ГОЛОВА АДМІНІСТРАЦІЇ В.С.ШМИГАНОВСЬКИЙ ПРОВІВ ЩОТИЖНЕВУ АПАРАТНУ НАРАДУ

Дата: 25.03.2019 12:54
Кількість переглядів: 890

Фото без опису25 березня 2019 року, голова Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановський провів щотижневу апаратну нараду за участі голови Яготинської районної ради П.В.Гайдая,міського голови Н.М.Дзюби, в.о. керівника апарату адміністрації Т.О.Орел, керівників територіальних відомств, структурних підрозділів адміністрації, громадських організацій та засобів масової інформації.

В рамках наради присутні розглянули питання, що стосувались:  роботи Яготинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області; роботи пункту тимчасового розміщення біженців; роботи з дітьми з особливими освітніми потребами фахівцями районного інклюзивно-ресурсного центру.

Як доповів, начальник  Яготинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області В.А.Омельченко основним завданням Яготинського районного управління є реалізація Державної політики у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ідентифікації та реєстрації тварин; здійснення відповідно до закону державного ветеринарно-санітарного контролю, державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства.

Заходи державного контролю в 2019 році здійснюються без попередження (повідомлення) оператора ринку, крім аудиту та інших випадків, коли таке попередження є необхідною умовою забезпечення ефективності державного контролю.

Яготинським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області за поточний період 2019 року здійснено 7 планових та 1 позапланову перевірку. Всі перевірки проведені   відділом безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. Перевірено дві молочнотоварні ферми, одну свиноферму, один навчальний заклад, одне переробне підприємство, два суб’єкта підприємницької діяльності які здійснюють роздрібну торгівлю харчовими продуктами та одне складське господарство. На молочнотоварних фермах основні порушення які виявлені під час перевірки це відсутність лабораторних досліджень питної води, не проведення навчання персоналу щодо гігієнічних вимог при виробництві харчових продуктів та несвоєчасне  проведення ідентифікації тварин. При здійсненні обігу харчових продуктів виявлено недотримання температурних режимів при зберіганні харчових продуктів та відсутні докази боротьби з шкідниками та гризунами. За результатами перевірок видано 4 приписи про усунення виявлених недоліків. Штрафні санкції до порушників не застосовувались так як порушення не несли прямої загрози здоров’ю та життю людей.

Фото без описуДиректор пункту тимчасового розміщення біженців Т.В.Бєльченко доповіла про роботу пункту зазначивши, що ПТРБ є державною установою, що фінансується з державного бюджету. Розпорядником бюджетних коштів являється Державна міграційна служба України. Штатна  чисельність затверджена в кількості 28 осіб, наразі працює 27.

Поселення біженців до ПТРБ відбувається після отримання погодження від ДМСУ та ДМС у Київській області.

На сьогодні в  ПТРБ поселено 49 осіб, з них – 31 особа діти. В основному на поселенні є наступні національності – такжики, узбеки, росіяни, білоруси. Всі біженці перебувають тимчасово -  на 6 місяців. Діти біженців навчаються частково внавчальних закладах м.Києва, Яготинських ЗОШ №1, ЗОШ№3.

Забезпечення біженців відбувається за рахунок державного бюджету. На термін перебування їм надається житло, продукти харчування, господарські товари.

Завдяки спільним зусиллям пункту та Державної міграційної служби, для потреб міста в минулому році від ЄС було передано до Яготинської міської ради дитячий майданчик, вартістю 200 тис.грн. та для освітнього закладу ЗОШ №3 – інтерактивні дошки та меблі для початкових класів.

Про роботу з дітьми з особливими освітніми потребами фахівцями районного інклюзивно-ресурсного центру доповів начальник відділу освіти, молоді та спорту адміністрації Ю.В.Юхта.

Центр оснащений інтерактивним, ігровим, корекційно-розвивальним обладнанням, завдяки якому є можливість розвивати у дітей пізнавальні процеси, підвищувати рівень мотивації  до навчальної діяльності. 

Фото без описуСтворено комфортні умови для надання корекційної та консультативної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, їх батькам, керівникам навчальних закладів, педагогам. У центрі є кабінет ЛФК, де діти будуть проходити фізичну реабілітацію;  елементи сенсорної кімнати, в якій діти можуть розслабитися, зосередитися та підготуватись до роботи  в групах;  кабінет для індивідуальних та групових занять практичного психолога;  кабінет для індивідуальних та групових занять з вчителем-логопедом, вчителем-дефектологом.

З 01.03.2019 року в штатному розписі Яготинського районного інклюзивно-ресурсного центру 6,5 ставок. Це 1ст. директора, 1.5 ст. вчителя-логопеда, практичного психолога 1,5 ст., вчителя-реабілітолога  1 ст., вчителя-дефектолога 1 ст., прибиральниці приміщень 0,5 ст.

На сьогодні, в центрі працюють  2 вчителі-логопеди, що становить 1,5ст., вчитель-реабілітолог  0,25 ст., практичний психолог 0,25 ст., прибиральниця приміщень 0,5 ст.

Вакантні ставки: вчитель-дефектолог 1ст., практичний психолог 1,25 ст., вчитель-реабілітолог – 0,75 ст. У зв’язку з майже закінченням навчального року, важко знайти спеціалістів, проте в засобах масової інформації (фейсбук) надано оголошення про вакантні посади, готуємось до проведення конкурсу на заняття вакантних посад.

Педагогічними фахівцями проведено комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку 118 дітей з особливими освітніми потребами.  Це діти, які потребують логопедичної допомоги у дошкільних навчальних закладах та діти, які почали навчатися вперше на інклюзивній формі в загальноосвітніх навчальних та дошкільних  закладах, а також діти, які перебувають в домашніх умовах і мають складні порушення розвитку. Установу відвідують 

25 дітей, віком від 3 до 18 років.  Корекційно-розвиткова робота в  інклюзивно-ресурсному центрі проводиться з дітьми, що перебувають на домашньому вихованні і мають складні порушення розвитку та учні і вихованці закладів освіти, в яких немає відповідних спеціалістів.

Так в м. Яготині та Яготинському районі загальна кількість дітей з порушеннями психофізичного розвитку – 164. Тому постійно надаються роз’яснення батькам дітей з особливими освітніми потребами, які звертаються в інклюзивно-ресурсний центр щодо освітніх потреб та консультації директорам, заступникам директорів з навчально-виховної роботи,  вчителям, асистентам вчителів по питанню організації навчання, щодо розроблення індивідуальних програм розвитку,  облаштуванню освітнього середовища дітей даної  категорії. 

Фото без описуВідділ освіти, молоді та спорту щорічно розширює мережу інклюзивних закладів освіти. Яготинський районний  інклюзивно-ресурсний центр не стоїть осторонь від вирішення питань спеціальної освіти.   На сьогодні у  районі мережа інклюзивних загальноосвітніх закладів – 8,  класів – 14. Найбільше дітей з особливими освітніми потребами у Яготинському НВК № 3 –  4 класи   (8 учнів), в Яготинському НВК № 2 – два  класи   (3 учні), Засупоївському НВК – два  класи (4  учні), Капустинському НВК – два  класи (5 учнів), Супоївський НВК один клас (1 учениця), Черняхівський НВК – один клас (1 учень), Лемешівський НВК один клас (1 учень), Двірківщинський НВК – один клас ( 1 учениця).  Заклади дошкільної освіти мають  чотири інклюзивні  групи –  (7 дітей); в ДНЗ № 2 «Дюймовочка» одна група (2 дітей),  ДНЗ № 4 «Пролісок» одна група (2 дітей), ДНЗ «Ромашка»  одна група (2 дітей),  в Капустинському НВК в яслах-садку – одна група (1дитина).  На індивідуальній формі навчання  у закладах загальної середньої освіти перебуває 17 учнів. Наразі,введено 12 ставок асистентів вчителя та 4 ставки асистента вихователя.

За підсумками розглянутих питань голова адміністрації В.С.Шмигановський надав ряд доручень керівникам структурних підрозділів адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування