Урочисті заходи приурочені Дню Соборності України і 100-річчю проголошення Акта злуки

Дата: 23.01.2019 12:23
Кількість переглядів: 683

Фото без описуСпоконвічна мрія українського народу відродити власну соборну, неподільну і незалежну державу має глибоке історичне коріння. У цей день 22 січня 2019 року виповнюється сто років проголошення IV Універсалом Української Центральної Ради- Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в одну державу.

Українці завжди влаштовували різноманітні способи вшанувати цей день, але останні декілька років, свято набуло неабиякого значення та навіть нового сенсу. Адже зараз як ніколи гостро стоїть питання Соборності України. Це свято повинно було стати нагадуванням про те, яких зусиль та жертовності коштувало нашим предкам об’єднання українських земель, які невпинно намагались розділити та привласнити, як зі Сходу, так і з Заходу.

Соборність не лише спільна територія. Це й духовна єдність, спільні цінності, спільні ідеали, прагнення. Це велика міцна родина всіх громадян України.

22 січня 2019 року в актовій залі Яготинського НВК «СШ - ЗОШ ст. І-ІІІ №3» м. Яготин  відбулися урочистості приурочені Дню Соборності України і 100-річчю проголошення Акта злуки.

В районних заходах взяли участь перший заступник голови Яготинської райдержадміністрації Тетяна Сухенко, голова Яготинської районної ради Петро Гайдай, міський голова Наталія Дзюба, керівники установ, організацій району, представники структурних підрозділів райдержадміністрації, районної та міської рад, громадськість міста та району, ЗМІ.

Учні Яготинського НВК №3 м. Яготин активно долучилися до святкування Дня Соборності України, живий ланцюг об’єднав і їх маленькі серця, показавши нашу єдність, неподільність та любов до нашої Батьківщини. Лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети - побудови прогресивної, духовно багатої вільної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Продовженням урочистих заходів став зворушливий патріотичний концерт за участі учнів та творчих колективів дитячої школи мистецтв.

На завершення до пам'ятника Тараса Шевченка, що знаходиться на території навчального закладу лягли квіти пам’яті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування