Голова адміністрації В.С.Шмигановський зустрівся з громадою с.Фарбоване.

Дата: 20.02.2019 12:21
Кількість переглядів: 984

Фото без описуВідповідно до розпорядженя голови Яготинської районної державної адміністрації від 07.06.2017 № 117 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, належної координації дій органів виконавчої влади у Яготинському районі» та графіку виїзного прийому 9 лютого 2019 року у с.Фарбоване, Яготинського району відбулись громадські слуханні та прийом громадян.

В слуханнях взяли участь  голова адміністрації В.С.Шмигановський, дільничний офіцер поліції Яготинського ВП Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП у Київській області, майор поліції О.О.Сахно, заступник військового комісара-начальник мобілізаційного відділення Яготинського районного військового комісаріату В.Г.Лазоренко, начальник служби у справах дітей та сім'ї адміністрації М.В.Балим, головний спеціаліст відділу обслуговування громадян Яготинського відділу Переяслав-Хмельницького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області О.П.Малинка, начальник відділу у Яготинському районі Головного управління Держгеокадастру в Київській області Л.Г.Дьоміна, захисту населення адміністрації Г.В.Величко, начальник Згурівського районного підрозділу ПрАТ « Київобленерго» М.М.Ребченко, старший інженер експлуатаційної діяльності Переяслав-Хмельницького відділення ПАТ «Київоблгаз» А.В.Зуєвич, головний лікар КНП "Яготинський ЦПМСД" І.І.Сахно, голова Фарбованської сільської ради О.І.Житник, громадськість.

Питання з якими звертались мешканці с.Фарбоване стосувалися транспортного сполучення, ремонту доріг (вул.Піонерська), освітлення вулиць (відновлення освітлення по вул.Кутовій), організації вивезення побутових відходів та ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

Значна частина присутніх скаржились на перебої в напрузі, після якої перегорають побутові прилади. Коментуючи вказану проблему начальник Згурівського районного підрозділу ПрАТ « Київобленерго» М.М.Ребченко пообіцяв провести відповідні роботи на підстанції, аби унеможливити такі випадки в подальшому.

         Ще одним питанням, яке обговорили присутні стосувалися донарахувань за спожитий газ. Старший інженер експлуатаційної діяльності Переяслав-Хмельницького відділення ПАТ «Київоблгаз» А.В.Зуєвич зазначив, що вказані донарахування нараховуються знідно до Методики приведення об’єму природного газу до стандартних умов, затвердженої наказом Міненерго в лютому 2004 року. Проте на даний час дане питання перебуває на розглядах у суді, тож різницю між вартістю газу спожитого за лічильником та сумою донарахувань сплачувати не потрібно.

Начальник управління соціально захисту Г.В.Величко ознайомила присутніх з пілотним проектом Кабінета Міністраів України щодо монетизації субсидій.

Уже  в березні цього року стартує ще одна модель монетизації субсидії –  «живі» гроші для розрахунків за комунальні послуги. Таке рішення було прийняте 06 лютого 2019 року відповідною постановою №62.

Згідно  цієї постанови за лютий поточного року  «старі» субсидіанти отримають від Уряду державну  адресну допомогу готівкою для оплати комунальних платежів. У квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у  травні – за квітневу комуналку.

Вся субсидія буде перерахована грошовим переказом через державний Ощадбанк, а пенсіонерам виплатить Пенсійний фонд одночасно з пенсією.

Субсидіантам, які не є пенсіонерами, для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися до найближчого відділення Ощадбанку особисто і надати паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватиметься сума субсидії у квітні та травні.

Кожному одержувачу субсидії, якому допомогу призначено з 2018 року у березні Укрпошта доставить повідомлення про те, скільки і яким чином надійде коштів субсидії від Уряду для оплати коммуналки.

Таким чином, Урядом буде здійснено пілотування паралельно двох моделей монетизації та за результатами аналізу їх ефективності прийматиметься рішення щодо впровадження однієї з них з травня 2019 року.

         Населення Фарбованської сільської ради  - 905 осіб, 72 з яких діти. Бюджет сільської ради становит 1 млн. 400 тис.грн., значна частина якого іде на заробітну плату сільської ради, сплату за світло,тепло та на благоустрій, а отже даний бюджет не можна назвати бюджетом розвитку. Проте, як зауважив голова адміністрації В.С.Шмигановський сільському голові є над чим працювати, а саме співпрацювати з керівниками сільськогосподарських підприємств з метою досягнень домовленості про збільшення відсоткової плати за землю.

Директор місцевої школи подякувала очільнику району за встановлення 19 металопластикових вікон та отримання інтерактивної дошки для навчального закладу. У гарному стані перебуває і фельдшерський пункт (в чому голова адміністрації пересвідчився особисто після проведення зустрічі). Як зазначив, Василь Степанович, в цьому році будуть виділені кошти на ремонт будинку культури. « Ми прагнемо розвивати кожне село. Щоб молодь, яка проживає у селі мала де працювати, отримати медичний супровід та відпочити».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування