів здійснюється виключно за електронними рецептами, виписаними через електронну систему охорони здоров’я.

З 1 квітня 2019 року Урядова програма “Доступні ліки” переходить під управління Національної служби здоров’я України.

Відтепер не має значення, де проживає пацієнт і де рецепт був виданий.

Завдяки переходу програми реімбурсації «Доступні ліки» до НСЗУ пацієнти зможуть отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці в Україні, яка бере участь у програмі. Це розширить можливості лікарів первинної допомоги виписувати ліки за програмою для усіх пацієнтів, які підписали з ними декларації. Це стосується усіх лікарів первинної ланки, які працюють у медзакладах-партнерах Національної служби здоров’я.

Оформлювати рецепти за програмою лікарі будуть в електронній системі охорони здоров’я за допомогою медичної інформаційної системи, яка встановлена у медзакладі. Для цього в ній повинен бути відповідний модуль.

Наразі за електронним рецептом відпускатимуться препарати за програмою «Доступні ліки». Виписати їх може лікар первинки — сімейний лікар, терапевт, педіатр для пацієнта, який підписав із ним декларацію. Під час візиту пацієнта лікар відкриває карту пацієнта у своїй медичній інформаційній системі і розпочинає або продовжує медичний епізод. Далі лікар має виконати такі кроки:

1. У відповідному розділі вибрати «Виписати рецепт».

2. Заповнити інформацію про лікарський засіб:

  • Міжнародна непатентована назва ліків;
  • Дозування;
  • Лікарська форма;
  • Кількість доз;
  • Спосіб вживання ліків.

3. Під час виписування електронного рецепту лікар разом з пацієнтом мають перевірити, чи номер мобільного телефону, зазначений в декларації є актуальним і належить пацієнту. У системі відображаються код мобільного оператора і останні цифри номера телефону.

4. Якщо зазначений у системі номер мобільного телефону для автентифікації не актуальний/не належить пацієнту/пацієнт не має до нього доступу, електронний рецепт не може бути виписаний.
У цьому випадку пацієнт (або лікар на прохання пацієнта) має подати заяву в НСЗУ про скидання методу автентифікації. В результаті з декларації буде видалено неактуальний номер мобільного телефону і пацієнт може подати нову декларацію про вибір того самого (або іншого) лікаря, вказавши актуальний номер телефону для автентифікації. Цей номер телефону може збігатися з контактним номером телефону пацієнта, або відрізнятися від нього. Саме на номер телефону для автентифікації прийде СМС з кодом підтвердження для укладення декларації. Також на цей номер будуть приходити СМС із номером і кодом підтвердження електронного рецепту.

5. Якщо номер телефону правильний, лікар виписує рецепт у системі й накладає свій ЕЦП або КЕП.

6. Пацієнту приходить СМС з номером рецепту та кодом підтвердженням.

7. Пацієнт обирає зручну для себе аптеку з переліку тих, хто уклав договори з НСЗУ. Та надає фармацевтичному працівнику спочатку  номер рецепту. Фармацевтичний працівник пропонує пацієнту лікарські засоби - спочатку безоплатні, а потім з доплатою. Якщо запропоновані ліки підходять пацієнту, він називає код підтвердження. Та після того отримує призначені ліки. Якщо у даній аптеці немає саме того лікарського засобу, який хоче отримати пацієнт, він не називає код підтвердження рецепту, і має змогу звернутися до іншої аптеки.

8. За необхідності або на прохання пацієнта лікар роздруковує пацієнту консультаційний висновок, який містить розділ з призначеннями, зокрема призначенням ліків. В ньому зазначається інформація про виписані ліки та номер електронного рецепту.

"За період з 01.04.2019 виписано та здійснено відшкодування за 1324 рецепти. Проплата здійснюється через Національну службу здоров’я України", - зазначив Іван Іванович.

Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки доповіла начальник служби у справах дітей та сім’ї адміністрації М.В.Балим.

У Яготинському районі з 28.05.2019 по 12.06.2019 році планується робота 17 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням та 3 мовних табори, що є основною формою відпочинку дітей району. До відпочинку у пришкільних таборах будуть залучені 760 учнів. Першочергово залучаються діти - сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти інваліди, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей, діти учасників АТО, діти постраждалих внаслідок ЧАЕС, талановиті та обдаровані діти. Передбачено фінансування Яготинської районної комплексної Програми «Назустріч дітям», зокрема, відділу освіти на харчування дітей в пришкільних таборах на період відпочинку 100 тис. грн. Планується залучення спонсорських коштів та субвенції органів місцевого самоврядування на покращення харчування дітей.

Службою у справах дітей та сім’ї адміністрації протягом квітня – травня проведена робота з уточнення списків дітей, яким буде приділена найбільша увага та буде запропоновано оздоровлення. Сформовані заяви опікунів/піклувальників, законних представників дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей учасників антитерористичної операції на сході України, загиблих та поранених учасників, дітей внутрішньо переміщених осіб, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, талановитих та обдарованих дітей, дітей, які перебувають на обліку служби, як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах. Складено прогнозовані показники з оздоровлення дітей на 2019 рік.

Станом на 01.05.2019 року (протягом 5 місяців 2019 року) облдержадміністрацією через службу у справах дітей та сім’ї Яготинської районної державної адміністрації було виділено 17 путівок на оздоровлення дітей (період оздоровлення 21 день), які були повністю реалізовані.

Діти побували в таких закладах:

- державне підприємство України «Міжнародний дитячий центр «Артек», Пуща-Водиця - 6 дітей;

- державне підприємство «Український дитячий центр «Молода гвардія» м. Одеса - 11 дітей.

Через Яготинський Центр  первинної медико-санітарної допомоги оздоровлено у 2019 -  88  дітей, з них:

- через Міністерство охорони здоров’я (діти направляються в заклади України) - 11 дітей;

- в обласні заклади - санаторії «Ворзель» смт. Ворзель та санаторій «Поляна», Коржі Баришівського району - 77 дітей.

Всього у 2019 році в районі до початку літнього оздоровлення вже охоплено організованим оздоровленням 105 дітей.

Голова адміністрації В.С.Шмигановський вкотре зосередив увагу присутніх на забезпеченні оздоровленням дітей з малозабезпечених сімей, дітей сиріт та напівсиріт, дітей військовослужбовців.

Виконувач обов’язків начальника управління економічного, агропромислового розвитку, торгівлі та інвестицій адміністрації Т.В.Дорошенко доповіла про стан використання об’єктів спільної комунальної власності територіальних громад сіл та міста Яготинського району.

Перелік об’єктів спільної комунальної власності територіальних громад сіл та міста Яготинського району затверджений сесією Яготинської районної ради від 10 квітня 2018 року №512-30-VІІ «Про затвердження переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та  міста Яготинського району», в якому сформовано перелік об’єктів нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл та міста Яготинського району.

В 2018-2019 роках відбувся рух нерухомого майна комунальної власності району : приміщення податкової передано на  баланс відділу культури, туризму, національностей  та  релігії  Яготинської райдержадміністрації.

Створено ліквідаційну комісію щодо ліквідації Яготинської профілактичної дезінфекції Яготинської районної ради Київської області та передачі приміщення за адресою м.Яготин, вул. Незалежності, 69 а. В 2019 році приміщення передано на баланс КНП «Яготинська центральна районна лікарня» ЯРР.

Проводяться заходи щодо передачі  бойлерної м.Яготин, вул. Незалежності, 130а (балансоутримувач КП ТМ «Яготинтепломережа» у комунальну власність територіальної громади Яготинської міської ради. В свою чергу із комунальної власності територіальної громади Яготинської міської ради передається  котельня по вул. Черняховського, 1а.

Сформовано перелік діючих договорів оренди комунального майна спільної власності територіальних громад сіл та міста Яготинського району, станом на 01.04.2019.

Підготовлені матеріали щодо переліку вільних приміщень об’єктів нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл та міста Яготинського району можливих для передачі в оренду. Зазначена інформація розміщена на офіційному сайті Яготинської райдержадміністрації з метою інформування потенційних інвесторів, інформація додається.

Підготовлена інформація щодо надходження коштів від оренди за використання майна спільної власності територіальних громад сіл та міста Яготинського району за 2018 рік, І кварталу 2019 року  (додається).

Чинними на даний момент є 35 договорів оренди комунального майна, що здають 6 орендодавців загальною площею 1677 кв.м. Станом на  01.04.2019 надійшло коштів на суму – 202,1 тис.грн, що на 2,9 тис.грн більше з відповідним періодом минулого року. За 2018 рік надійшло коштів  від оренди 812,8 тис.грн, що на 175,3 тис.грн більше ніж у 2017 році.

Щомісячно проводиться аналіз щодо стану сплати та заборгованості за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл та міста Яготинського району. Станом на 01.04.2018 заборгованість за використане комунальне майно складала – 2,4 тис.грн, станом на 01.05.2019 заборгованість відсутня.

За підсумками наради голова адміністрації В.С.Шмигановський надаві відповідні доручення керівникам структурних підрозділів адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування