Юні шашкісти Яготинщини

Дата: 11.10.2018 14:22
Кількість переглядів: 706

Фото без описуСеред інтелектуальних ігор шашкам належить одне з провідних  місць. Ця захоплива гра служить не лише для розваги, але й для розвитку логічного мислення, кмітливості. Завдяки їй розвивається просторова уява і пам’ять. Дитина, яка навчається цій грі, стає більш зібраною, звикає самостійно мислити та приймати рішення.

 

Гру в шашки часто обирають як спосіб домашнього дозвілля або хобі для всієї родини. От і в дитячому садку вона знаходить гідне місце. Прагнучи  виховати інтелектуально розвинену особистість, педагоги дошкілля навчають малюків грати у шашки, влаштовують турніри з цього виду спорту, визначають переможців, заохочують до кращих результатів.

Так 11 жовтня  2018 року на базі ДНЗ  №3 «Ромашка» з нагоди Дня захисника України районним методичним кабінетом відділу освіти Яготинської районної державної адміністрації проведено  районний  шашковий турнір,  участь у якому взяли 12 вихованців закладів дошкільної освіти.  Основними завданнями заходу було закріпити знання дітей про гру в шашки, сприяти розвитку навичок гри, розвивати логічне мислення, ініціативу, самоконтроль, формувати доброзичливе ставлення до супротивника. 

На турнір до дошкільників завітала  Шашка, яка повторила з дітьми правила гри та побажала перемоги учасникам. Вихованці ДНЗ № 3  «Ромашка» привітали учасників та розповіли історію виникнення та розповсюдження гри у шашки по всьому світу.

Після жеребкування учасники турніри зайняли місця за столиками і розпочалася гра. Змагання проходили в декілька етапів. На шашкових полях розгорнулися справжні баталії: діти довго міркували над кожним ходом,  плакали та раділи.  Спостерігали за ходом гри члени журі, які й визначили найкращих шашкістів серед дошкільників Яготинського району.  Турнір пройшов в радісній атмосфері і закінчився урочистим нагородженням. Найбільшу увагу суддів і вболівальників викликала гра  переможців конкурсу Дубовенка Тимофія, Бережного Лева (вихованців ДНЗ № 2 «Дюймовочка») та Хоменка Станіслава з ДНЗ № 6 «Волошка». Всі учасники отримали почесні грамоти та солодкі призи.

Велика дорога розпочинається з першого кроку. І, хто знає, може так статися, що сьогоднішні маленькі гравці завтра стануть чемпіонами країни та гідними захисниками Батьківщини!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування