Керівник району перевірив роботу закладів соціальної сфери у с.Богданівка

Дата: 19.02.2019 14:15
Кількість переглядів: 584

Фото без опису18 лютого голова адміністрації  В.С.Шмигановський здійснив робочу поїздку у село Богданівка, Яготинсього району, де відвідав місцеві заклади соціальної сфери. Метою поїздки була перевірка стану функціонування закладів соціальної сфери, вивчення актуальних проблем громади.

В рамках поїздки Василь Степанович зустрівся із сільським головою Юрієм Григоровичем та головним лікарем КНП «Яготинський ЦПМСД» І.І.Сахном, які спільно відвідали загальноосвітню школу та фельдшерський пункт с.Богданівки. Оглянули приміщення закладів, ознайомився з матеріально-технічною базою та першочерговими проблемами закладів, які потрібно вирішити, поспілкувалися із працівниками та окреслили основні напрямки роботи.

Голова райдержадміністрації відзначив високий рівень побутових умов у Богданівській школі, це сучаний начальний заклад, в якому приємно перебувати- зазначив Василь Стапанович.

Також в рамках візиту до школи очільник району поспілкувався з головою шкільної учнівської ради Наталею Лесковець, яка із задоволенням розповіла про своє бачення розвитку навчального закладу та залучення учнів до культурно-масових заходів. Наразі вже досягнуто домовленостей про виділення та обладнання приміщення для заняттями танцями та закупівлю нових музичних інструментів для будинку культури.

За словами, Богданівського сільського голови Ю.Г.Борисенка, сільською радою закуплені 4 нові дитячі майданчики та планується встановити вуличні тренажери на території навчального закладу, аби залучити молодь до здорового способу життя. Натомість голова адміністрації В.С.Шмигановський запропонував подати пропозицію до Київської обласної державної адміністрації, щодо включення в програму «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» пропозиції на   встановлення міні-футбольного поля зі штучним покриттям на території Богданівської школи, а також очільник району пообіцяв надати навчальному закладу, ще одну інтерактивну дошку для початкової школи.

Варто відмітити, що Богданівською сільською радою виділені кошти на проведення поточних ремонтів в навчальному закладі, а саме облаштування отмостки, встановлення нових відливів, ремонт спортивного залу та даху закладу. В свою чергу очільник району пообіцяв працювати над залученням коштів на запровадженням заходів з енергозбереження ( утеплення фасаду закладу).

«Задля покращення соціально-економічного розвитку населеного пункту необхідно консолідувати зусилля органів виконавчої влади, місцевого самоврядування» - зауважив Василь Степанович.

Поряд з вирішенням питань матеріально-технічного забезпечення закладу були підняті питання щодо введення посади медичного працівника в навчальному закладі та транспортного сполучення з населеним пунктом.

Фельдшерський пункт зустрів гостей стерильною чистотою. Разом із завідувачем амбулаторії Н.І.Лесковець, голова адміністрації В.С.Шмигановський, головний лікар КНП «Яготинський ЦПМСД» І.І.Сахно та сільський голова Ю.Г.Борисенко перевірили стан забезпеченості медичними приладами та медикаментами закладу.

Сьогодні с.Богданівка – «живе» село,  де народжуються та ростуть діти, змінюються умови та спосіб життя, погляди, технології та пріоритети. Якщо в громаді є дитячий садочок, школа, будинок культури, амбулаторія, а влада докладає зусиль, щоб не лише зберегти існуючу інфраструктуру, а й вдосконалити її, покращити, відновити, селище має майбутнє.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування