У КИЇВСЬКІЙ ОДА ОБГОВОРИЛИ ГОТОВНІСТЬ СЛУЖБ ОБЛАСТІ ДО РОБОТИ В ОСІННЬО-ЗИМОВИЙ ПЕРІОД 2018/2019 РОКУ

Дата: 31.10.2018 13:17
Кількість переглядів: 526

Фото без опису30 жовтня голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук провів першу робочу нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, головами районних державних дміністрацій, мерами міст обласного значення, головами ОТГ та керівниками територіальних органів виконавчої влади Київської області.

На порядок денний наради було винесено питання щодо готовності усіх служб області до роботи в осінньо-зимовий період.

Опалювальний сезон 2018/2019 року в Київській області розпочався 5 жовтня. На сьогоднішній день в області до теплопостачання підключено 440 дошкільних навчальних закладів з 484, 623 учбових заклади із 692, 62 лікарні із 65 та 2264 житлових будинки із 3081. Про це повідомила виконуюча обов’язки директора департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Галина Король.

За словами в.о. директора департаменту, актуальним питанням на сьогодні залишається опалення споживачів селища Коцюбинське, де послуги з теплопостачання надаються УЖКГ «Біличі», а також окремих населених пунктів, де послуги з теплопостачання надаються комунальними підприємствами Київської обласної ради, а саме: Переяслав-Хмельницькатепломережа та Києво-Святошинськатепломережа через відсутність підтверджених номінацій.

Серед інших проблемних питань – заборгованість підприємствам за надані пільги і житлові субсидії через недофінансування з державного бюджету. Залишок заборгованості по області на сьогодні складає 458,2 млн грн.

Також під час наради про ситуацію, що склалася з теплопостачанням у селищі Коцюбинське заслухали селищного голову Ольгу Матюшину.

За результатами заслуханих доповідей, голова Київської ОДА Олександр Терещук дав доручення провести окрему нараду щодо ситуації, яка склалася з опаленням споживачів селища Коцюбинське.

Про підготовку автомобільних доріг загального користування області до експлуатації в осінньо-зимовий період заслухали начальника Служби автомобільних доріг у Київській області Володимира Козака. За його словами, в термін до 1 листопада 2018 року Службою передбачено заготівлю технічної солі та піску – не менше 60% від потреби, холодних емульсійно-мінеральних сумішей – 60%, а також не зменшуваний 10-ти денний резервний запас паливно-мастильних матеріалів. Наразі триває підготовка та ремонт дорожньої техніки, яка буде задіяна на зимовому утриманні доріг. Загалом планується задіяти 485 одиниць дорожньої техніки.

«Сьогодні, в першу чергу, для населення повинні бути розчищені дороги – до кожного села, до медичних закладів, шкіл, дитячих садочків, сфери соціального обслуговування з постійним перебуванням людей», – підкреслив Олександ Терещук та анонсував, що всі кошти, які будуть витрачені на паливно-мастильні матеріали будуть відшкодовані.

Окремо учасники наради зупинилися на проблемних питаннях, пов’язаних з підготовкою автомобільних доріг як державного, так і місцевого значення до експлуатації в осінньо-зимовий період. Серед них – усунення критичної ямковості дорожнього полотна, розробка детального плану місць відстою великовагових та великогабаритних транспортних засобів, відсутність важкої техніки для розчистки доріг, ліквідація районних управлінь Служби, які відповідають за утримання доріг державного значення та інші.

Начальник Управління патрульної поліції в Київській області Департаменту патрульної поліції НПУ Ілля Єнакієв поінформував про взаємодію поліції з органами місцевого самоврядування та зі службою автомобільних доріг у випадку виникнення несприятливих погодних умов та надзвичайних ситуацій.

Як повідомив на чальник Головного управління ДСНС України у Київській області Василь Слободяник, з  метою організації своєчасного оперативного реагування на надзвичайні ситуації у зимовий період Головним управлінням організовано підготовку інженерної, спеціальної техніки, пожежних автоцистерн підвищеної прохідності. Для обігріву в підпорядкованих підрозділах підготовлено до застосування мобільні пункти обігріву – 26 наметів та 3 на базі КУНГ. Також у підпорядкованих підрозділах визначено до застосування 56 одиниць техніки підвищеної прохідності, 3 одиниці техніки, яку можна використовувати в якості тягачів, 34 електростанції, що можуть бути задіяні при потребі.

За результатами обговорень, Олександр Терещук дав доручення відповідальним особам у встановлені терміни додатково опрацювати підняті на нараді проблемні питання.

За інформацією веб-сайту Київської обласної державної адміінстрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування