Організація життєдіяльності дітей раннього віку

Дата: 10.04.2019 13:12
Кількість переглядів: 710

Фото без опису9 квітня 2019 року на базі  ДНЗ № 1 «Зіронька» методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації Миненок О. В. було проведено засідання творчої групи вихователів дошкільних навчальних закладів з організації життєдіяльності дітей раннього віку на тему «Організація театралізованої діяльності з дітьми раннього віку за напрямком: до творчості через навчання».

Метою засідання було формувати вміння вихователів груп для дітей раннього віку залучати вихованців до навчання через ігри-театралізації, розвивати свої креативні здібності у використанні різних видів театру на заняттях.  

На початку засідання Оксана Вікторівна обґрунтувала значення театралізованої діяльності для всебічного розвитку дітей раннього віку.

Під час практичної частини педагоги ДНЗ №1 «Зіронька» показали, як можна використати різні види театру у роботі з найменшими дошкільнятами. Вихователь Косяченко В.В. провела заняття «Подорож у казкову країну», на якому малюки допомагали Курочці Рябі шукати загублене яєчко. Мандруючи казками «Курочка Ряба», «Вовк і семеро козенят», «Рукавичка», «Ріпка», діти мали змогу погратися казковими персонажами, що являли собою елементи різних видів театру (лялькового, настільного, пальчикового, театру-тупотушок). А потрапивши у казку «Колобок», малята допомагали казковим героям виконати доручення, щоб ті не з'їли Колобка: саджали Зайчику моркву та капусту (і разом з тим закріплювали кольори), заганяли Вовкові ягнят у кошару (та повторювали геометричні фігури коло, трикутник), виконували з Ведмедиком руханку, а Лисичці допомагали збирати полуниці (великі та маленькі). Вихованці Валентини Валеріївни  були активними та емоційними, захоплено слухали персонажів лялькового театру, старанно виконували всі завдання.

Після перегляду учасники засідання взяли участь у обговоренні занять, відзначивши високу педагогічну майстерність вихователя, уміння  імпровізувати, відчувати потреби дітей. Також педагоги звернули увагу  на знання дітьми казок, організованість малюків, їх вміння виконувати різні завдання, узгоджувати слова та дії, що також свідчить про систематичну роботу вихователя. 

У теоретичній частині засідання вихователь-методист ДНЗ №2 «Дюймовочка» Ситікова Н.О. активізувала знання вихователів з теми «Формування креативності як базові якості особистості дітей раннього віку засобом театральної діяльності». Практичний психолог ДНЗ №1 «Зіронька» Коцюба Л.Д. провела  тренінг для вихователів «Розвиток креативності, на якому вихователі опановували основи казкотерапії та удосконалювали акторські здібності» Вихователь-методист цього ж закладу Хавтирко В. Г. показала майстер-клас «Театр за п'ять хвилин», де учасники вчилися виготовляти персонажів настільного театру з підручного матеріалу. Миненок О. В.  провела прес-реаліз новинок методичної літератури з проблеми виховання та розвитку дітей раннього віку та підвела підсумки засідання. Наприкінці засідання було прийнято методичні рекомендації:

  • Вихователям дітей раннього віку закладів дошкільної освіти   використовувати показ різних видів театрів, казок, залучаючи дітей до висловлювань, звуконаслідувань, показу окремих дій.
  • Знайомити дошкільнят з новими художніми творами за допомогою різних видів театрів, спонукати дітей висловлювати свої думки та показувати окремі дії.
  • Створювати умови для виникнення ігор за змістом відомих творів дитячої художньої літератури, розширювати словниковий запас, розвивати діалогічне мовлення ,інтонаційну виразність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування