Стан ринку праці за січень-вересень 2018 р та результати роботи Яготинської районної філії Київського обласного центру зайнятості

Дата: 17.10.2018 12:54
Кількість переглядів: 507

Фото без описуВідповідно до розпорядження Яготинської районної державної адміністрації   "Про районну Програму зайнятості населення" проаналізовано виконання Програми зайнятості та стан ринку праці за січень – вересень 2018 року.

 

Чисельність осіб, які скористалися послугами Яготинської районної філії КОЦЗ протягом звітного періоду становить 1013 чол., що на 140 чол. менше за відповідний період минулого року.

Переважну кількість на ринку праці складають жінки. За звітний період в районному центрі зайнятості на обліку знаходилось 522  жінки, що становить      52 % від загальної кількості безробітних.

Протягом січня – вересня 2018 року перебувало молоді 296 чол., що становить 29 % від загальної кількості безробітних, які перебували на обліку, протягом звітного періоду працевлаштовано службою зайнятості молоді - 74 чол.

Станом на 01.10.2018 року на обліку перебуває 146 осіб з числа безробітних, які проживають в сільській місцевості, що становить 43 % від загальної кількості безробітних.

      За січень – вересень 2018 року службою зайнятості було надано статус безробітного 533  чол. що на 22 чол. менше за відповідний період минулого року. З урахуванням безробітних на початок року, станом на 01.10.2018 р. нараховується безробітних 343 чол., що на 33  чол. менше за відповідний період минулого року.

За соціально-демографічними ознаками серед безробітних, що перебувають на обліку на 01.10.2018 року складають  жінки 201 чол. – 59 %, молодь до 35 років 86 чол. 25 %, службовці 120 чол. – 35 %, робітники 171 чол. –  50 %, без професії 52 чол. – 15 %.

З метою сприяння ефективній зайнятості населення та соціального захисту безробітних районним центром зайнятості проводились активні форми впливу на ринок праці. Протягом січня – вересня 2018 р. працевлаштовані 424 чол., що на      2 чол, більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Рівень безробіття становить 1,9 %,  що на 0,2 % менше ніж за даний період минулого року.

За умов скорочення вільних робочих місць, для забезпечення  їхньої збалансованості з  пропозицією робочої сили, важливе місце відводиться системі підготовки й перепідготовки незайнятого населення.

 Протягом січня-вересня 2018 року направлено на навчання 128 чол.. Пройшли перепідготовку  92 чол., продовжують навчатись 36 чол.

  Для розвитку й підтримки підприємницької ініціативи безробітних державна служба зайнятості здійснює комплекс заходів для тих, хто бажає започаткувати власну справу: проводить навчання основам підприємництва, складанню бізнес-планів, а також надає таким безробітним фінансову підтримку у вигляді одноразової виплати допомоги по безробіттю. Протягом 9 місяців 2018 1 особа отримала одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності з видом економічної діяльності - вантажний автомобільний транспорт.

Як один із дієвих засобів забезпечення тимчасової зайнятості безробітних та можливості отримання додаткового заробітку організовувалися громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру.

Протягом 9 місяців за направленням служби зайнятості участь взяли 108 осіб у громадських та іншх роботах тимчасового характеру.  Безробітні брали участь в роботах з благоустрою території Панфильської, Фарбованської, Черняхвської сільських рад.

Державна служба зайнятості також сприяє у працевлаштуванні осіб з  інвалідністю, які звертаються за допомогою у пошуку роботи, на створені та пристосовані для інвалідів робочі місця, про які підприємства інформують центр зайнятості.  З цією метою    постійно ведеться облік осіб з  інвалідністю, які звернулися за сприянням у працевлаштуванні, та облік робочих місць, на які, за інформацією підприємств, можуть бути працевлаштовані громадяни цієї категорії.

 Протягом 9  місяців 2018 року на обліку перебували 67 осіб з  інвалідністю з числа безробітних,  з них працевлаштовані 10 осіб даної категорії громадян.

 

Директор Яготинської районної філії

Київського обласного центру зайнятості                                                                                                 О.О. Рибак

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування