Урочистості з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників

Дата: 26.10.2018 13:14
Кількість переглядів: 681

Фото без описуВшанувати героїчний подвиг і жертовність Українського народу у Другій світовій війні прийшли голова Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановський, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, ветерани війни, військовослужбовці, громадські організації, представники трудових колективів, учнівської молоді, громадськості.

28 жовтня всі українці відзначають одну з найбільш значущих дат в історії своєї держави — День звільнення від нацистських загарбників. Вперше ця дата в державному календарі свят з’явилася у 2009 році, коли Указом Президента України, з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні, 28 жовтня було офіційно встановлено Днем звільнення України від фашистських загарбників. Адже саме в цей день у 1944 році відбулося остаточне вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної України та було покладено край поневоленню нашої території нацистами і лиходійствам, які вони чинили.

Довгим, тернистим і вкрай кровопролитним був шлях визволення українських земель, адже довгих 22 місяці тривала битва за визволення України: від 18 грудня 1942 року і  до 28 жовтня 1944 року включно.

У ці дні український народ вшановує відвагу і жертовність тих, хто відстояв нашу землю в роки Другої світової війни. Плата за волю і свободу жити у своїй країні виявилася величезною: мільйони полеглих на полях боїв, загиблих в окупації, концтаборах та на каторжних роботах, мільйони поранених та ненароджених, десятки тисяч перетворених на руїни міст і сіл.

Заходи з нагоди відзначення 74-річниці визволення України від фашистських загарбників розпочалися урочистою ходою учасників заходу  до меморіалу загиблих воїнів.

Усі присутні низько схилили голови перед братською могилою, де сплять вічним сном воїни та вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв полеглих у боротьбі за честь і свободу України, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна.

Безсмертний подвиг народу, воїнів-визволителів, їх безмежна віра в Перемогу, щира любов до рідної землі у роки тієї жорстокої війни вселяють впевненість в тому, що й в наші часи вже новими поколіннями будуть подолані всі труднощі на шляху розбудови оновленої, суверенної, демократичної держави - України, яка займе гідне місце серед світової спільноти.

 Пам’ятаймо тих, хто боровся за нас, тих, хто ціною власного життя здобув перемогу. Вічна пам’ять героям!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування