З України до Китаю авіапоштою намагалися переслати майже 300 радянських нагород, а також значків і поштівок з приховуванням від митного контролю

Дата: 29.01.2019 13:18
Кількість переглядів: 536

Фото без описуПрацівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС зафіксовано факт переміщення нашим співвітчизником через митний кордон України в поштових відправленнях орденів, медалей, різноманітних значків, поштівок, орденських книжок, грамот Президії Верховної Ради УРСР, посвідчень до нагород тощо, які переміщувалися з приховуванням від митного контролю.

Відповідно до відомостей, заявлених у митних деклараціях, поданих як підстави для переміщення через митний кордон України, вміст відправлень заявлено як «значки».

Всі ці предмети було виявлено в зоні митного контролю на території дільниці обміну авіапошти в аеропорту «Бориспіль» під час проведення митного огляду міжнародних поштових відправлень.

Серед виявленого, зокрема:

орден І ступеню «Отечественная война», ордени «Знак Почета», «Материнская слава»;

медалі «За победу над Германией в Великой Отечественной войне 1941-1945гг», «За победу над Японией», «70 років визволення України від фашистських загарбників»; «В память 1500-летия Киева» тощо;

 значки «Победитель соцсоревнования», «25 лет победы в войне 1941-1945гг»;  «Участник ликвидации  последствий аварии ЧАЕС»;

колекція поштівок «СССР: гербы, флаги».  

Складено протоколи про порушення митних правил. Всі предмети, які переміщувалися незаконно, вилучені до винесення судом рішення у справах.

 

  Довідково: статтею 19 Закону України «Про державні нагороди України» №1549-ІІІ  зі змінами та доповненнями від 16.03.2000 визначено, що вивіз державних нагород, право на які не підтверджено відповідними документами, заборонено.

 Таким чином, громадянином України, відправником міжнародних поштових відправлень, вчинено дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, а саме з поданням  органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів.

           

ГУ ДФС у Київській області 

 

Пільговий період митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації завершується 22 лютого 2019

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що 22 лютого 2019 року завершується термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації. Після його завершення власники автівок на іноземній реєстрації будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою, встановленою законодавством.

Крім того, через 180 днів з початку дії закону України від 08.11.2018 року № 2612-VIII, тобто, 24 травня 2019 року закінчується період, після якого при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу на іноземній реєстрації більше ніж на 30 діб власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн. або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

Нагадуємо, що 25.11. 2018 року набрали чинності Закони України від 08 листопада 2018 року № 2611-VIII та № 2612-VIII, які запровадили новий порядок митного оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації.

 

                                                                                              ГУ ДФС у Київській області 

Олексій Кавилін: у 2018 році до місцевих бюджетів Київщини надійшло 21,5 млн. грн. транспортного податку

За повідомленням начальника ГУ ДФС у Київській області Олексія Кавиліна, у 2018 році власники елітних автомобілів сплатили 21,5 млн. грн. транспортного податку. Зокрема, він зазначив, що темп росту до показника 2017 року складає 156%. Це означає майже 8 мільйонів гривень додаткових для місцевих бюджетів коштів.

Коментуючи надходження у розрізі категорій платників, начальник фіскальної служби регіону підкреслив зростання суми сплати цього податку фізичними особами. Так, до бюджетів регіону за 2018 рік перераховано 12,6 млн. грн., що у два рази перевищує показник 2017 року. Сума додаткових коштів складає 6,7 млн. грн. 

У свою чергу, юридичні особи сплатили – 8,9 млн. грн. із темпом росту 114% до січня – грудня  2017  року, додатково надійшло 1,1 млн. грн.

Транспортний податок сплачується за місцем реєстрації об'єктів оподаткування (п.267.7 ст.267 ПКУ).

Сплачують його фізичні особи, які є власниками легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (для 2018 року - це 2013 рік) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати на 1 січня податкового року (у 2018 році -  1396125 грн.) .

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік  у розмірі 25 тис. грн. за кожен такий легковий автомобіль. 

  Платник транспортного податку – власник легкового автомобіля, повинен сплатити цей податок  протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (п.267.8 ст.267 ПКУ).

ГУ ДФС у Київській області 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування