СУБ'ЄКТИ ДЕКЛАРУВАННЯ, ЯКІ ОТРИМАЛИ ДОХІД НА СУМУ БІЛЬШЕ 96 ТИС. ГРН., ПОВИННІ ПОВІДОМИТИ ПРО ЦЕ НАЗК У ВСТАНОВЛЕНОМУ ПОРЯДКУ

Дата: 03.04.2019 14:19
Кількість переглядів: 479

Фото без описуУ разі суттєвої зміни в майновому стані суб'єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб'єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов'язаний письмово повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції.  

Така інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті НАЗК.

Під суттєвою зміною в майновому стані розуміється отримання доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року. Відповідно до Закону України  «Про Державний бюджет України на 2019 рік»  встановлено з 1 січня 2019 року прожитковий мінімум для працездатних осіб у розмірі  - 1921 гривня. Отже, у разі отримання доходу, придбання майна  у  2019 році   на  суму, яка  перевищує  96 050 грн., суб'єкт  декларування  у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов'язаний письмово повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції у встановленому порядку.

Суб'єкти декларування повідомляють НАЗК про суттєві зміни в своєму майновому стані, подаючи відповідне електронне повідомлення до Реєстру через власний персональний електронний кабінет. Зазначене електронне повідомлення подається шляхом заповнення відповідної електронної форми на веб-сайті Реєстру відповідно до технічних вимог до неї. Виправлені повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб'єкта декларування до Реєстру не подаються.

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб'єкта декларування подаються  в електронній формі, подання їх паперової копії не передбачено.

При цьому за неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані передбачено адміністративну відповідальність за частиною другою статті 172.6 КУпАП.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування