Дайджест новин Уряду 13.12.2018

Дата: 14.12.2018 12:36
Кількість переглядів: 479

Фото без описуТрастовий фонд із знешкодження вибухонебезпечних предметів починає працювати: підписана Імплементаційна угода між Україною та НАТО

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у церемонії підписання Імплементаційної угоди між Кабінетом Міністрів України та Організацією НАТО з підтримки та постачання про реалізацію проекту Трастового фонду НАТО із знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям. Церемонія відбулася 13 грудня в рамках робочого візиту Президента України Петра Порошенка до Брюсселю (Бельгія).

Згідно з розпорядженням Уряду, зазначену Угоду підписав Глава Місії України при НАТО Вадим Пристайко.

Мета Імплементаційної угоди - надання допомоги в розробці єдиних правил із знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям в Україні відповідно до підходів НАТО.

Практичну реалізацію Трастового фонду НАТО розпочато. Це дозволить отримати допомогу Альянсу з розробки керівних документів, досягнення взаємосумісності залучених сил та засобів України та Альянсу, а також посилення спроможностей щодо захисту цивільного населення від вибухонебезпечних предметів та саморобних вибухових пристроїв.

«Потреба в протидії наслідкам військової агресії Росії та численні жертви цивільних громадян на Сході України, у тому числі дітей, від вибухових пристроїв, які щоденно постачаються ворогом на нашу землю, зумовлюють гостру необхідність тісної співпраці з Альянсом за цим напрямом», - зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

В церемонії підписання Угоди також взяв участь народний депутат України Максим Саврасов.

Довідково

Наразі працюють вісім трастових фондів НАТО на підтримку України:

  • з модернізації системи зв’язку та автоматизації управління військами;
  • зі зміни військової кар’єри на професійну цивільну;
  • з логістики та стандартизації;
  •  з утилізації в Україні легких озброєнь, стрілецької зброї, звичайних боєприпасів та протипіхотних мін;
  • з питань розвитку національної системи протимінної діяльності та протидії саморобним вибуховим пристроям;
  • з кіберзахисту;
  • з медичної реабілітації (протезування) військовослужбовців;
  • з утилізації радіоактивних відходів.

Глава Уряду про старт експлуатації локомотивів GE: Промисловість потрібно забезпечувати якісною логістикою та інфраструктурою

Українська економіка і промисловість, які демонструють тенденцію до зростання, потребуватиме удосконалення логістики та покращення інфраструктури, передусім в сегменті залізничного сполучення. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи запуск в перший рейс нового локомотива ТЕ33АС «Тризуб» виробництва General Electric. Локомотив зроблений за контрактом з GE, підписаним в лютому поточного року. Ступінь первинної локалізації виробництва становив 10%. За контрактом, з часом цей показник сягне 40%. Локомотив відправився маршрутом Мелітополь – Волноваха – Маріуполь і повіз 3,8 тис. тонн залізної руди на підприємства Донецької області. За планом, вже до кінця 1 кварталу наступного року таких локомотивів на залізничних лініях буде 30. Вони працюватимуть на мелітопольському, миколаївському та маріупольському напрямках.

«Запуск локомотивів на стратегічно важливий напрямок – це дуже позитивно. Треба тепер нарощувати обсяги. Треба зробити все, аби наша економіка, підприємства, які орієнтовані на експорт, були забезпечені якісною логістикою та інфраструктурою, - сказав Володимир Гройсман. – Нові тепловози в напрямку до Маріуполя забезпечать регіон можливостями доставляти свою продукцію до портів та споживачів».

За словами Глави Уряду, розвиток Донбасу – це беззаперечний орієнтир. «Так чи інакше ми будемо розвивати цей напрямок і робити його максимально потужним», - сказав Володимир Гройсман. І тут мова йде не тільки про вантажні перевезення, а й пасажирські, а також про готовність до пікових навантажень в період активних будівельних робіт та аграрного сезону.

«Бізнес потребує більшої частоти руху, тож треба ретельно підготуватися до наступного року», - сказав Володимир Гройсман.

Довідково 

23 лютого поточного року відбулося підписання Рамкової Угоди загальною вартістю до 1 млрд доларів США, що передбачає довгострокову 15-річну співпрацю між ПАТ “Укрзалізниця” та «General Elecrtic». Угода ознаменовала початок якісно нового етапу розвитку транспортної залізничної системи України, що сприятиме залученню нових технологій, створенню нових робочих місць та розвитку експортного потенціалу України.

Коментуючи домовленості, Прем’єр-міністр відзначав, що динамічні переговори з GE тривали лише п'ять місяців та привели до підписання угоди. «Мій Уряд завжди готовий підтримувати інноваційні інвестиції задля створення продуктів з високою доданою вартістю та нових робочих місць в Україні», - говорив Глава Уряду.

Володимир Кістіон доручив Міненерговугілля невідкладно врегулювати ситуації із виплатою зарплати львівським шахтарям

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України в стислі терміни має врегулювати ситуацію із виплатою заробітної плати шахтарям, що працюють на ДП «Львівугілля».

Відповідне доручення Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон дав в ході наради, яка відбулася вчора в КМУ за участю Міністра енергетики та вугільної промисловості І.Насалика, Голови Львівської ОДА О.Синютки, народного депутата М. Бондара, голови Профспілки працівників вугільної промисловості В.Турманова, керівництва ДП «Львіввугілля», ПАТ «Центренерго» та ДП «Держвуглепостач».

В.Кістіон повідомив, що ДП «Львіввугілля» за 11 місяців 2018 року видобуло 1 293,7 тис. тонн вугілля, що на 66,5 тис. тонн вугілля більше, ніж за відповідний період 2017 року.

«Даний обсяг видобутку був достатнім для забезпечення беззбитковості підприємства. Більше того, цьогоріч ДП «Львіввугілля» отримало майже 90 млн грн бюджетних коштів на погашення боргів із заробітної плати та технічне переоснащення шахт. Зарплатна заборгованість, що утворилася за жовтень, має бути ліквідована невідкладно», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

І додав, що у 2017 та 2018 роках Уряд передбачив державні гарантії для фінансування інвестиційних проектів на шахтах «Відродження» (112,2 млн грн) та «Степова» (228,1 млн грн), які, на жаль, не були реалізовані.

«Міненерговугілля має результативніше працювати над реформою вугільної галузі, запустити врешті-решт роботу Національної вугільної компанії. Працювати постійно в пожежному режимі неможливо. Потрібно вже перейти до конкретних кроків, які забезпечать країні необхідні обсяги вугілля та впевненість шахтарям у завтрашньому дні», - резюмував В.Кістіон.

Остап Семерак на кліматичних переговорах ООН закликав не допускати включення інформації РФ по Криму до загального міжнародного звіту

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак під час виступу на 24 Конференції Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату - COP24, яка відбувається у Катовіце (Польща), закликав Сторони та Секретаріат відстоювати чітку позицію щодо Криму та не підтримувати жодні зміни статусу АРК і міста Севастополь.

Він нагадав, що Російська Федерація неодноразово намагалася включити дані про АР Крим у звітність про викиди і абсорбцію парникових газів, порушивши низку міжнародних документів.

«Я хочу нагадати всім Сторонам та Секретаріату РКЗК ООН про пункт 6 резолюції Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісність України», яка закликає всі країни, міжнародні організації та спеціалізовані установи не визнавати жодних змін статусу Автономної Республіки Крим і міста Севастополь. Ми закликаємо всі Сторони та Секретаріат суворо дотримуватися положення цієї резолюції, що стосується подань, які надаються Російською Федерацією», - сказав Остап Семерак.

Він наголосив на неприпустимості будь-яких форм визнання спроби анексії Криму та необхідності блокування спроб РФ включати АРК у свою статистичну звітність.

Нагадаємо, кліматичні переговори ООН або COP24 тривають з 2 по 14 грудня 2018 року в польському місті Катовіце. У них беруть участь делегації з майже усіх країн світу, у тому числі на рівні міністрів, загалом близько 30 тис. учасників. У рамках заходу триває розробка тексту Книги правил виконання Паризької угоди. У разі ухвалення такий документ носитиме назву Катовіцької книги правил. Офіційну делегацію від України очолює Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. Окрім участі у Конференції, він також провів низку двосторонніх зустрічей, зокрема з міністрами екології Турецької та Естонської республік.

Володимир Кістіон: Корпоративні трансформації в Укрзалізниці мають посилити соціальну відповідальність компанії

Уряд вбачає корпоративні трансформації в Укрзалізниці перш за все в посиленні соціальної відповідальності. Соціальний захист та турбота про працівників мають стати основою реформаторських рішень Наглядової ради та нового Правління компанії. На цьому в ході зустрічі з членами Наглядової ради ПАТ «Укрзалізниці» наголосив Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

За його словами, Уряду імпонує командна робота Наглядової ради компанії зі своїм акціонером – Кабінетом Міністрів України.  За останній, доволі короткий час, реформа корпоративного управління відчутно просунулася вперед.

Спільними зусиллями розроблено та схвалено покроковий план продовження реформи корпоративного управління, який на сьогодні вже реалізується. Зокрема, через нову редакцію Статуту Укрзалізниці, Положення про Наглядову раду, утворення комітетів тощо.

«Уряд отримав пропозиції і щодо політики власності та очікує на такий важливий документ як Стратегію Укрзалізниці. Ми хочемо бачити чіткий вектор розвитку української залізниці в усіх напрямках. Разом з тим чекаємо і на фінансовий план компанії на наступний рік», - резюмував Володимир Кістіон.

 

Інформаційні матеріали Кабінету Міністрів України можуть бути використані журналістами, які висвітлюють відповідну тематику, на їх розсуд. При публікації прохання робити посилання на джерело.

 

З повагою

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю

Секретаріату Кабінету Міністрів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування