В ДНЗ №1«Зіронька» стане тепліше

Дата: 15.11.2018 12:07
Кількість переглядів: 500

Фото без описуДНЗ №1 «Зіронька»  в місті є одним з найбільших, там виховується 180 дітей. За роки свого існування стара опалювальна система уже зносилася та не забезпечує достатній обігрів приміщень. В правому крилі закладу температура в групах коливалась від 14-17 С, що неприпустимо для дошкільного навчального закладу.

В 2016 році було виготовлено проектно-кошторисну документацію на запровадження заходів з енергозбереження та енергоефективності в закладі (на реалізацію якого потрібно близько 5 млн.грн.), проведено енергоаудит приміщень. Так як коштів на проведення утеплення та заміну системи опалення в районному бюджеті немає, Яготинська районна державна адміністрація неодноразово зверталась до Київської обласної державної адміністрації з проханням включити ДНЗ №1 «Зіронька» до переліку об’єктів котрі будуть реалізовані за кошти обласного бюджету. На разі кошти так і не виділені.

Разом з тим, з метою поліпшення температурного режиму в дошкільному закладі, керівництво району вирішило провести ряд заходів з поліпшення температурного режиму. Перед початком опалювального сезону 2018-2019 років в підвальному приміщенні встановлені нові крани на теплових пунктах, що дає можливість проводити ремонт та заніму системи опалення в кожній групі окремо, окрім того проведено промивку системи опалення підвального приміщення. Та як показав початок опалювального сезону проблеми з дотриманням температурного режиму залишились.

За словами працівників тепломережі, однією з проблем через яку температура в групах не відповідає нормі є невідповідність кількості  батарей опалювальній площі. З метою вирішення вказаної проблеми вирішено придбати та встановити додаткові обігрівальні засоби (батареї К 2222 1800*500 , К 22 1800*500). Так, додатковими батареями будуть обладнані 2 ігрові, 2 дитячі спальні, 2 санвузли та 2 роздягалки, разом з тим проведено повну заміну теплотраси до вказаних груп.

Очільник району вважає, що ми маємо всіма можливими силами забезпечити комфортне перевування дітей в закладі.

Тепер сподіваються батьки та вихователі заняття у групах, де займаються діти  стануть проходити набагато активніше та й рівень захворюваності серед малечі також зменшиться.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування