МОЛИТВА ЗА УКРАЇНУ

Дата: 16.10.2018 12:39
Кількість переглядів: 558

Фото без опису14 жовтня делегація з Яготинського району на чолі із заступниками голови райдержадміністрації  Т.П. Сухенко та В.М.Гончаром взяли участь у молебні за незалежність та добробут нашої держави.

Так українці подякували Вселенському патріарху за рішення про незалежність української церкви, за те, що поставив крапку у питанні створення Української Помісної Церкви. Не забули й оборонців держави, яким побажали щасливого повернення з фронту та у молитвах попросили заступництва для українських захисників. 

Як стало відомо, 11 жовтня 2018 року Свіященний Синод ухвалив історичне рішення про надання автокефалії Українській Помісній Православній Церкві. Президент України Петро Порошенко назвав це фактично ще одним актом проголошення Незалежності. Тепер православні ієрархи мають зібратися на собор і обрати голову Єдиної церкви. Після цього остаточно завершиться процес її оформлення.

Перед присутніми на Софіївській площі виступили Президент України Петро Порошенко, предстоятель Української Православної Церкви Київського патріархату Філарет та предстоятель Української автокефальної Православної Церкви Макарій та інші.

Петро Порошенко з перших днів після обрання, розуміючи небезпеку церковного розколу для подальшого існування нашої держави, докладав чимало зусиль, щоб рух до об’єднання православних церков в Україні почався і отримав благословення Вселенського патріархату.

Саме у величне свято Покрови Пресвятої Богородиці усі християни України звернулися до Бога зі спільними словами молитви за Україну, її духовну єдність, подяки за отримання довгоочікуваної автокефалії та захист від ворогів.

Приєдналися до події і представники українських Церков і громадських організацій, військовослужбовці, політики, діячі культури та велика кількість небайдужих громадяни.

По закінченню виступів відбувся і сам подячний молебень, за яким співав хор Київської православної богословської академії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування