Голова адміністрації В.С.Шмигановський зустрівся з жителями с.Жоравка

Дата: 21.03.2019 13:24
Кількість переглядів: 1082

Фото без описуВже традиційно голова адміністрації В.С.Шмигановський щоденно проводить виїзні зустрічі з громадянами в населених пунктах району.

20 березня, очільник району завітав до Жоравської сільської ради, аби особисто поспілкуватися з активом громади, відвідати заклади соціальної сфери з метою виявлення проблемних питань.

В рамках робочого візиту Василь Степанович відвідав опорний  загальноосвітній навчальний заклад "Жоравський навчально - виховний комплекс " Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад (ясла - садок)"", сільський будинок культури та фельдшерський пункт.

Під час зустрічі з громадою В.С.Шмигановський проінформував присутніх про основні завдання над  вирішенням яких працює районна влада,  про проблемні питання галузей та  шляхи їх вирішення. 

Загалом мешканці с.Жоравка зверталися до керівників структур з питань, що стосувалися ремонту доріг, капітального ремонту фельдшерського пункту, монетизації субсидій, перерахунку пенсій, приведення обсягів газу до стандартних умов, земельні питання.

Також жоравці скаржились на відсутність роботи в селі. Наразі в Жоравській сільській раді на сільськогосподарському підприємстві «Галаган – Агро» працює 60 осіб, за словами представника підприємства О.М.Придибайла, це максимальна кількість осіб, які вони можуть працевлаштувати та забезпечити їм гідну зарплатню.

Ще одним питанням, яке порушували жителі Жоравки стосувалося забезпечення транспортним сполучення в обідній час та після 18.00. Адже, як скаржились місцеві жителі саме в дані проміжки часу з м.Яготин вони не можуть доїхати в населений пункт. За словами, посадовця наразі вивчається питання щодо створення комунального підприємства, яке б забезпечувало пасажироперевезення в Яготинському районі. Створення якого дасть можливість врахувати всі побажання громадян, впливати на цінову політику, та забезпечити пільгове перевезення пенсіонерів.

Загалом очільник району оцінив стан соціальної сфери - незадовільно. Наразі в Жоравській школі замінено лише 6 вікон на металопластикові, потребує ремонту дах спортивного залу, а фасад приміщення утеплення.

Будинок культури також потребує капітального ремонту, наразі в приміщенні виникла тріщина в стіні та стелі.

Після закінчення зустрічі з громадою В.С.Шмигановський відвідав місцевий фельдшерський пункт, де разом з головним лікарем «Яготинський ЦМСД» І.І.Сахном обговорили питання, щодо капітального ремонту даного приміщення. Головний лікар «первинки» пообіцяв взяти дане питання на особистий контроль на виконати доручення голови адміністрації в найкоротший термін.

Загалом зустріч відбулась конструктивна, керівництво району з перших уст почуло проблеми селян та сформувало перелік заходів, котрі потрібно вирішити невідкладно, жоравці ж отримали кваліфіковані відповіді посадовців по питаннях, що їх турбували.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування