Звернення голови райдержадміністрації В.С.Шмигановського до Дня пам’яті жертв голодоморів і політичних репресій

Дата: 24.11.2018 09:47
Кількість переглядів: 1248

Фото без описуУ цю суботу ми традиційно запалюємо свічки в пам'ять жертв Голодомору. У цей день громада району в знак скорботи приспускає Державний Прапор і хвилиною мовчання вшановує пам’ять про загиблих у роки лихоліття. Ми спільно молимось за багатомільйонну втрату українського люду. Світлі душі невинно убієнних українців незримо поруч з нами.

Сумні спогади про голодні лихоліття тих років щемливо торкаються сердець кожного з нас. Сьогодні наш обов'язок – зробити все, аби зболена пам'ять про заморених голодом, розстріляних, закатованих була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь, аби ніколи не допустити подібного на українській землі. Адже, голодомор назавжди змінив хід історії українського народу. Він став одним із найважчих випробувань, що випали на нашу долю.

Шановні мешканці району! Багато жахливих трагедій пережив український народ за всю історію свого існування. Ледь не кожна сторінка нашої історії омита кров’ю предків. Однією з таких скорботних дат на скрижалях української історії є Голодомор 1932-1933 років, коли за інформацією дослідників щодня помирало близько 25 тисяч осіб, тобто 1000 осіб щогодини, або ж 17 осіб щохвилини…  

Саме цього дня мусимо сказати собі і всьому світові: не забудемо злочинів Голодомору-Геноциду та його  винуватців. Не зрадимо ідеалів Революції Гідності. Зробимо все для національного, політичного, економічного відродження України.

Відродження України триває. І це – нестримний процес животворення, очищення нашого життя, будівництва оновленої країни і виходу на авансцену нових людей - патріотів та героїв, які подвигами своїми зупинили наступ імперії. Запорукою нашої перемоги є непохитна єдність українського народу.

Звертаюсь до всіх жителів  району  приєднатися до акції, 24 листопада о 16 годині і запалити свічки пам’яті за жертвами українського народу. Це знак нашої скорботи. Це святий вогник, який зігріє душі загиблих. Це світло очищення задля нашого майбутнього. Прийміть до себе в душу краплю світла, тепла, добра, любові, адже тільки любов’ю до ближнього свого ми подолаємо зло.

Голодомор – сумна і страшна сторінка української історії. Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей - наших земляків, без жалю винищених Голодомором!

Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні!

З повагою

голова Яготинської районної державної адміністрації                    В.С.Шмигановський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування