Про стан землевідведення та оформлення права власності на об’єкти спільної комунальної власності територіальних громад сіл та міста Яготинського району

Дата: 08.07.2019 14:04
Кількість переглядів: 440

Фото без описуНа даний час в Яготинському районі гостро стоїть питання реєстрації об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста Яготинського району, та оформлення державних актів на земельні ділянки на яких вони розташовані.

 Аналіз стану об’єктів  спільної власності територіальних громад сіл та міста Яготинського району показав, що даним питанням до цього часу майже ніхто не займався. Не всі балансоутримувачі розуміють його важливість і на даний час.

На нараді, яка відбулася з метою донесення інформації про важливість даного питання було наголошено, що однією з причин є неможливість фінансування по програмах розвитку без наявної технічної документації.

З усіх шести балансоутримувачів, єдиним у якого всі документи в наявності є КП Яготинська центральна районна аптека № 20.

По решті балансоутримувачах є проблемні питання.

Зокрема, враховуючи те, що заклади охорони здоров’я, а саме КНП «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яготинської районної ради в основному фінансуються Національною службою здоров`я  України, кошти на виготовлення технічних паспортів на громадські будівлі та акти на землевідведення – не передбачені, а також відсутні погодження сільських рад, робота відтермінована.

По КНП «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради – робота по виготовленню технічної документації розпочата і буде продовжуватись. Є питання до об’єктів Чорнобильського медичного училища – частина будівель згідно рішень Яготинської районної ради №123-12-XXV від 27.10.2000 року та № 360-24-VI від 20.11.2012 року передана до спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Київської області. Після відповідних рішень балансоутримувачі даних будівель права власності на об’єкти та земельні ділянки не оформляли, це ускладнює подальшу роботу по оформленню права власності  КНП «Яготинська ЦРЛ»

По Яготинському районному територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних пільг) є державні акти на право постійного користування земельними ділянками по об’єктах в с. Капустинці та с. Черняхівка. Далі продовжується робота по формуванню пакету документів для реєстрації будівель.

За наданою інформацією КПТМ «Яготинтепломережа» з усіх 11 об’єктів, по одному об’єкту – котельня м.Яготин, вул. Робітнича 1а є державний акт на земельну ділянку, та по офісному приміщенню по вул.1Травня – технічний паспорт в стані розробки. По решті об’єктів –  займаються по мірі необхідності.

По відділу освіти, молоді та спорту адміністрації на балансі якого перебуває 29 об’єктів, по 5 – розроблена технічна документація на будівлю, по 13 – оформлено право постійного користування на земельні ділянки під об’єктами. Робота продовжується.

Найбільше проблемних питань по закладах культури.  Єдиним об’єктом культури, по якому оформлена земельна ділянка є «Яготинська дитяча музична школа».

При вивчення питання щодо землевідведення та виготовлення технічної документації на об’єкт кінотеатр «Лісняки» за адресою: м. Яготин, вул. Клубна, 4а, виявлено що власником частини приміщення зареєстрована Яготинська централізована бібліотечна система. Іншу частину приміщення займає саме кінотеатр «Лісняки», і розташований за цією ж адресою. Робота розпочата із запиту голові  виконавчого комітету Яготинської міської ради щодо присвоєння окремої поштової адреси на даний об’єкт.

По Яготинському РБК виділені кошти на реконструкцію. В зв’язку з цим в терміновому порядку було розпочато роботу по виготовленню технічної документації. В рамках цього проведено оцінку приміщення РБК, подано пакет документів та оформляється договір на виготовлення проектно-кошторисної документації. На сесію Яготинської районної ради винесено питання про виділення коштів на виготовлення технічного паспорту.

 

 

Виконувач обов’язків управління економічного,

агропромислового розвитку,торгівлі та

інвестицій                                                                             Т.ДОРОШЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування