Головне управління ДФС у Київській області інформує.

Дата: 09.07.2019 12:52
Кількість переглядів: 381

Фото без опису Платники податків області збільшили відрахування до бюджету на 25%

За перше півріччя платники податків Київської області перерахували до зведеного бюджету України 13,5 млрд.грн. Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін. Він підкреслив, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року у приведених умовах надходження збільшилися на 25%, що у грошовому еквіваленті складає 2,7 млрд. грн.

Зокрема, до державного бюджету за січень-червень 2019 року зібрано 6,6 мільярда гривень, що на 26% або 1,4 млрд. грн. більше, аніж було сплачено минулоріч.

Як зазначає Кавилін, більшу частку у надходженнях до держказни займає податок на додану вартість зі сплаченою сумою у 3,1 млрд. грн. Ця сума на третину або 704 мільйона гривень перевищує минулорічний показник. Голова податкової служби Київщини стверджує, що збільшення надходжень ПДВ пояснюється значним зменшенням тіньового сектору економіки на території області. Кавилін також зазначив, що на позитивну динаміку вплинув практично 100-відсотковий перехід на надання податківцям звітності в електронному вигляді, що забезпечує прозорість і рівні умови для ведення бізнесу на Київщині. Додатково на 20% або на 239 млн. грн. зросли внески до бюджету з боку представників малого і середнього бізнесу регіону. Сума від сплати податку на прибуток склала 1,4 мільярди гривень.

Кавилін водночас повідомив, що за першу половину року платники податків Київської області направили до державного бюджету півтора мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 24% або 294 млн. грн. більше за показник відповідного періоду 2018 року.

Також за звітні півроку зросли надходження від сплати військового збору – вони склали 426,5 млн. грн., що на 21% або 75 мільйонів гривень перевищує суму, сплачену платниками податків Київщини минулоріч. Нагадаємо, кошти від сплати військового збору направляються на підтримку Збройних Сил України.

Працівниками Київської митниці ДФС вилучено товари сумнівного виробника на загальну суму орієнтовно 3 млн. грн.

В рамках проведення операції «Бастіон» триває боротьба з незаконним ввезенням товарів на митну територію України Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС у співпраці з ГВ БКОЗ Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області.

Цього разу було зафіксовано спробу незаконного переміщення через митний кордон України партії різноманітних товарів сумнівного виробника (жіночі купальники, чоловічі сорочки, тканина, іграшкові набори, торгівельні ваги тощо) на загальну суму орієнтовно – 3 млн. грн.

До зони діяльності митного поста "Східний» Київської митниці ДФС надійшов вантаж «господарські товари…», який переміщувався контейнером на вантажному автомобілі.

Митники Київської митниці ДФС разом з працівниками СБУ перевірили цю зовнішньоекономічну операцію - провели повний митний огляд з повним вивантаженням та розпакуванням, під час якого було виявлено факт незаявлення у декларації точних та достовірних відомостей про кількість товарів. Разом з тим, в контейнері було виявлено товари, дані про які були відсутні у декларації.

Таким чином, підприємцями не заявлено за встановленою формою у декларації точні та достовірні відомості про наявність товарів, які підлягають обов'язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.

Складено протокол про порушення митних правил. Товар, який переміщувався з порушенням митних правил, вилучено до винесення судом рішення у справі. Санкція статті передбачає штраф та конфіскацію товару.

Запрошуємо на навчання!!!

З метою забезпечення потреби органів державної фіскальної служби України у працівниках з високим професійним та культурним рівнем, здатних компетентно та відповідально вирішувати завдання щодо наповнення Державного бюджету України, Університет ДФС України оголошує набір абітурієнтів для участі в конкурсі для зарахування на денну форму навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр за напрямом підготовки «Правознавство» на факультет підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції Університету державної фіскальної служби України.

Відповідно до Правил прийому до Університету державної фіскальної служби України у 2019 році на навчання для здобуття ступеня бакалавра приймаються громадяни України віком від 17 до 25 років з повною загальною середньою освітою за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань і вмінь вступників, з урахуванням середнього бала документа про повну загальну середню освіту та балів за особливі успіхи та/або за успішне закінчення підготовчих курсів.

Абітурієнти повинні мати сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти з української мови і літератури, історії України, математики або іноземної мови.

На адресу університету направляються особові справи абітурієнтів, які відібрані згідно з правилами добору. Під час оформлення особових справ проводиться медичне та психофізіологічне обстеження, тестування абітурієнтів, перевірка рівня їх фізичної підготовки.

За детальнішою інформацією щодо порядку вступу на навчання до Університету ДФС України звертатись до управління по роботі з персоналом ГУ ДФС у Київській області за тел. (044) 200-37-95. Адреса:   м. Київ, вул. Народного ополчення, 5а.

Адреса Університету ДФС України: м. Ірпінь, Київська обл., вул. Університетська, 31, тел. (04597) 60-294, 57-571.

          У січні-червні 2019 року головним управлінням ДФС у Київській області надано 126044 адміністративні послуги

Проведений аналіз показав, що питому вагу (33,7%) серед наданих адміністративних послуг мають послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. У січні-червні 2019 року фізичним особам-платникам податків було надано понад 42 тисяч таких послуг.

На другому місці – послуги з надання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків (21,9%), що становить понад 25,6 тисячі таких послуг.

Надання витягу з реєстру платників єдиного податку  – 10 тисяч послуг  та реєстрація платника єдиного податку – 10 тисяч послуг посіли третє місце серед кількості наданих адміністративних послуг. Четверте місце - видача довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами державної фіскальної служби – 8,6 тисяч послуг.

Повний перелік адміністративних послуг, які надаються  головним управлінням ДФС у Київській області, а також зразки заяв, які подаються для отримання адміністративних послуг, можна переглянути на інформаційних стендах Центрів обслуговування платників, а також за гіперпосиланням http://kyivobl.sfs.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/administrativni-poslugi-golov-upr-dfs/ .

На сьогодні у Київській області функціонує 27 Центрів обслуговування платників, в яких надається комплекс адміністративних, консультативних та інформаційних послуг. 

                 Ви запитували: Які документи має подати ФОП іншому СГ для уникнення подвійного нарахування єдиного внеску?

Головне управління ДФС у Київській області інформує, що для уникнення подвійного нарахування єдиного внеску фізична особа - підприємець, яка виконує роботи (надає послуги) відповідно до укладених цивільно-правових договорів, повинна надати суб’єкту господарювання копію документа, що підтверджує її державну реєстрацію - виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, в якій зазначаються основні види діяльності.

Пунктом 4 розд. ІІ Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.11.2014 № 1162 визначено, що взяття на облік юридичних осіб (їх відокремлених підрозділів) та фізичних осіб - підприємців, відомості щодо яких містяться в єдиному державному реєстрі, як платників єдиного внеску, підтверджується випискою з Єдиного державного реєстру, яка надсилається (видається) цим юридичним особам (відокремленим підрозділам) та фізичним особам - підприємцям у порядку, встановленому Законом України від 15 травня 2003 року № 755-ІV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» із змінами та доповненнями.

Довідка про відсутність заборгованості з платежів

Головне управління ДФС у Київській області інформує, що для отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, платник податків має подати заяву, форму якої визначено додатком 2 до Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 № 733.

Довідка або відмова у її наданні надаються контролюючим органом за основним місцем обліку платника, протягом п’яти робочих днів з дня, наступного за днем отримання Заяви.

Строк дії Довідки становить десять календарних днів з дати її формування. У Довідці обов’язково зазначається термін її дії.

У разі якщо платник не отримав Довідку, сформовану у паперовій формі, до закінчення строку її дії, така Довідка зберігається в уповноваженому органі.

За наявності у платника за даними інформаційно-телекомунікаційних систем контролюючих органів податкового боргу, та/або недоїмки зі сплати єдиного внеску, та/або заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, платнику надається лист з вмотивованою відмовою щодо надання Довідки, який вручається особисто платнику (його законному чи уповноваженому представникові) або надсилається платнику у порядку, встановленому ст. 42 ПКУ.

 Відпуск пального з акцизного складу – за наявності витратомірів-лічильників та рівнемірів – лічильників, зареєстрованих в Єдиному державному реєстрі

Головне управління ДФС у Київській області звертає увагу  власників акцизних складів, що відпуск пального без наявності витратомірів-лічильників та рівнемірів – лічильників, зареєстрованих в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі забороняється з:

- з акцизного складу, де розташовані резервуари, загальна місткість яких перевищує 20000 куб. метрів, – з 1 липня 2019 року;

- з акцизного складу, де розташовані резервуари, загальна місткість яких перевищує 1000 куб. метрів, але не перевищує 20000 куб. метрів, – з 1 жовтня 2019 року;

- з акцизного складу, де розташовано резервуари, загальна місткість яких не перевищує 1000 куб. метрів, – з 1 січня 2020 року.

Принагідно нагадуємо, що з 01 липня 2019 року виробництво,  оптова та роздрібна торгівля, а  також  зберігання палива здійснюється за наявності відповідної ліцензії.

Елементи туристичного збору, що встановлюються органами місцевого самоврядування

Головне управління ДФС у Київській області інформує, що Законом України від 23.11.2018 №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», внесено зміни до порядку оподаткування, в тому числі і в частині туристичного збору.

Нормами Податкового кодексу України (далі – ПКУ) обов’язок  прийняття рішень про встановлення місцевих податків та зборів покладено на сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад (далі – Рад).

При прийнятті таких рішень обов’язково визначаються всі елементи податку або збору.

Елементами туристичного збору, що обов’язково мають визначатися Радами при його встановленні є визначення бази оподаткування, ставок, платників, податкових агентів, порядку обчислення та сплати податкових зобов’язань.

Отже, для забезпечення умов справляння туристичного збору у 2019 році встановленими ПКУ необхідними умовами, що мають бути реалізованими у рішеннях Рад, є не тільки затвердження ставок збору, але й запровадження (або не запровадження) авансових внесків, визначення та оприлюднення переліку податкових агентів.    

До повноважень Рад щодо податків та зборів віднесено, зокрема встановлення ставок туристичного збору та визначення переліку податкових агентів зі Збору згідно із ст. 268 ПКУ, яка з 1 січня 2019 викладена у оновленій редакції щодо основних, передбачених ст. 7 ПКУ, елементів туристичного збору.

Рішення органів місцевого самоврядування, які прийняті до 1 січня 2019 року, не відповідають нормам ПКУ за основними елементами туристичного збору.

Таким чином, для забезпечення умов справляння туристичного збору у 2019 році, встановленими ПКУ необхідними умовами, що мають бути реалізованими у рішеннях Рад, є затвердження ставок туристичного збору та визначення і оприлюднення переліку податкових агентів.

ПКУ передбачено, у разі якщо Рада не прийняла рішення про встановлення відповідних місцевих податків і зборів, що є обов’язковими згідно з нормами ПКУ, такі податки до прийняття рішення справляються виходячи з норм ПКУ із застосуванням їх мінімальних ставок (п.п. 12.3.5 п. 12.3 ст. 12 ПКУ).

                                                                                                                    ГУ ДФС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування