Про землю та забезпечення громадського поряду говорили на зустрічі з головою райдержадміністрації В.С.Шмигановський в с.Сулимівка

Дата: 13.03.2019 13:12
Кількість переглядів: 648

Фото без опису11 березня голова адміністрації В.С.Шмигановський побував з робочим візитом в с.Сулимівка Яготинського району, де зустрівся з громадою села з метою обговорення та вирішення нагальних питань котрі турбують їх мешканців.

Як неодноразово вже повідомлялось разом з очільником району в зустрічах беруть участь керівники закладів охорони здоров’я, освіти, управління соціального захисту, управління держгеокадастру, пенсійного фонду, газо- та електропостачальних компаній, що дає можливість на місці вирішити ряд питань котрі озвучують громадяни.

Звертаючись до жителів села, очільник району зазначив, що зустрічі, які проводяться з громадами району мають на меті почути безпосередньо на місцях думки людей, їх пропозиції, проблемні питання, знайти спільно шляхи їх вирішення.

Першим питанням, що розглянули присутні стосувалося громадянина В., який нещодавно скоїв злочин та наразі перебуває під домашнім арештом. За словами, мешканців села дана особа порушує громадський порядок. Після обговорення даного питання було прийняти рішення провести громадські слухання з метою обговорення подальших дій громади стосовно даного громадянина.

Ще одне звернення стосувалося монетизації субсидій, а саме відсутність громадянки (пенсіонера) в списках для отримання коштів на субсидію у листоноші. Як повідомила, начальник управління соціального захисту населення Г.В.Величко списки з субсидіантами були передані на Міністерство соціальної політики, після чого до Пенсійного фонду України. Пенсійних фонд зробив вибірку громадян, що перебувають у них на обліку та отримують пенсію, вказані громадяни отримають субсидію через листонош. Всі інші громадяни через Ощадбанк. Проте, як показали перші виплати, деякі пенсіонери ( поодинокі випадки) мають отримати гроші через Ощадбанк, так як вони відсутні в списках Укрпошти. За вказівкою голови адміністрації В.С.Шмигановського вказане питання має бути піднято перед Міністерством соціальної політики, з метою внесення змін до списків.

Голова адміністрації В.С.Шмигановський також надав доручення керівнику  АТ «Ощадбанк» забезпечити виплати субсидій по всій території району. «Розуміючи, що не кожна людина зможе приїхати в м.Яготин та отримати гроші в приміщенні банку, прийнято рішення робити виїзні виплати в населених пунктах Так, керівництвом банку буду сформовано графік виїзду працівників банку на місця, щоб кожен житель мав змогу отримати свої кошти» - підкреслив очільник району.

Ще одним питання, що піднімали сулимівці стосувалось роботи лікаря-травматолога. Так, одна з жительок повідомила, про халатність одного з лікарів. Голова адміністрації надав доручення головному лікарю НКП «Яготинська центральна районна лікарня» провести службове розслідування та доповісти на наступній апаратній нараді.

Не залиши без уваги селяни і виплати за паї. Так, звертаючи до керівника місцевого сільськогосподарського підприємства жителі села просили підвищити орендну плату за пай, аргументуючи це тим, що в сусідніх населених пунктах селяни отримали доплату у розміір 450 грн. Володимир Павлович, погодився вивчити дане питання та доплатили сулимівцям кошти не менші аніж їх сусідам.

За словами, голови наглядової ради ТОВ ім..Кравченка В.П.Семеняки протягом 2018 року підприємство сплатило близько 10 млн. грн.. ПДВ та 8 млн. грн. – інших податків та зборів. На сьогодні на підприємстві працює близько 180 чол.. В господарстві налічується - 450 корів, та 1100 – свиней. Керівництво підприємства постійно надає допомогу на облаштування церкви, школи, в цьому році планується провести ремонт в будинку культури.

На усі питання, що порушувались мешканцями села, представники делегації надали ґрунтовні відповіді та окреслили можливі шляхи їх вирішення.

Очільник району подякував присутнім за конструктивну бесіду та наголосив, що постійно відкритий для спілкування з мешканцями району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування