Делегація з Яготинського району взяла участь у спільній молитві за єдину Православну Церкву

Дата: 17.12.2018 13:53
Кількість переглядів: 652

Фото без описуВ Україні рух за помісну церкву розпочався на початку ХХ ст. одночасно зі створенням УНР. У другій половині 1917 року у Києві була створена Всеукраїнська Церковна Рада, що ставила собі за мету створення помісної церкви. Однак втіленню в життя цих задумів завадила політична нестабільність в Україні, більшовицька агресія проти УНР, а також протидія РПЦ.

Рух за створення помісної церкви став особливо актуальним в останні роки в умовах російської агресії на Сході України.

15 грудня 2018 року, делегація з Яготинського району на чолі з головою Яготинської райдержадміністрації В.С.Шмигановським взяла участь у спільній молитві за єдину Православну Церкву в Україні, що проходила на Софійській площі. Поки віряни з усіх куточків країни молилися за мир в Україні та за єдину Православну Церкву, у Софійському Соборі проходив Всеукраїнський Православний Об’єднавчий Собор за участі Президента України Петра Порошенка, ієрархів церков.

Чимало українців протягом кількох годин напружено очікували рішення Собору. І ось надвечір стало відомо про обрання предстоятелем Української Помісної Православної Церкви Митрополита Київського та всієї України Епіфанія. Представляючи новообраного предстоятеля, Глава держави відзначив, що Митрополит Епіфаній є представником молодого покоління єпископів, його висунула УПЦ Київського Патріархату і підтримали представники інших церков.

«Волею Божою зібралися ми в Святій Софії через тисячу років після того, як стараннями Ярослава Мудрого цей храм був збудований, освячений, і як в ньому вперше пройшло богослужіння. Тут зібралися спадкоємці Хрещення, яке святий рівноапостольний князь Володимир прийняв від Константинопольської Церкви-Матері. Знову, як і тоді, з нами посланці Вселенського Патріарха, який підтримує нашу мрію про духовну свободу», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави також підкреслив, що за «тисячу років не один раз підтверджено: щоб утвердити державність, Україні слід позбутися ланцюгів, які поневолюють нас духовно. Які розділяють і роблять нас вільними чи невільними виконавцями чужої волі.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування